Navštíveno 725x

Tak jsem se po dlouhe dobe rozhodl uz konecne dat do prednich dveri poradna kompa a mam vyhlidnute dve asi zvukove odlisne znacky,bud Focal 165 KF nebo 165 KP nebo Hifonics ATS6.2C !Poradite mi,jak jsou na tom se zvukem,budu rad za kazdou radu...

05.08.2006, 14:21 |
audioland.cz | Upraveno: 2006-08-05 14:28:48
Začátkem nutno říct, že já jsem zastáncem Hifa, Kája Focalu a máme trochu jiný ucho.
Co se týče zpracování, tak bych nic nevyzdvihoval, protože jsou na tom podobně a Hifo má lepší design k tomu. Focaly KF se mě nezdály v ničem lepší jako Hifo, možná jen vyrovnanější středy a výšky, které mě ale zněly trošku tlumeně. A výkonem mě nestačily. U Hifa jsou středy hodně dobře hodnocené, někteří mají problém s výškama, jsou hodně ostré a hlasité. Ale neda se říct co je rozhodně lepší, protoze mě třeba vyhovují výšky ostré. Každopádně Hifo zvládne větší zátěž, třeba při taneční hudbě.
165 KP, je lepsi ale i dražší volba.. Ale já bych si je třeba nekoupil. FOcal ma specifický zvuk a někomu nevyhovuje, chce si to poslechnout. O K2P se Northh nezminuje pokud vim. Bohuzel Hifo nenabízí něco lepšího ke špičkovým zesilovačům, které má v nabídce.
1) k2p jsem spatne pochopil, díky za vysvětlení.
2) na design muze mit kazdy svuj nazor, ja ho napsal a tvuj znam, neberu ti ho, takze nechapu, proc to dal rozebiras. Pokud nesnáším žlutou barvu, tak se mi asi ty repráky líbit nebudou, narozdíl od bílo-chromového designu, tot vse k designu, byl to jen muj nazor. A rozdíly ve zpracování opravdu nevidím.
3) Mám se já ohanet kolik ocenění dostaly zesíky Hifo v absolute spitzenklasse, referenzklasse, Gerät des Jahres atd? Kdo tu mluví o Beriliích a predevsim o Car & Hifi? Kde sem napsal, že Focal neumí dělat repráky?
Nechapu proc sem tahas veci, ktery absolutně nesouvisí s příspěvkem a danýma reprakama. Focal je fajn, napsal jsem, že lepší než Hifo, který neumí nic ve vyšší kategorii.
To, že nedáš na Focal dopustit je jedna vec, druha vec je ta, ze ne kazdymu se Focal zvukove libi, za tyto peníze jsou i lepsi repraky, ne kazdymu vyhovuje zrovna ten danej reprak na jeho styl hudby-každopádně dotyčný nenapsal co poslouchá.
Ono je taky nutný zvazit jestli dat 11 tisic za KPéčka nebo polovinu za Hifa a to jsem zvazil do svyho nazoru. Já jsem měl oboje repraky nedávno v autě, tak jako ty a rozhodně v nich není tak propastný rozdíl jaký prezentuješ ty a jejich cena.
Tot je muj nazor, ja se tady nebudu s tebou hadat a nechci ani abys menil nazor svuj.

05.08.2006, 18:46 |
dddd ajé je, už se zase hadajo
Jen mě chytáš za slova.. ne nebudu se zlobit a neboj, nazor na tebe taky neprezentuju nikde.. jsem rad ze to je konecne zakonceno tim, ze obe repra jsou zvukově rozdílné a především určené pro jiný okruh lidí a presne to jsem psal. Měj se.
dddd: my se nehadame :)

05.08.2006, 20:35 |
Proffesor_W | Upraveno: 2006-08-05 20:35:26
reknu to takhle ...
Hifonics jsou za ty penize vyborny kompa, Focal by za ty penize mohl nabizet neco lepsiho. Ja je slysel a zas takovy zazrak to neni aby za to chteli tolik penez.
btw: ty hifa mam ted doma
Zdar, asi bych zvolil ty hifa, má pěkně sytý a agresivní výšky, zvládají velkou zátěž a za ty peníze bych řekl rozhodně stojí..
design podle mě taky supr..
já mám v autě zesíky od hifa a kamarádovi jsem stavěl do auta sestavičku v které má kompa od hifa a řekl bych, že i on dá zapravdu, že hrají fakt parádně..