Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rodek 4100a - zkušenosti atd :-)

o Navštíveno 4266x o
o 03.10.2006, 01:05 | M.a.R.i
Tak dámy a pánove, mám takový problem, postavil jsem si teď ňákou tu muziku,ale nějak nejsem spokojen a myslím,že to má navíc.

Moje sestava:
Rádio:
Kenwood KDC - W4034Y
Repro:
Hertz DSK165 vepředu
Herzt DCX690 vzadu
SW:
Bedna osazená 2xMAGNAT XTC1200
Zesilovač:
Rodek 4100a
Kapacitor:
Alfatec:
Alfatec A88

Problémy?
1)
Jako největší brzda mi přijde rádio, neboť má výstup pouze na jeden cinch,takže jsem ho musel před zesilovačem zdvojit a přijde mi že Hertzy na něj zapojené maj navíc než jak teď hrajou. Chci v budoucnu koupit nějakou Alpinku
2)
Přijde mi že zesilovač nějak nedokrmuje magnaty, přitom je zapojen v můstku 2x290W RMS /4ohm (tedy jsou to psané hodnoty).

Tak se Vás ptám:
1)
Máte nějaké zkušenosti s tímhle zesilovačem? Opravdu je to takovej šrot?
2)
Jaký radio byste mi doporučily tak do 7000, klidně i starší? Opravdu platí,že Alpine je THE BEST?

Něco o muzice vím,ale jsem spíš laik,tak mě nezahlťte úplnými detaily :-)

o 03.10.2006, 09:50 | Ladza | Upraveno: 2006-10-03 09:51:25
1)myslím že rodeky jsou dost kvalitní zesy já mám rodek r2180A2 na kompa dls ms6 a docela v pohodě tyhle zesy mívaj větší výkony než jsou psaný.
2)Nevím jestli /////A je ůplně to nej ale jsou to hodně dobrý rádia a kolem 7000 když budeš mít štěstí tak bych koupil 9815,9813(tu mám a spokojenost)nebo 9812, za tyhle peníze je to skoro to nejlepší co můžeš mít
o 03.10.2006, 09:51 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
R4100A ma 4*100W rms, repro ma 80W rms tak pozor na to, byly konstruovane spise na pohom z radia, zesik snesou ale musi se opatrne pri nastaveni a nasledne hrani.

jak silne mas napajeni k zesiku? mozna dava malo prozoze jsou poddimenzovane kabely.

Z radii Alpine nebo Clarion
[ Link ]

jinak me treba rodek zvukove nenadchnul
o 04.10.2006, 14:15 | DevoteeG2
ad M.a.R.i: 1) Pokud hrajou repro jen přes rádio, tak od nich nemůžeš čekat super zázraky, rádia mívají kolem 16 w rms a prostě při vyšších hlasitostech zkreslují. Tím že koupíš Alpinku si podle mě zas tak moc nepomůžeš, rozhodně výkon nebude nějak závratně vyšší, ta Alpinka bude mít určitě lepší zvuk, ale ten by naplno vynikl až na nějakým zesíku. Takže ano, repra mají rozhodně na víc, než jak je máš teď... Jinak tím že rozdvojuješ cinche přicházíš akorát o možnost faderu, tedy posunutí vyvážení mezi zadními a předními repro, na zvuku/hlasitosti rozhodně žádný rozdíl nepoznáš.

2) To je divný, v této kombinaci by to rozhodně nemělo hrát nějak zle. Nenapsal si, jestli máš pocit, že by to mohlo hrát víc nahlas, nebo víc kvalitněji. Zkus říct někomu kdo do toho trochu vidí, ať se na to juhne. Máš na to správně udělanou bednu? Máš dostatečně dimenzovanou kabeláž? Máš správně zapojenou polaritu?

3) Měl jsem nainstalovaný Rodek r2100a a rozhodně mu výkon nescházel, tyhle zesíky mají ještě vyšší výkony, než napíše výrobce. Zvukově se mi na SW taky líbil.

