Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > UPLNEJ ZAČÁTEČNÍK HLEDÁ PÁR RAD

o Navštíveno 3737x o
o 17.09.2006, 18:38 | Hawkeye | Upraveno: 2006-09-18 11:34:55
Hned na zacatku upozornim ze jsem co se tyce audia naprostej amater a doufam ze to tady nebude vyvolavat vlny smichu a ted se pokusim srozumitelne napsat svoje dotazy a prani,takze......

Mam autoradio Sony Xplod CDX-GT200S 4x50W a zesilovac Magnat Gladiator 360 4x 90W / 4 Ohm no a to je zatim vse.A hlavne nepiste ze je to spatny uz od zacatku ale to je taky moznost.

A ted o co me jde konkretne.Predstavu mam zhruba takovou ze bych chtel centrum hudby umistit do kufru sveho auta ale bez zasahu do originalnich dilu takze urcite falesne dno kde bych si predstavoval vise zmineny zesilovac,subwoofer a popripade kapacitor kdyz bude zapotrebi.No a nakonec 2 reproduktory ve viku kufru.Tim myslim to co jde nahoru i s kufrem pri otvirani (potom uz samozrejme ne)

Takze co me chybi je subwoofer,dva reproduktory do plata a nejakej ten kapacitor+samozrejme kabelaz.
Cenova relace je pouze do 10 000,vic vazne nemam tak vas chci poprosit o radu co za to koupit..Nejsem nijak narocnej posluchac ale zase aby to trochu hralo.
No a kdyby zbyla nejaka ta korunka tak bych chtel i repro do prednich dveri.
Predem dekuju moc za pripadne rady,postrehy,pripadne odkazy na konkretni produkty a vsem preji prijemny a doufam ze tomu memu popisu aspon trosku rozumite.

o 17.09.2006, 18:44 | Hawkeye | Upraveno: 2006-09-18 11:37:09
Subwoofer muze byt klidne i tubus a uz toho necham pac se v tom nikdo nevyzna a jeste jednou dekuju vsem.
o 17.09.2006, 19:02 | mourl
Viděl bych to asi takhle:
tohle do plata: [ Link ]
to ti zesík utáhne v poho.A když je dáš na dolní propust...tak myslím že to vydržíš chvilku i bez SW a zbyde ti na pěknou zástavbu + lepší repra do dveří, třeba tyhle: [ Link ] a když je dáš na ten zesík tak to bude myslim bomba hrát a ostudu s tím neuděláš.
o 17.09.2006, 19:37 | Hawkeye | Upraveno: 2006-09-17 19:39:08
Mourle,děkan ty repro vypadají moc dobře dokonce jsi se trefil i do mého vkusu.A co třeba tento subwoofer [ Link ] ?? Vím není to nic moc,ale nejsem náročnej.
o 17.09.2006, 19:45 | Q
Mám dobrou náladu, tak dám rychlou reakci.

1. Očividně umíš psát i bez CAPS LOCKU, tak u toho laskavě zůstaň a nechovej se jako debil.

2. chceš zástavbu do kufru, ale nenapsal si do jakého auta (obrázek je sice asi škodovka, ale...)

3. přečti si staré příspěvky než začneš otravovat s caps a napadat chozeho atd.

Nejsem instalátor, ale :

1. je kabeláž - napájecí kabel (baterka - zesík / kostra - zesík) nějak mi při tvém nakupování chybí
2. audio kabely - nebudu ztrácet čas vyhledáváním slony rádia - stejně hrát nebude, ale z něj musíš tahat signálové kabely do zesilovače - ty mi tam taky chybí (ale v klidu - mojí první instalaci objednával za mě JR )
3. rádio na pikaču
4. kapacitor k tomuhle fakt nepotřebuješ
5. box nebo tuba (nikoli tubus) je na tobě - dal bych basreflexovej box od magnatu
6. repraky prakticky jakékoli, když nebudeš zasahovat do instalace, takže vlítni do elektra a kup magnaty nebo alpine nízké řady v rozměru podle auta.
7. sorry zapomněl sem na natažení nových kabelů od zesilovače k reprakum - takže ty kup taky
8. nenadávej těm co tě opravují a raději se poptej chozeho, co tam má za repráky za pár kaček.

