Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > zmůstkování

o Navštíveno 1063x o
o 04.10.2006, 20:58 | ivls
když dám do můstku 2kanál, ztratí se něco na kvalitě
nebo je to uplně stejné, jako použít monoblok??
děkuji

o 04.10.2006, 21:25 | Ricci
to je tazko takto povedat, kazdopadne ked ide 2kanal do mostiku,tak kanaly idu do 2 Ohmov,co je dokopy na vystupe 4 Ohmy...
o 04.10.2006, 23:29 | Ivouš
Monoblok je monoblok. Bavíme li se o klasickém analogovém monobloku, který je a priori určen pro pohon basového měniče, tak tomu odpovídá i konstrukční řešení. Z vlastní zkušenosti mohu říct a na konkrétním případě dokladovat: na pohon Aliante 12SI v 42l BR ozvučnici jsem zkoušel "papírově" silnější VRx 2.250 (640W@4 Ohmy) a monoblok VRx 1.500. Monoblok byl sice serie Ex, ale tomu bych až takovou váhu nepřikládal. Přednes, zejmena dynamika a kontrola membrány a s tím související kontura basu byla jednoznačně lepší na monobloku. Tedy závěr pro mě jednoznačný, pokud bych si mohl vybrat, a budeme-li se pohybovat v těchto kvalitativních kategoriích (VRx 1.500 , DLS A6 aspol) pak i pro 4ohmový woofer bych použil monoblok, v případě nižších impedančních zátěží je odpověď nasnadě... ve full range je to poněku složitější a liší se případ od případu...
o 05.10.2006, 14:35 | CRXMen
Mě by zajímalo jestli má nekdo zkušenosti ze stereo basem?
Já jsem se totiž mynulou zimu rozhod, že ve svém autě
zapojím woofery velmy neobvykle.
Pořídil jsem si jedny z nejmenších woofru na svetě
Focal 13 WS 2x(13cm,36Hz-1,5kHz) abych je zapojil do
sterea a Focal 21 WX (29Hz-1,5Hz) do mona.
Udělal pro ně odzvučnice tak, aby 13ky hrály tvrdší rychlejsí a přesný stereo bas,a 21ka pevnější hlubší neboly objemnější mono bas. Měl jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mužu říct, super! spokojenost.
No a taky jsem je samozřejmně skoušel zapojit do mona a bylo to podsatně horší. Neznělo to tak zábavně a vubec se mě to takhle nechtělo poslouchat...

o 05.10.2006, 14:53 | Ricci
CRXmen a ty myslis,ze bass na CD je nahravany stereo? :-) Malokedy...
Mimotoho ludske ucho nevie pri nizkych frekvenciach rozoznat,odkial bass porichadza...
o 05.10.2006, 15:32 | Ivouš
jak máš Viktore nastavený děličky pro ty pidiwoofery? samo vím, že to tak máš, pokud tam je slyšitelný rozdíl, musí být low pass filtr podstatně vyš než 100Hz ...
o 06.10.2006, 13:58 | CRXMen
to Ricci : to víž že je hodně hlubokých nástroju nahraných do sterea, bas kytary, bicí atd. no a nechci se o to v autě ochudit...
Je to čistě SQ záležitost, no a jak se potkáme, tak ti pustím nějaky
příklad, u kterýho to je i vydět jak každý z nich pracuje jinak!
o 06.10.2006, 20:42 | Proffesor_W
v manualu Alpiny co jsem od tebe koupil je napsany ze dava 4x50 rms pri zkresleni 0,3 a nebo 2x100 rms pri zkresleni 1
o 06.10.2006, 21:19 | Ricci
Ok Viktor, v Prahe budeme mat dost casu, uz sa tesim
o 07.10.2006, 14:58 | Cenda
a hele, tak to si konecne poslechnu ty tvoje DM :-))
o 07.10.2006, 17:34 | Ricci
Ziaden problem :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4861 sekund.