4) To nedokážu poradit, Alpine jsem osobně nikdy neměl.

Jinak abych to zhrnul, zkontroluj pořádně instalaci, nebo spíš řekni někomu ať si to poslechne, třeba máš jen moc velký nároky a moc přehnaný očekávání :)
Jinak mít takovou sestavu, tak koupím nějaký klidně i levnější 4 kanál, tak kolem 4x50, nebo 4x60 by klidně mohl stačit a napojil na ně všechny repro. Jinak bacha na ty DSK165, když na ně napojíš nějaký silnější zesík, tak prý rádi odcházej výšky.

ad Ladza: Proč máš proboha na kompa co mají 100 w rms zesík který dává 2x185w a to možná i o trochu víc???

ad kral007: píše že ten zesík má zmůstkovaný na ty sw, jinak samozřejmě se vším ostatním souhlas
o 04.10.2006, 20:42 | SilverGhost | Upraveno: 2006-10-04 20:45:33
Ono krále toho nenadchlo více a ani můza ho v tuto chvíli nepolíbila, neboť nějak nepochopil zadání.
1. Nejslabší článek tvého řetězu vidím v předních komponentech a výměnou HU za Alpinu si možná pomůžeš, ale jen málo. Výměnou těchto repro za jiné bych viděl řešením lepším.
2. Kenwood dělá výborná rádia, ale nemůžeš čekat od skoro nejnižší řady zvuk a výbavu rádií mnohem dražších.
3. Rodek má většinou výkon mnohem vyšší, než je uváděný v papírech. Takže spíše si nech někým zkontrolovat zapojení a nastavení rádia i zesilovače, viděl bych to spíše na chybu někde tady.
o 04.10.2006, 22:21 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
vysoky vykon neznamena ze to dobre hraje
me rodek nenadchnul, nekdo ho treba miluje, 100lidi 100nazoru
o 05.10.2006, 12:22 | SilverGhost
:-) nic takového jsem netvrdil
o 06.10.2006, 08:45 | M.a.R.i
Jinak, kabely jsou carpower, 10mm průměr (19mm čtverečních), prej zvládaj 120A
o 06.10.2006, 08:49 | M.a.R.i
Jinak, Hertzy jsou zapojené na rádio. 2Xmagnat xtc1200 jsou zapojené do můstku na zesilovači.
o 06.10.2006, 08:59 | M.a.R.i
Zapojení kontroloval Zdany, aktivní člen tohoto klubu (aspoň myslím). Když to poslechl,tak tvrdil,že to zas tak špatně nehraje. Ale,že vidí chybu v rádiu nebo zesilovači.

To all: Opravdu pokud zdvojím cinch od rádia,tak jediná nevýhoda je v nastavení faderu? Hlasitost se nesníží ani nedochází ke zkreslení?
Výhodu lepšího rádia vidím v tom,že bude mít min 2xcinch a ztlumím si hlasitost repro v interiéru a tím zvýrazním basy + další výhody jako kvalita zvuku, nastavení atd atd
o 06.10.2006, 09:01 | M.a.R.i
Další poznámka: Zesilovač je koupen ze zesilovace.net. Máte dobré zkušenosti s tímhle webem? Zesilovač sem tam koupil starší.
o 06.10.2006, 09:05 | M.a.R.i
Jinak díky všem za odpovědi, nečekal sem takovou ochotu. Omlouvám se za tolik příspěvků. Píšu to potají ve škole :-)
o 06.10.2006, 09:17 | M.a.R.i
Zkoušel sem ty příspěvky vymazat a dát do jednoho,ale nějak to nejde :-(

to DevoteeG2
kvalita mi přijde dostatečná,hlasitost už nee.
Bedna by měla bejt spočítaná. Kupoval jsem ji starší. Polarita je správně zapojená, pokud někdo neprohodil barvu kabelů v autě :-)

Asi takhle, zatim mi každej řekl,že to hrajo hodně dobře, akorát sem opravdu čekal něco jinýho. Dřív jsem měl v P205 Carpower Blackbass-12 zapojenej v můstku na zesilovač Blaupunkt GTA400, rádio Pioneer 3700, repro vzadu starbass něco, vepředu nějaký nonamea přijde mi,že to hrálo podobně.