čus
o 17.09.2006, 19:47 | Q
navíc potřebuješ ještě nějakej 2 kanál na ten SW, protože chceš honit 4x repro + SW = 4kanál + něco na SW.
o 17.09.2006, 19:48 | mourl | Upraveno: 2006-09-17 19:54:30
když už SW tak nejlépe nějakej BOX , třeba tenhle: [ Link ] není o moc dražší a myslím že zahraje lépe jak ta tuba. Jinak pokud by jsi opravdu koupil ty Pioneery tak sw nějakou dobu potřebovat nebudeš...slyšel jsem je hrát přes zesilovač v Corse "C" a dělali neskutečnej bordel :-))
o 17.09.2006, 20:15 | Machča
1. najdi si nekoho kdo ti to propoji
2. zacal bych asi takhle ovaly je podle me nesmysl to si radsi porid kvalitni komponentni repro do predu v rozmeru misto originalnich
3.nejaky repro do kufru bych volil spis v boxu nez v tube
4.musis koupit signaly k zesilovaci rozumej signalovou propojovaci stinenou 2 linku (ne z tesca apod za pade i kdyz taky uz jsem s tim neco nekomu propojoval) ale lepsi bude nejaka co je k tomu urcena
5. ale nezapomen zkontrolovat pred koupi zda ma sony RCA vystup ale myslim ze dneska uz ho maj i ty nejzakladnejsi modely
6.nech natahnout spolu s napajenim slabej drat od spinani radia k zesiku
7.napajeni se tahne levou stranou u prahu auta a signaly pravou stranou
8.pripoj napajecak + remote + signaly do zesu samozrejme i dvoulinky od repro
9.nastav na zesiku 2 predni kanaly stereo a zbyle 2 zapoj v mustku k subwooferu
10.prisroubuj Magnat treba na zadni sedacku
11. rozeber v predu tapec nasroubuj stedobasy propoj s vyhybkou k vyskam ty prdny nekam treba na palubku nasmeruj na sebe
12.vyhybky se snaz shovat treba pod palubku
13.sesroubuj tapec pust radio a zacni stelovat zesik tak aby ti to nechrastilo (myslim repro ) pri 60 a 75%hlasitosti
Ale radsi si k sobe nekoho najdi kdo ti to propoji a nastavi
Ted uz me kluci muzou doplnovat protoze jsem urcite nejaky veci vynechal
o 18.09.2006, 09:37 | choze
tak zkus vyfotit, třebas to někdo pozná.
Jinak by bylo dobrý pohánět ty přední repro přes zesik.
JInak doporučuji kompa třebas od powerbass
[ Link ]

foto k příspěvku  od choze

o 18.09.2006, 09:39 | choze
zesik tenhle:
[ Link ] :

o 18.09.2006, 09:43 | choze
třebas tenhle sw:
[ Link ]

a ještě nějaký kabely a máš to komplet

o 18.09.2006, 09:48 | Q
Ty choze, stačej odkazy, nepotřebuju obrázky..... :-))
Hele Pb to jako, že obsahujou olovo? Je to RoHs compliant??

:-)))))))))))))))))))

Tohle všechno tam hodláte nacpat na sony rádio a na 1 pár RCA?
Zavolejte mi až to bude funkční, rád si přijedu kamkoli poslechnout.

:-((
o 18.09.2006, 10:28 | Q
2 choze: napojit se to dá, ale funkčnost?

