Navštíveno 991x

čágo. Tak jsem se teď dva dny jebal s car hifi, konkrétně s předníma kompama. Do teď jsem měl takový průměrný Jensen Apolo 50 RMS, místo vyhýbek jen kondíky a hrálo to celkem slušně. Teď jsem koupil funglovky Claaasic 213 (magnat), který jsou bezpečně o třídu výš, má to vyhýbky jako kráva, výškáče jsou taky mnohem lepší a kvalitnější. Problém je v tom, že ty výšky hrajou strašně moc na hlas a zdá se mi, že jsou takový ostrý. Prostě když to hraje piánko, tak středy skoro nehrajou ........ a když to dám víc, tak středy sice hrajou, ale ty výšky dávaj strašně moc :( Na těch vyhýbkách je možnost nastavení 0/+3 dB, ale snad jsem ani nepozoroval zvukový rozdíl, určitě né podstatný. Ná rádiu se sice dá něco nastavit, ale furt né tolik, aby mě to uspokojilo. Pravdou je, že tyhle nový jsou asi na 65 rms. Nevím měl jste někdo podobný problém ? Jak se to dá vyřešit ??? Zesilovačem, lepším autorádiem ? Lepší autorádio by možná něco doladilo, ale tohle je fakt hodně podstatný ... snad vám to nepřipadá jako kreténský dotaz. Je fakt, že jsem trochu zklamaný, páč jsem čekal, že to bude úplně v poho //
A zapojeny to mas 100% dobre? Nemas prohozeny vejsky se stredama?
Jen se ptam, muzes hodit nejaky foto toho zapojeni? Nebo popsat kam kterej drat vede?
Zítra můžu dát foto teď je už venku tma. Normálně na input (vyhýbky) vede od autorádia + a - , z vyhýbky woofer + a - na střed, a tweeter vede + a - do výšky. Jinak dle foto první z leva je input, prostřední je střed, svorka na pravo je výška.

24.08.2006, 20:33 |
mourl | Upraveno: 2006-08-24 20:34:27
jedině zkusit prohodit + a - na výškách
a stahnout korekce na radiu
Korekce na autorádiu ? Jsem zvyklý mít zapnuté loudnes, ale i bez toho to není ideální. Jinak žádné korekce nepoužívám. Zkoušel jsem i nastavení basů, výšek, nebo mám funkci Bass - zvýraznění basů, ale to taky moc nepomůže. Nejhorší je, že jakékoliv nastavení úplně zhnusí zvuk zadní koaxiálů Claasic 163, který hrajou fakt pěkně buď bez korekcí, nebo s loudnes ... //// prostě by to podle mě mělo hrát normálně bez korekcí, zkoušel jsem xx CD různou hudbu ...
no myslím že základní kompa od magnatu te neuspokojí, to by si musel sáhnout do o dost vyšší cenové kategorie aby si byl spokojený. nevím koli stojí, ale v řadě classic zázraky nečekej
mozna to nech chvilku rozehrat :-) akustickej zkrat tam nemas? jinak mi prijde za ma magnat hodne ostry vejsky, az neprijmne.

24.08.2006, 22:35 |
Cenda nechat rozehrat, sve dela i loudness, pripadne potom zkusit pridat pred vysku odpory. Kde je mas instalovane?
Zkus prohodit na jedny vyhybce + a - na INPUTu, to ze ti chybi basy by mohlo nasvedcovat prepolovanymu vstupu.
Pokud budou vejsky moc hlasity, pomuze serio-paralelni utlumeni vejsky pomoci 2 odporu, na netu je nekde kalkulacka jak to spocitat na utlum o 3-6-9dB.
Jinak co je to jeste za radio? Jo a maximalne bych pouzival bud loudness nebo jen nastaveni basu a vysek, popr nejakej ekvalizer, ne oboji najednou, kor z radia se zesik hned zadejcha a nemuze. Hodne by ti pomohl nejakej levnejsi 2k na ty predky, ale zas z 13cm reprakama nepocitej buhvijaky basy.
Mas nejak upraveny dvere? Vytlumeny? neni tam ak. zkrat nekde? Co je to za auto?
Autorádio mám takový průměrný blaupunkt na CD (žádný roadstar nebo euroline či sencor :-( , auto takový drahoušek 3dv Ritmo, vytlumení dveří jsem zatím nedělal, akustický zkrat asi nebude, páč je to docela dobře oddělený prostor před a za mebránou. Repro je přimontovaný přes tapec přímo do plechu dveří a mezi reproduktorem a tapecírungem je 3 mm silná plastová podložka, aby to bylo pevnější. Ty středy se rozehrávají, výšky když stáhnu na mínus 2 tak je to taky lepší, ale asi by nebylo od věci jak píše tappaja spáchat kondíky. Ještě nevím jestli je úplně normální, když má ta vyhýbka nastavení A, MID GAIN (0/3 dB) // B, tweeter (0/3dB) že snad nepozoruji zvukový rozdíl ??? MID GAIN mám na 3, tweeter na 0.

jinak výšky mám směrované na sebe, což je myslím normální postup. Nebo je dát, tak, že by hrály např na čelní sklo ?

25.08.2006, 11:20 |
Daryl (A)
ad1) primarne nesmerovat vysky na sebe, ale nad radicku do vysky hlavy.
ad2) zjisti akusticky zkrat. TO by odpovidalo tomu, ze stredobasy hraji tisseji nez vejsky.
ad3) 100x si zkontroluj spravnou polarizaci (+/-) . Poradne prostuduj manual.
ad4) pokud nic z predesleho, tak je klidne mozne, ze tyhle magnaty maj proste ostry vejsky. A jak jsi nebyl na vejsky zvyklej, tak ted ti to prijde jaksi "divny". Jensen nejsou repraky. Jensen jsou predrazeny tezitka. Ver mi. Porovnej zvuk s jinou instalaci.
Tak půjdu do lepšího autorádia a zesilovače, tak se to snad vylepší. Jinak díky za reakce a nápady :)

27.08.2006, 10:20 |
sadaz pokud bys měl u nektereho stredobasu prehozenou polarutu, poznal bys to, pokud bys jeden stredobas uplne odpojil.. pokud by se basy zviraznily, polarita byla prehozena,pokud nee,bylo vse zapojeno v poradku..