Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dilema - SW

o Navštíveno 768x o
o 19.08.2006, 21:28 | Cormi
Ahoj, na monokanál mého 5-CH zesíku DLS CA50, který na 2 ohmech disponuje výkonem RMS někde mezi 250-300W chci zapojit SW. Rozhoduju se mezi 2 variantama...

Varianta č.1:
2x DLS W312B paralelně (každý má 150W RMS/250W MAX, citlivost 91dB)
rozdělená bedna na 2 části - každá s jedním BR otvorem dle výrobce

Varianta č.2:
JL AUDIO 12W3v2 (trvalý výkon 300W RMS uvádí výrobce jako "optimum", citlivost 87dB)
bedna 40L uzavřená

Můj názor:
Varianta 1 by měla být perfektně vybuzená, díky bass-reflex otvorům a vysoké citlivosti hlasitá a měla by i dobře tlačit (samotné repro jsou ale základní SW u DLS)
Varianta 2 by měla zahrát precizní bassy, je pro mě zásadně výhodnější v tom, že by stačilo přehodit repro a využila by se stávající bedna, která se letos hodně vylepšovala.

Momentálně mám jednocívkový 12" SW JL AUDIO 12W0 na 160W a zní mi to moc dobře, ale myslím, že je čas vyzkoušet tu zátěž na 2 ohmech. Ten 12W3v2 by byl určitě velkej krok dopředu, i když vim, že by snes i podstatně vyšší výkon (o tom ale byly dlouhé diskuze s 12W0). Ten muj zesík používá několik zahraničních hifíků pro vybuzení 12W3 a nijak si nestěžujou, že by to bylo málo. Myslim, že 12W3v2 zvládne taky. Ty dva DLS by mohly být krok zpátky, když jsem si teď zvyk na JL, ale zase budou určitě víc tlačit a budou hlasitější a na tom výkonu budou asi líp využitý.

Co si myslíte, že je lepší?

o 20.08.2006, 09:42 | El-diablo
To JL je nenažranec potřebuje víc nakrmit ale časem můžeš přikoupit zes a budeš mít kvalitní sub který zahraje. Ty dvě DLS mají větší plochu víc zatlačí ale musíš si sám sobě říct co chceš tlak (2xDLS) či SQ (1xJL) BR ti sice zatlačí ale s uzavřenkou budeš mít lepší poslech. Pokdu chceš auto pro vlastní poslech tak ber uzavřenku pokud chceš oslnovat na srazech tak jedině BR protože z uzavřenkou bys moc parády nenadělal
o 20.08.2006, 09:44 | Ladza
být tebou šel bych do JLka ale co od toho taky očekáváš a jakej máš zbytek sestavy jestli chceš kvalitku tak spíš var.č.2
o 21.08.2006, 07:44 | Shimi
Na 12w3v2 je to mooooc málo. Chce tak 450-500.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1681 sekund.