Vždyť člen Míla ti o tom může říct svoje, právě on nám loni na barrandově brečel ještě s Ford Fiestou................ :-(((((((

2H: máš mu poradit a ne psát </>iny, právě proto se ptal aby tím nemusel procházet.......
o 18.09.2006, 10:39 | choze
Q -jasně, jenže pokud myslí do budoucna chtělo by to vyměnit to rádio.
brzy pozná že ten soňák není nic moc.
A tím pádem bude to mít všechno jen pak vyměnit rádio.
o 18.09.2006, 11:44 | Hawkeye | Upraveno: 2006-09-18 11:47:46
takze svoje prispevky jsem upravil na prijatelnejsi formu a chtel bych pozadat adminy o promazani nesouvisejicich prispevku at je to prehlednejsi a tim to povazuji za uzavrenou vec.
tady jsou fota repro ktery mam ve predu [ Link ]
[ Link ]
je to pouze z mobilu tak omluvte kvalitu ale uz je me asi jasny ze doporucite okamzite ven,ale me jako laikovi hrajou dobre :-)
jinak auto ktere chci ozvucit je VW Polo6N takze spis takova nakupni taska.
Zeptam se proc me tady doporucujete jinaci zesilovace nez je ten muj magnat ??? Snad i to nestoji za prd ??? Jeste jsem ho teda nezaplatil,ale mam ho doma takze jeste do nej jit nemusim a cena za nej je 1500kc.Samozrejme neni new.mam ho od kamose
o 18.09.2006, 11:51 | choze
tak ty repra jsou k ničemu.
co se týče zesiku - no nevím nevím....., ale když ho máš tak za vyzkoušení nic nedáš, takže bych zatím pořídil kompa dopředu a ten box. a zkusil zapojit jak ot bude hrát s tím zesikem, jo a až to budeš zkoušet bylo by dobrý to zkusit na rádiu s 2x RCA a pak na tvém aby jsi věděl jaký je rozdíl.
o 18.09.2006, 12:07 | Hawkeye
choze muzes me plsss osvetlit co je 2x RCA ???
o 18.09.2006, 12:26 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
RCA = cinch = vystup predzesilovace
1par = 2kusy (L+P)
o 18.09.2006, 12:32 | clown
Q ... ty uz mas taky ROHS deformaci cooo ? :o))))

ja taky ..
o 18.09.2006, 12:46 | Q
Sadismus takhle to promazat, teď se v tom nevyznám. Někam mi zmizely Louny.... :-)))

RCA jsou výstupy z rádia, optimální je mít 3x RCA což je vlastně 6 kanálů. Tuším, že většina rádii to má koncipováno jako 2x RCA pro repro a 1x RCA pro SW. Ty se pak ještě liší napětím na RCA.