Co se týče rádia,tak mě překvapila kvalita displeje ( na přímym slunci nečitelný), navíc zpracování vyndavaní/nandavání panelu mi přijde dosti pofidérní. Zlatej pioneer.
o 20.10.2006, 23:17 | zdany
Ahoj MaRi:
Dodam jeste vysvetleni, co se vlastne ve tvem aute deje, nebot to co napsane nevystihuje vsechno. Kdyz jsem to v budejovicich prohlizel a "kontroloval", tak vysledek byl ten, ze:
predni a zadni repro pohanene radiem se da poslouchat bez vyrazneho zkresleni do urcite hranice hlasitosti na radiu (uz si nepamatuji kolik). Takze tam Bych problem nevidel, ale jak pisou kluci, radio poskytuje "omezeny" vykon plus minus 15-20W zalezi na vyrobci, ale vic opravdu od toho cekat nemuzeme. Da se tomu pomoci nejakym malym zesilovacem na predek a zadek. Vymena repro za lepsi samozrejme take, ale je otazka, zda budes chtit investovat do lepsich repro a nebo ti postacuejj to co mas ted. Rekni si, co od toho chces.....
Co se tyce bedny, wooferu a zesilovace. Bedna je pocitana a odzkousena, jinak bych ti ji nedoporucit a podle vlastni zkusenosti vim, co tahle bedna umi a co predvadela a to byly pohanene ty XTCka jen MacAudiem Z4200 do mustků. Repro bylo hrane minimalne, dokonce bych si tvrdil rici, ze nejsou uplne rozehran, nebot bedna vice ci mene stala doma v rohu. Takze i ja jsem se divil, ze ti to tolik nehralo.
Takze problem bych videl zesilovac nebo vybuzeni vstupu na zesilovaci. Druha vec je ten tvuj kapacitor. Proc ukazoval na displeji takove kraviny, kdyz multimetr ukazoval jine hodnoty. Sam jsi videl rozdily.
Zapojene to mas spravne. Kabel od baterky na kap a z nej na zesilovac. Minus je od karoserie na kap a z nej do zesiku.
Rodek se bohuzel choval tak, ze pri vybuzeni zacala problikavat ochrana a pak uplne vypnul, svitil clipper a pak protect. To jsi tady nenapsal. Coz je dost podstatne.
Kdyz jsem to nastavil tak jak by to melo byt (do wooferu sly skutecne jen nizke frekvence, ne cele pasmo) tak se zesilovac jiz nevypinal, ale porad nepredvadel s tema wooferama to, co Macek. Je to take dane autem, mas sedana a tlaci ti to z kufru "ven".. Od cehoz ti rezonuje viko jako hrom . Ale tlumeni uz shanis, takze to je jedine dobre. Ale to bylo jen tak mimodek.
Shrnu to tak, ze jine radio s vyssi urovni vystupu (5-8V) a jinej zesilovac. Tenhle si s tim nejak nevi rady. :(
o 24.10.2006, 23:27 | M.a.R.i
Čau Zdany:
Děkuji za objemné info. Zesilováč dám známému,ať ho zkontroluje (opravuje téměř veškerou elektroniku). Jinak ten kap ukazoval blbě neboť byl jen chvilku zaplej na baterce. Teď už to ukazuje v poho cca12V při vypnutém motoru a cca 13V a víc při nastartovaném motoru. Tlumit by se mělo o víkendu + budu dělat ozvučnice pro ovály v platu + zkusím nějaké jiné rádio vyšší řady,tak snad budu moudřejší.
Jinak ti děkuji moc za rady, že máš se mnou takovou trpělivost :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3045 sekund.