Navštíveno 681x

26.09.2006, 10:11 |
zdany Mam dotaz tykajici se reklamace komponentnich reproduktoru.
Presne po roce jsem vcera vymontoval repro. Jak je mým zvykem vše proběho s největší opatrností, jak montáž tak demotáž. Ale co jsem po demontáži zjistil: - když lehce zatlačím na kopulku uprostred středobasu, tak drhne cívka. Makrkantní to je, když lehce stlačím membránu postupně dokola, cca v 1/3 reproduktoru. Auto neni po havarii, zadné větší rázy než jaké jsou způsobené občasným provozem auta na našich silnicích.
Dotaz je, zda se tohle da reklamovat? A jak eventuelně postupovat s reklamací, nebot se mi opravdu nechce všechno vyndavat znova ven a vše odpojovat.
na membranu nemuzes tlacit na kraji ale pouze presne ve stredu a ve smeru kolmo dolu v civce, pokud i pri teto zkousce civka drhne pak se muzes pokusit o reklamaci a cekat na vyjadreni prislusneho cloveka ktery bude reklamaci provadet.

26.09.2006, 14:47 |
zdany BMW: Je mi jasne, že na membranu tlacit nemuzes, ze jde o stredeni, ale konstrukcne by mela byt civka vystredena tak, že by nemela drhnout nikde.. Jinak drhne lehce i kdyz tlacis na stred.
No řeknu ti to takhle něteré repro kvůli vyšší účinosti mají jen minimální mezery takže i to zatlačení prsty může způsobit její vyosení a může zadrhnout pokud by jsi to pozoroval při hraní tak by to na reklamaci bylo pokud to je jen když na to tlačíš tak na tom není co reklamovat

26.09.2006, 23:01 |
zdany El diablo: No jasne, k mirnemu vyoseni dojde, to je jasne, ale proc je to markantni, ale opravdu markantni, jen v 1/3 plochy membrany, kdyz pri zakoupeni repro to nedelalo a repro nikterak fyzicky nestradalo ? Pri zatlaceni na vrchlik (coz by melo byt v ose) se to az ta vyrazne neprojevuje.. :( Jsem z toho trosku na prasek.