Zesík nech, na tom není o zkazit, ale počítal bych s ním do budoucna jako o zesilovači na reproduktrory nikoli na SW.
o 18.09.2006, 17:22 | Kapka (M)
zajimava debata..teda hlavne ta puvodni...a nejak jsem to ted nepochopil proc to kdo takhle promazal... vzdyt pokud sem neco napisu tak si za tim stojim ne??? jo a extra pro Vladu- Louny jsou cca 70 km od te tve rodne hroudy.. :-)))
o 18.09.2006, 18:04 | Machča
kde co jaky Louny ja tu nejsem a nikdy jsem v lounech nebydlel :-))))
o 18.09.2006, 18:06 | Machča
Jinak na 1 par RCA se to da zapojit ovsem nepojede Fader na radiu a nebo najit nejakej zes ci ma Hi input a napojit predek pres ISO
o 18.09.2006, 22:26 | Q
V lounech je rozumná věc jenom zahrádka u plavečáku.... :-))
Dlužíš mi Gafu Kapátko.... :-))
o 18.09.2006, 22:29 | Machča
Q : Budes se divit ale je tu toho vic nez dost rozumnyho :-)))
o 19.09.2006, 00:41 | Q
v Lounech?? ne není........ :-))))))))))
o 19.09.2006, 10:16 | Hawkeye
tak ty zadni doporucene repro jsem nasel tady [ Link ]
a myslim ze za vybornou cenu takze zadek bych mel vyresen.
o 19.09.2006, 14:59 | mourl
Hawkeye: lol budeš teda dávat SW nebo ne? já spíš myslel že ten zesík už máš zapojenej..takže počítej ještě nějaký penízky na kabeláž (taky jsem to podceňoval a teď jsem kvůli tomu v tom za cca 3200kč jenom za kabely + kravinky okolo) :-)))
o 19.09.2006, 15:00 | mourl
anebo tu už je vlastně TUS :-)))))))))
o 19.09.2006, 17:13 | Q
kabelová sada s 25 napájecím + stíněnej RCA není drahá záležitost - sady má ACR (členové All a SilverGhost)
o 19.09.2006, 19:33 | Hawkeye
mourl-tak SW zatim davat nebudu,uvidim az jak to bude hrat,zadek mam teda jasnej a dopredu dam taky co jsi me doporucil [ Link ]
takze vlastne davam na tebe!!!!!.zapojeny nemam vubec nic,jenom radio takze me ceka zapojovani zesilovace+tech zadnich repro.jeste vubec netusim komu to sverim do ruky,chtel bych to tip top,tak jak to ma bejt,zadny hala bala samozrejme.do odbornyho servisu se me to dat nechce pac me oskubou jak husu a zvlast tady u nas !!!!! na to plato do zadu uz mam nachystanou MDF desku,jeste ji asi soupnu i na dno kufru kam picnu ten zesilovac ale to jeste nevim jak to umistim kdyby pak padlo jeste na SW abych ho mel kam dat pac Polo ma malej kufr.
o 19.09.2006, 19:36 | Hawkeye
ta kabelaz na hifi existuje i nejaka sada ??? ze tam je vse co budu potrebovat ?? myslim kabelaz,svorky,koncovky,pojistky atd ???
o 19.09.2006, 19:56 | mourl
jj sada existuje: třeba 20mm2 [ Link ]
ještě k tomu nějakej RCA kabel třeba tenhle: [ Link ]
na konci je i rozdělení takže pro tebe výhoda.
Jinak pak ještě na repro třeba tohle: [ Link ]
nebo pokud zatím nebudeš mít zesík tak "picni" zesilovač na zadní sedačky..když tam uděláš nějaké hnízdo z MDF tak nebudou vidět kabely.
o 19.09.2006, 20:16 | Hawkeye
zesik mit budu-ten magnat,zatim nebude subwoofer,ten zesik chci prave vrtnout na dno kufru kde bych taky dal MDF desku jako dvojite dno.
jinak diky za linky na kabelaz,nejsi nahodou z jihu moravy ze bych prifrcel na tu instalacku :-)
kua to je penizek a jeste potah na ty MDF,musim podojit prasatko !!!!
o 19.09.2006, 20:34 | mourl
jj sry :)) oprava: nebo pokud zatím nebudeš mít SW tak "picni" zesilovač na zadní sedačky.
no právě tím že bys "picnul" ten zesík na ty sedačky tak by ses zatím ušetřil toho dalšího dna.Bohužel jsem z okolí Prahy..a myslím že je tu spousta jiných lidí co mají za sebou tucty instalací a ty by ti poradily mnohem lépe než já.Já mám svojí "instalaci" (pokud se tak vůbec dá nazvat) ještě pořád rozdělanou.
o 19.09.2006, 21:29 | Hawkeye
a co davas vubec dohromady ???
vim ze muzu hodit zesak taky na plato ale nechci to tam vystavit jako ve vykladni strini aby to zbytecne nepritahovalo zlodeje,do kufru nikdo preci jen nevidi a nakonec bych to chtel okopcit nejak takhle (to plato)

foto k příspěvku  od Hawkeye

o 19.09.2006, 22:10 | Machča
Sady maj i Citolibsky teda vlastne jeden Lounskej ale to je fuk aspon myslim ze RyVes ma
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3276 sekund.