Navštíveno 967x

01.10.2006, 23:51 |
Ravo Ahoj,
Co by jste dali do felicie?
V současné době tam mám vepředu 13ky kompa AxTon CAX-250, ale usazený jen v tom pekelným plastu. A protože už mě to nebaví jak to hraje (TUS je svině), tak jsem se rozhodl to celý zasadit do MDFka (kroužky+podklad. deska) a dveře pořádně vytlumit. Ale vzhledem k tomu, že už budu krutě kuchat ty plasty, tak jsem začal koketovat s myšlenkou 16tek repráků místo 13tek. Má to smysl?
Doporučte mi nějáký kompa 16ky, který budou v zatlumených dveřích a usazený na MDFku hrát lít než v těch samých podmínkách usazený ty moje Axtony. Živit to bude jen rádio.
A pak ještě zadek, mám tam MDF plato s oválama 6x9" (16x24cm) Sony XS-F6930. Sony asi opravdu není to pravý ořechový, takže bych chtěl jiný ovály. Jaký? Neplánuji subwoofer, takže co nejvíc basů, ale bude to živený jen z rádia (i předek i zadek), rozměr by mohl zůstat, ale díra se dá vždycky zvětšit :-)
Díky moc za doporučení a rady

02.10.2006, 00:00 |
jarkn
chtelo by to presne znat styl hudby a par dalsich veci, tak jestli mas zajem, napis na email a v klidu to s tebou poresim a neco vyberem - moznosti je spousta, tak presne neco na miru pro tebe :-)
jinak 16ky kompa jistojiste vyznam maji !

02.10.2006, 09:01 |
choze jj 16ky jsou lepší volba. Jinak bych být tebou pořešil pořádně předek a na zadek zatím kašlal.

02.10.2006, 10:57 |
Ravo Ten set vypadá moc dobře, po Hertzech jsem tak něják pokukoval.
Hudbu poslouchám vpodstatě všechnu (i techno, i rock, i instrumentály, jen dechovku moc ne :), jedu spíš na SQ, nejde mi o kravál ale o podání (doma poslouchám sestavu CD+MD Denon, zesík Denon, bedny Tannoy, takže asi víte o co mi jde).
Neřešit zadek, to v mým případě znamená nemít žádný bas (ty 13ky v plastu prostě nebasují). Myslíte že když to pořádně usadím a zatlumím, že mi zabasují jen ty 16ky předky? Subwoofer z praktických důvodů nechci (malý kufr). Vím že to bude vždycky kompromis, ale ovály umí taky dobře zabasovat (alespoň doufám).
Díky za další ohlasy

02.10.2006, 13:32 |
borick | Upraveno: 2006-10-02 13:41:56
Vřele doporučuji, mam tutéž sestavu hrající jen na radio!
Basy jsou přesné a vyvážené, výšky jsou čisté jako křišt'ál:-)
Šlo mi o co nejlepší nejlepší hudební poslech a přesné vyvážení mezi basy, středy a vyškami...
A mohu jen konstatovat, že s těmito reprodukrory opravdu budeš spokojený-)
Nesouhlasil by s charakteristikou DSKček od Borika, přesné a vyvážené ,křištálové,hrané na rádiu.... jiank proti němu nic osobního nemám