Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Lama dotaz

o Navštíveno 413x o
o 22.08.2006, 17:23 | Lefi
Mam takovej blbej dotaz: jak se vlastně bere Wataž repra,v autě mam okolo 500Wrms a dá se v tom žit,ale když ma někdo doma 150Wrms tak je to brutal.jak se to bere domací hifi vs. autohifi???
Např takovy Combo na El. kytaru ma 15W a děla to docela slušnej kraval.Připada mi to jako nepoměr oproti autu:(

o 22.08.2006, 17:31 | Tuner#2
Ono je to tím, že rozdíl mezi 10 a 100W je "jen" vjemově dvojnásobná hlasitost - neboli, hlasitost roste se čtvercem výkonu. A 500W RMS v autě je už dost slušná hlasitost, bohužel většinou jsou výkony udávány při 13,8V, nebo i víc a tím pádem Ti výkon v autě při napětí 12 - 13V docela spadne. Nehledě na to, že většina výrobců neudává moc seriózně výkony svých zesilovačů. pak je to taky o citlivosti repro a pokud máš kombo a v tom nějaké PAčko, které má 98db citlivost, tak aby jsi rozhýbal takové JLko, které má s bídou 83db musíš mít místo 15W tak 1,5kW :o)) To je prosím jen orientačně, nemám čas to teď počítat.
o 22.08.2006, 17:35 | Lefi
ty jo fakt dik něco takovyho sem fakt potřeboval.Jinak naměřeno je v autě asi jen 400rms vyrobci jsou kurvy:)
o 22.08.2006, 17:36 | Tuner#2
Mám kamaráda, který je něco jako Filip Audio a staví zesíky a něco na tom jeho povídání, že dnešní komponenty do auta je jen tahání peněz z lidí asi bude. Proč se dělají tak málo citlivé repro, s velkým zdvihem a potažmo z toho vyplývajícím velkým zkreslením a pohybující se hmotou - no aby se k tomu dali prodávat drahé kilovatové zesíky. Ne vždy s ním souhlasím, ale něco pravdy na tom bude. Ano výhoda je zmenšování ozvučnic, ale za jakou "cenu"?
o 22.08.2006, 17:36 | Tuner#2
Sorry za OT, ale musel jsem - jsem zvědavý na ty reakce :o)
o 22.08.2006, 17:57 | Lefi
Dneska je všechno o tahání peněz z lidí.Např elektronika,to je něco neuvěřitelnyho/vyrobní náklady VS. prodejní cena....
o 22.08.2006, 18:01 | Tuner#2
To si nemyslím, že zrovna tam je nějaké moc velká rezerva - spíš se divím, jak to někdo za tu cenu může vyrobit - např. sety PURE acoustic za 6.990,- - za tu cenu by normálně nikdo neudělal ani truhlařinu natož hrající repro :o)) nebo DVD přehrávač za 1.200,- To víc stojí doprava z číny sem :o)) Bohužel je to vidět dost na kvalitě, která šla za poslední roky brutálně dolů.
o 22.08.2006, 19:43 | Scream
ostatně jako cena.-)
o 23.08.2006, 00:03 | wattman
ta serie tech setu PURE acoustic bude asi vetsi nez kusova.:))
A dyvko za dvanacet po zaplaceni linky-stejne je v tech kramech vsude to samy-ma vyrobni hodnotu 0,00hov.o!:))
A po kolika kusech to z ty ciny jde?

Sorry za OT.Jen doplneni.
o 23.08.2006, 10:20 | Tuner#2
Scream: Máte pravdu oba a nejsem blbej abych si myslel, že to sem chodí z číny po jednom kuse, ale stejně ty cenu sy myslím, že odpovídají provedení výrobku - nízká cena, nízká kvalita.

Spíš mě zaráží, že se nikdo nechytnul příspěvku z 22/08/2006 17:36 - nebo že by to byla pravda :o) Z jednoho úhlu pohledu určitě.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3334 sekund.