Navštíveno 646x

zdarec
podarilo se mi sehnat 2x woofer Axton CAW 259 a potreboval bych poradit jaky zesik ktomu dokoupit?? Nebo by mi stacil Mac Audio Z4200? Chtel bych aby zesik mel trochu rezervu,proste bych chtel dostat stech basaku co nejvic(nez si sezenu neco poradnyho). Diky
Jeden kousek by měl mít 200Wrms/400max, takže by ti měl prozatimně stačit Mac Audio, asi bych použil zadní kanály jestli se bojíš o cívky, podle to co říkáš, že chceš rezervu, tak když ten čtyřkanál zmůstkuješ, aby neházel trošku víc, nevím teď přesně kolik má při můstku... Ale jestli jsi sháněl tlak, tak tohle tě asi malinko zklame, kámoš má to samý v 30cm a spíš SQ si myslím, ale za ty peníze relativně kvalitní poslech
No ja mam prave jeden Axton CAB 309. ten ma 250W rms,tak sem myslel ze kdyz budu mit 2xwoofer celkem 400W rms a to musi byt urcite rozdil ne? Ten Mac Z 4200 ma v mustku 2x285W rms. Takze to tim rozjedu???

04.09.2006, 19:16 |
Luigi ten Mac audio ti bude bohatě stačit,měl jsem dvě ty Axtony,akorát 12" a na cca 300w rms hrály asi už naplno,ale aby to vydrželo,takže těch cca 260w bude na 10" bohatě stačit...
No a že to nejsou woofry na tlak,to teda nevim,mě ty 12" tlačily kupodivu hodně slušně,ale hloubky to němělo skoro vůbec...
Neříkám že to nebude hrát líp, to asi určitě bude už jenom kvůli větší ozvučnici a činný ploše, ale nějakej extrémní rozdíl bych nečekal. To s tím "netlakem" je můj subjektivní pocit, je dost možný že to bylo tím, že to má ve Fabii sedan, přecejenom to ten třetí prostor sráží... S tím můstek jsem myslel aby jsi neudělal ze 4 kanálu 2 a nepustil to do nich, asi by větší zatížení dlouho nevydrželi... Použil bych prostě dva kanály

04.09.2006, 23:46 |
Luigi ten zesik má naměřeno v můstku tušim 260w rms,myslim že pro ty Axtony to bude maximum ale snesou to.Nebo to trochu stáhne..
Mají výbornou účinnost tak to bude hrát slušně i na těch asi 110w rms,to je vyzkoušený,ale Collin píše že z nich chce dostat maximum...
Jinak s tim tlakem..mě to tlačilo dost sice jsem měl věčně zklopený zadní sedačky,takže to na to mělo taky vliv,ale i kámoši byli překvapení jak takový levný woofry tlačily...