Navštíveno 542x

Nejaky ten dratek uz jsem do aut natahal,ale aktualni vozidlo uz mne nuti k destrukcni nalade!
MAZDA r.v.99
-pio 6800
-predek a zadek 16ky kompa
-dvoukanal Rodek
-ctyrkanal PYLE
-wofer 12"
-kabel 30mm2(plus i minus od bat.)
-sig.kabel 3xOEHLBACH
-vic asi netreba uvadet.
Po instalaci mam problem s "piskavym" rusenim pri nastartovanem motoru-tradicne podle otacek.
Zkusil jsem toto:
-premisteni sig kabelu(i kdyz byly kolem stredoveho tunelu a nap.kolem prahu)-nepomohlo i kdyz jsem dal jine kolem auta!:))
-dela to jaky koli signal zvlast-ale propojeno naraz-to dela vyrazne jen jeden-takze zrejme nejaka zem.smycka-takze zkouska zapojeni bez stineni-daleko horsi!Pri dotyku a uzemeni zapojenych signal.k.prstem se to take nehorazne zhorsi.
-dalsi faze byla nova kostra na radio-nic.
-plusovy kabel k radiu zapojen pres tlumivku 12mH-zlepseni,ale ne odstraneni.
-zapojeni kondiku do nap.kabelu k zesikum-nic!
-pri vymene radia za jine-sub dela totez,ale predky a zadky bez ruseni.
-zapojeni linky z ext.pristroje(discman)-na kazdy signal zvlast a uplne bez ruchu-tzn.,ze sig.kabely ruseny nejsou a nejake drahe filtry mi asi moc nepomuzou!?
Napada mne posledni moznost-a tou jsou uhliky v alternatoru-ale jinak uz opravdu nevim.Zdali Vas nekoho napadne nejaka moznost-prosim o vyjadreni smyslu plne akce-ale uz jsem zkusil snad vse a dochazi mi trpelivost.
Diky.

23.08.2006, 19:35 |
tappaja | Upraveno: 2006-08-23 19:38:02
Heh, vidim tam PIO, mas moznost vymenit radio? To uz nemuze byt nahoda:o)
Nebo povytahni cinch tak, aby se dotykal jen ten vnitrni kolik, zmeni se neco?
jsem slepej, co je to to druhy radio? Muze byt taky problem v tech rozdilnejch zesilovacich, zkousels zapojit ten 2k zvlast? proste jen woofer?
Nu, vypada to radiem. Mozna bych jeste zkusil dve veci, uzemnit radio a pak se mrknul, jestli kostra zesilovace (obal) neni sroubem zkontaktovana s kastli, nekdy to muze delat binec. Ale nejspis radiem jak rika tappaja ...
Prodává se filtr na odrušení napájení podle toho co jsi napsal to bude dělat napájení. Je tu ještě dost pracná možnost vyzkoušet při nastartovaném motoru mít připojeno rádio i zesy z externí baterie nebo odpojit klínák od altíku aby to nedobíjelo a viděl by jsi jestli o.k nebo je problém jinde. jedna věc co mně ještě napadá pokud jsou špatné káble od svíček a probíjí na kostru tak můžou tu paseku dělat ony popř nějaké potvory svíčky víc už mně nenapadá.

23.08.2006, 20:15 |
clown zkus nejdiv jine radio jak pise Tappik .. u Pio je to dost caste ..
On už vyzkoušel dvě rádia kolik ještě?
tappaja:PIO je gut-zkouseno v mem aute a to druhy je zase moje Pio-par mesicu po oprave.:)
jj-ten kolik bez zeme jsem zkousel.
Ale ty zesiky zvlast jeste zkusim
Dekuji Ti pane za rady.:)
Milhauz:radio urcite ne-ale jedno je vice citlive jak to druhe-coz taky moc nechapu.-vzhledem k situaci.
ten ctyrkanal ma urco spojenej obal s kastli sroubem,ale nenapada mne duvod-kdyz je v pajslu vse GND spojeno vcetne stineni na kostru.
hele ja nevim, pokazde co jsem se setkal s rusenim, bylo to radiem a naaaaaahodou to bylo PIO.
Takze vem jiny radio, NE PIO a vyzkousej to jeste jednou, ok?
Zkoušel si to zapojit i mimo palubovku?
Jestli není rušení hned za rádiem. Předpokládám, že toho discmana si nedával přímo do šachty místo HU?
Zkousim to vse s radiem mimo palubku.-jinak v sachte to same. : )

23.08.2006, 23:37 |
clown ja minule vytah z radia jen remote a zapojil discman rovnou do zesiku ..
problem u mne byla antena .. dotykala se karoserie a lehce to brucelo

24.08.2006, 08:50 |
feri mel jsem taky ten samej problem a bylo to tim ze byla odpalena kostra na plosnaku v radiu.Skus ho rozdelat a uvidis.
feri-je to funglovka a ta ma"zamatlany"sroubky u mechaniky barvou.
:)))
Ale mas pravdu,kdyz to pio zacne delat je to FU na GND na plosnaku u link.vystupu.A to mi tehda tvrdili,ze je v haji procak.
Ovsem tento pripad to neni.

24.08.2006, 13:48 |
Conan

24.08.2006, 15:49 |
wattman | Upraveno: 2006-08-24 17:43:39
takze posledni pokusy dle vasich rad jsou za mnou.
Dik kluci.
Jine radio-to same-byla to Sonka.
Takze finale bylo odpojeni alternatoru-jen kabel a ejhle-bylo po ruseni.
Tak jdu zkoumat altik.
Moznosti?:
-dioda?
-uhliky?
-prosekli vynuti?
-Dobiji ok.