Navštíveno 1063x

04.10.2006, 20:58 |
ivls když dám do můstku 2kanál, ztratí se něco na kvalitě
nebo je to uplně stejné, jako použít monoblok??
děkuji

04.10.2006, 21:25 |
Ricci to je tazko takto povedat, kazdopadne ked ide 2kanal do mostiku,tak kanaly idu do 2 Ohmov,co je dokopy na vystupe 4 Ohmy...

04.10.2006, 23:29 |
Ivouš Monoblok je monoblok. Bavíme li se o klasickém analogovém monobloku, který je a priori určen pro pohon basového měniče, tak tomu odpovídá i konstrukční řešení. Z vlastní zkušenosti mohu říct a na konkrétním případě dokladovat: na pohon Aliante 12SI v 42l BR ozvučnici jsem zkoušel "papírově" silnější VRx 2.250 (640W@4 Ohmy) a monoblok VRx 1.500. Monoblok byl sice serie Ex, ale tomu bych až takovou váhu nepřikládal. Přednes, zejmena dynamika a kontrola membrány a s tím související kontura basu byla jednoznačně lepší na monobloku. Tedy závěr pro mě jednoznačný, pokud bych si mohl vybrat, a budeme-li se pohybovat v těchto kvalitativních kategoriích (VRx 1.500 , DLS A6 aspol) pak i pro 4ohmový woofer bych použil monoblok, v případě nižších impedančních zátěží je odpověď nasnadě... ve full range je to poněku složitější a liší se případ od případu...
Mě by zajímalo jestli má nekdo zkušenosti ze stereo basem?
Já jsem se totiž mynulou zimu rozhod, že ve svém autě
zapojím woofery velmy neobvykle.
Pořídil jsem si jedny z nejmenších woofru na svetě
Focal 13 WS 2x(13cm,36Hz-1,5kHz) abych je zapojil do
sterea a Focal 21 WX (29Hz-1,5Hz) do mona.
Udělal pro ně odzvučnice tak, aby 13ky hrály tvrdší rychlejsí a přesný stereo bas,a 21ka pevnější hlubší neboly objemnější mono bas. Měl jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mužu říct, super! spokojenost.
No a taky jsem je samozřejmně skoušel zapojit do mona a bylo to podsatně horší. Neznělo to tak zábavně a vubec se mě to takhle nechtělo poslouchat...

05.10.2006, 14:53 |
Ricci CRXmen a ty myslis,ze bass na CD je nahravany stereo? :-) Malokedy...
Mimotoho ludske ucho nevie pri nizkych frekvenciach rozoznat,odkial bass porichadza...

05.10.2006, 15:32 |
Ivouš jak máš Viktore nastavený děličky pro ty pidiwoofery? samo vím, že to tak máš, pokud tam je slyšitelný rozdíl, musí být low pass filtr podstatně vyš než 100Hz ...
to Ricci : to víž že je hodně hlubokých nástroju nahraných do sterea, bas kytary, bicí atd. no a nechci se o to v autě ochudit...
Je to čistě SQ záležitost, no a jak se potkáme, tak ti pustím nějaky
příklad, u kterýho to je i vydět jak každý z nich pracuje jinak!
v manualu Alpiny co jsem od tebe koupil je napsany ze dava 4x50 rms pri zkresleni 0,3 a nebo 2x100 rms pri zkresleni 1

06.10.2006, 21:19 |
Ricci Ok Viktor, v Prahe budeme mat dost casu, uz sa tesim

07.10.2006, 14:58 |
Cenda a hele, tak to si konecne poslechnu ty tvoje DM :-))

07.10.2006, 17:34 |
Ricci Ziaden problem :-)