Navštíveno 996x

Když má sw v bassreflexové ozvučnici velkou výchylku membrány a basy nejsou a nebasuje to, tak je potřeba obecně větší nebo menší ozvučnice?
Jinak ekvivalentní objem je 95.1L
jestli ti hodne lita membrana, tak muzes mit moc velky objem ozvucnice, ze ti nedava dostatecny odpor k membrane a nebo celkove spatna bedna - zalezi na jaky frekvenci ti to dela velkou vychylku - kdyby to bylo v hodne spodnich kmitoctech, tak to neni u BR nic neobvyklyho
spis sem hod TS parametry a jakou mas bednu a pak se da neco vyvozovat
Milan: Děkuju, vyřešeno, udělám menší objem bedny a místo bassreflexu štěrbinu a měl bych z toho dostat hlubší basy. Stydím se jakým sw osazujem, je to US BLASTER 25 cm,zkusíme zatím dvě ozvučnice, protože od Spirita my má dojít ještě jeden. A přesně, jak řikal Spirit, v 27 l bassreflex to nehraje, výchylka membrány a basy nejsou nikterak hluboké. Co ty na to??

11.09.2006, 21:51 |
Majk-fox | Upraveno: 2006-09-11 21:58:02
Max. výkon 350W, fr. rozsah 35hz -3.2khz, 89 Db,kmit. cívka 50mm, rezonantní frekvence 29.5 hz,
Ale je to asi to samé, jako DEXON WA100, všimněte si tý podoby

11.09.2006, 22:21 |
Majk-fox | Upraveno: 2006-09-11 22:22:13
2 Majk-fox:
ono hodne lidi si mysli, ze VAS, alias ekvivalentni objem znamena objem ozvucnice a z toho plyne celkem hodne problemu, protoze lidi delaj podle VASu bedny a pak to uplne nehraje :-)
za to, cim osazujes, se stydet nemusis - je uplne jedno co mas v aute, kdyz ses spokojen - ja bych se spise bal technickeho zpracovani a zivotnosti toho basaku, protoze zrovna ani jedna znacka mi jako ekvivalent kvality neprijde
kazdopadne bych moc nedelal bednu jen tak zkusmo - zkus najit TS parametry a podle nich (za pomoci nejakeho programu) zkus postavit bednu a tu pote doladit
Milan: Abych to uvedl na pravou míru. Já vím, že podle ekvivalentního objemu se ozvučnise stavět nedá. My tady experimentujem a použímáme levný sw. Bednu si zpočítat umím. Už se tady v tom nějakej pátek pohybuju,ale zatím sem pracoval z udávanýmy objemy. Ty litráže opravdu u US Blasteru nejsou k sehnání. Vím, že to jsou low endy,ale děláme to do kámošova auta a on chtěl modrej basák do modrý škodovky za málo peněz, on lepší nepoznal, tak mu to úplně stačí, ale mě se to nelíbilo, když to v těch 27 l nehrálo, ták vymejšlím jak to udělat, aby sw ze sebe dostal maximum. Pár ozvučnic mám za sebou a zatím spokojenost, ale US Blaster je oříšek:-))))

12.09.2006, 22:22 |
cira Presne s timhle SW jsem zacinal.Udelal jsem 22 litrovou bednu s bassreflexem ale uz si nepamatuju jeho rozmer,ale myslim ze 8x15.Cpal jsem do toho 150W RMS a musim rict ze to tlacilo celkem fajn.Doufam,ze ti to nejak pomuze.
Cira: Děkuju ti. Jaký materiál na stavbu ozvučnice si použil, jakou tloušťku a čím a jak si to tlumil. Díky moc

14.09.2006, 16:09 |
cira Bylo to z 18ky MDFka a tlumil jsem to klasickym rounem.