Navštíveno 919x

Chci se zeptat. Jak mám dát zadní repro. Budu dělat lamino zástavbu. Basák bude mít ozvučnice a to budě překryté deklem z lamina, ale jak tam dát zadní repro? budou to na 95% ovály. Mám tam dát desku z MDF a do tofo vložit to repro, nebo i to potřebuje mít ozvičnici? Nebo to bude stačit když to bude v té MDFce?
Reproduktory jsou stavěné buď pro objem (ozvučnice), nebo pro provoz "free air" (jen do plata, ale je nutné minimálně zabránit akustickému zkratu). Tyto varianty se liší hlavně tuhostí zavěšení membrány.
Takže musíš zjistit, pro jaký druh provozu jsou tvé repro konstruovány. Do oválů nedělám, ale myslím, že většina bude free air.

06.10.2006, 10:42 |
Smrada (M)
Ovaly jsou na 99% urceny do volneho prostoru. Pokud jim das 5-10 litru, tak to bude tak, ze nebudou tolik hrat hloubky, ale to je zbytecny, protoze tam vzadu mas woofer. Kazdopadne, ja bych zadni repraky nedaval vubec
Smrada: A proč by jsi zadní repráky nedáva vůbec?
No trebárs už len preto, že na koncerte (haha) nesedíš ku kapele chrbtom. Zvuk by mal prichádzať k poslucháčovi z predu...

06.10.2006, 11:20 |
Smrada (M)
Presne jako Clarion. Diky zadkum vznika jakesi pseudo double stereo, coz neni quadra. Navic ja nevim jak vy, ale ja jezdim za volantem, takze vzadu repra nepotrebuju ;)
OKa ale mám to jen dvoumístné a ještě k tomu kabrio. A ve předu bych to měl dost hned u noh.
zadne repro nie, v Tvojom pripade zbytocne vyhodene peniaze.
Tak tomu nerozumím proč by to byly vyhozené prachy? chci at to harje pořádně a dobře to vypadá.

06.10.2006, 19:16 |
audi ofil | Upraveno: 2006-10-06 19:24:48
máš kabrio tak už jen proto
1 lebo je to principialne nanic, ked to hulaka aj zozadu. Pokial sa tam nechystas mat surround 5.1.
2 na CD mas pravu a lavu stopu, aj ked mam zopar cedeciek, na ktorych je napisane AMSI (ambient surround imaging) a tvaria sa akoze surroundovo, ale su to furt len 2 kanaly pravy a lavy.
3 Zadne repro davaju vyrobcovia, aby poculi aj pasazieri na zadnych sedackach (ak som dobre videl fotky, tak Ty ziadne nemas 8-)
a este to dobre znie, ked nenapises v prospekte, ze radio a 4 kompa ale ze "premium quality 8-speaker audio system "(to akoze napriklad v mojom) a tym padom sa to predava.
4 a na koniec lebo ti za jazdy napor vzduchu zvuk "odfukne dozadu" a budes ho pocut len slabo
No ale ted tam má 4 repro, a přijde mi že to hraje dobře. Ve předu jsou totiž jenom malé staré 10cm.
zadek vyndat, koupit lepší a větší (16) jen dopředu....

07.10.2006, 22:00 |
Smrada (M)
Opravdu je lepsi zainvestovat vice penez do jednech repraku nez kupovat dvoje horsi