Navštíveno 660x

09.08.2006, 22:52 |
pajan mám jeden dvoukanál na výšky a středy ....ale výšky jsou trochu tišší už právě kvůli tomu že jsou 8ohm kdežto středy mám jen 4ohm takže středy jsou moc hlasitý a výšky dost zanikaj chtel bych radu jak zvýšit odpor u středů na 8ohm jako mají výšky ...ostatně jsem to zkusil malým odporem cca 7ohm při 2W (takže když jsem to opepřil trošku se z nej kouřilo :) takže se domnívám že by to chtelo pouze odpor cca 7ohm ale zvetším nap. aspon 15w ale bohužel ten nemám a rád si nechám poradit zda víte o jiné možnosti
to tam asi nemas vysky s "titulem autohifi"-co??
Odporem nic nevyresis-ty hodnoty u repro je impedance a ne odpor-takze je promnenliva podle kmitoctu.tzn.,ze by jsi jedine musel dat druhy stredak do serie-aby jsi mel 8ohmu.Ono jde to i jinak,ale to asi nebude tvuj pripad.
A coze to tam vlastne mas????
pajan: tomu never, tim odporem toho normalne dosahnes, ale musi byt dostatecne dimenzovanej. Jinej problem je ze tim rozhodis delici freqence na vyhybce, ale to uz asi mas stejne, kdyz mas ruzny impedance. Chtelo by to vic popsat situaci.
wattman: to ze vysledna impedance bude slozena z jedne pevne hodnoty a z jedne promenlive preci nicemu nevadi. Pro tvoou informaci je to takhle reseno temer ve vsech pasivnich vyhybkach.
radku asi mne to spatne naucili!
Jestlize to budu resit odporem,tak dosahnu utlumu,ale s delici frekvenci urcite nehnu.A bude pevna jak pises a ta promnenliva bude nekde uplne jinde.
Vim jak jsou delany vyhybky.-ale nevim,jak chces delat filtr rezistorem.
Pas.vyhybky maji danou impedanci a moznost prave toho utlumu.

10.08.2006, 23:40 |
pajan moc všem dekuju za rady dnes jsem to vyřešil použil jsem tři 200ohm/6W+ jeden nastavitelnej od 200-0/10W ..takže ted si to můžu naladit přesně jak chci a to byl můj hlavní účel ....jestli pojedete příbram sami uvidíte resp. uslyšíte (honda accord)

Nebylo jednodušší místo stahovat středy koupit druhý výšky dát je ke stávajícím paralelně a mít 4 ohmy a ještě k tomu posílený výšky dalším párem výšáků?