Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dotaz na typ ozv,

o Navštíveno 996x o
o 11.09.2006, 11:05 | Majk-fox
Když má sw v bassreflexové ozvučnici velkou výchylku membrány a basy nejsou a nebasuje to, tak je potřeba obecně větší nebo menší ozvučnice?

o 11.09.2006, 11:29 | Majk-fox
Jinak ekvivalentní objem je 95.1L
o 11.09.2006, 17:25 | prohifi.cz
jestli ti hodne lita membrana, tak muzes mit moc velky objem ozvucnice, ze ti nedava dostatecny odpor k membrane a nebo celkove spatna bedna - zalezi na jaky frekvenci ti to dela velkou vychylku - kdyby to bylo v hodne spodnich kmitoctech, tak to neni u BR nic neobvyklyho

spis sem hod TS parametry a jakou mas bednu a pak se da neco vyvozovat
o 11.09.2006, 21:47 | Majk-fox
Milan: Děkuju, vyřešeno, udělám menší objem bedny a místo bassreflexu štěrbinu a měl bych z toho dostat hlubší basy. Stydím se jakým sw osazujem, je to US BLASTER 25 cm,zkusíme zatím dvě ozvučnice, protože od Spirita my má dojít ještě jeden. A přesně, jak řikal Spirit, v 27 l bassreflex to nehraje, výchylka membrány a basy nejsou nikterak hluboké. Co ty na to??

foto k příspěvku  od Majk-fox

o 11.09.2006, 21:51 | Majk-fox | Upraveno: 2006-09-11 21:58:02
Max. výkon 350W, fr. rozsah 35hz -3.2khz, 89 Db,kmit. cívka 50mm, rezonantní frekvence 29.5 hz,

Ale je to asi to samé, jako DEXON WA100, všimněte si tý podoby

o 11.09.2006, 22:21 | Majk-fox | Upraveno: 2006-09-11 22:22:13

o 12.09.2006, 21:14 | prohifi.cz
2 Majk-fox:
ono hodne lidi si mysli, ze VAS, alias ekvivalentni objem znamena objem ozvucnice a z toho plyne celkem hodne problemu, protoze lidi delaj podle VASu bedny a pak to uplne nehraje :-)

za to, cim osazujes, se stydet nemusis - je uplne jedno co mas v aute, kdyz ses spokojen - ja bych se spise bal technickeho zpracovani a zivotnosti toho basaku, protoze zrovna ani jedna znacka mi jako ekvivalent kvality neprijde

kazdopadne bych moc nedelal bednu jen tak zkusmo - zkus najit TS parametry a podle nich (za pomoci nejakeho programu) zkus postavit bednu a tu pote doladit
o 12.09.2006, 22:02 | Majk-fox
Milan: Abych to uvedl na pravou míru. Já vím, že podle ekvivalentního objemu se ozvučnise stavět nedá. My tady experimentujem a použímáme levný sw. Bednu si zpočítat umím. Už se tady v tom nějakej pátek pohybuju,ale zatím sem pracoval z udávanýmy objemy. Ty litráže opravdu u US Blasteru nejsou k sehnání. Vím, že to jsou low endy,ale děláme to do kámošova auta a on chtěl modrej basák do modrý škodovky za málo peněz, on lepší nepoznal, tak mu to úplně stačí, ale mě se to nelíbilo, když to v těch 27 l nehrálo, ták vymejšlím jak to udělat, aby sw ze sebe dostal maximum. Pár ozvučnic mám za sebou a zatím spokojenost, ale US Blaster je oříšek:-))))
o 12.09.2006, 22:22 | cira
Presne s timhle SW jsem zacinal.Udelal jsem 22 litrovou bednu s bassreflexem ale uz si nepamatuju jeho rozmer,ale myslim ze 8x15.Cpal jsem do toho 150W RMS a musim rict ze to tlacilo celkem fajn.Doufam,ze ti to nejak pomuze.
o 12.09.2006, 22:45 | Majk-fox
Cira: Děkuju ti. Jaký materiál na stavbu ozvučnice si použil, jakou tloušťku a čím a jak si to tlumil. Díky moc
o 14.09.2006, 16:09 | cira
Bylo to z 18ky MDFka a tlumil jsem to klasickym rounem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.326 sekund.