Navštíveno 1990x

Zdravim hifisti:)
Vim ze je to tu stokrat resene(vsak jsem si taky vetsinu precetl at to tu neni porad dokola) ale nic mi to nepomohlo..:(
Moje sestava: Blaupunkt acapulco MP52, zes: 4kanal zmustkovany do 2-Magnat the rock 800.
Problem:pri zapojeni stinenych signalovych kabelu k radiu i pri vypnutem radiu mi pri vybuzeni zesilovace kolem poloviny volume v pripade ze na nem mam zapojeny pouze jeden sw na zmustkovane vetvi dojde k jakesimu zkratu a rozkmitani membrany o frekvenci cca tlukotu srdce(membrana kmita od krajni polohy do krajni polohy-velmi drasticke pro reproduktor), zeslabim li(nekdy je treba zes vypnout a znovu zapnout) tak kmitani prestane.
:jestlize je situace stejna, s tim ze mam zapojene oba reproduktory dojde k rozkmitani membrany jiz pri volume cca v 1/3(oba repro maji 4ohmy jeden max 400(rms nevim) a druhy 300w max(rms taktez nevim)
:pri zapnutem radiu(pustene cd v radiu) je problem stejny+jeste k tomu slysim rotaci cd uvnitr radia a takove popiskovani pri nacitani dalsi skladby, dale slysim pazvuky pri zapinaní a vypinani svetel. Opet dochazi k rozkmitani membrany jako v predchozim pripade.
Pokusy o reseni:
Zkousel jsem s 1 s stinenym signalovym kabelem s dvema cinch konektory vzdy na stridacku(nejprve rear pote front na vystupu radia), (zesilovac je napojeny primo na baterii jak + tak -), radio jsem zkousel napajet primo + od baterie, dale - na kostru co nejblize radia,
Kdyz jsem privadel zdroj signalu z mp3 prehravace do zesilovace, tak bylo vse v poradku(neboli mohl jsem zesilovac vybudit jak chtel a k zadnemu rozkmitani membran nedoslo, hral ciste a bez jakychkoliv pazvuku. Takze v zapojeni el cesty a signalovem kabelu chybu nevidim.
Kdyz se zkouselo zapojeni z radia tak byl signalovy kabel pryc od vsech dalsich kabelu polozeny na sedacce.
Jelikoz nic nepomohlo, tak jsem zakoupil "nejaky" odrusovac(kulaty velky valecek-nejspis kondenzator-omlouvam se za me znalosti) a vsechny pazvuky prestaly, ale intenzita signalu sla rapidne dolu.
Mel byste nekdo reseni jak tento signal nejak vybudit?(pri stejnem volume na radiu hraje se zapojenym odrusovacem sw s volume na 3/4 jako pred tim na cca 1/5.
Coz je velmi neprijemne.
Dal by ses napriklad sehnat jiny odrusovac, ktery by takto neubiral na volume??
Vsem vam moc dekuji za pripadne rady.
Daniel Kusý
Biturb

05.08.2006, 08:44 |
noname |
editace Dane, mě v autě pomohl odrušovač od Sinuslive. Je dost kvalitní a mý i zlacené cinche. Je do signlové cesty.
dále je velmi kvalitní odrušovací kondík od HELIXE.
Obojí je na stránkách SEKINu
T.

S tím Sinuslive jsem nebyl schopen říct kdy tam je a kdy tam není - myslím tím ve smyslu negativního ovlivnění signálu. Mě to rušil alternátor, takže když nebylo nastartováno tak jsem to porovnával .
Při nastartování to sebralo 99% hvízdavého zvuku
T.

Dneska jsem jeste vyndal bateriku z auta, napojil na ni zesik a radio, radio odpojil od reproduktoru radiem zivenych(vytahl jsem iso s vystupy) vytahl jsem antenu, irda snimac, proste bylo jen zapojeno radio + - a 1 par konektoru cinch a svina stale rusi..
Takze je to na stopro v radiu.
Jelikoz jsem slysel v sw pazvuky primo jake jsem slysel od mechaniky, jemne pohvizdovani a bzuceni motorku laseru kdyz jsem dal dalsi skladbu..
Zapojim ten muj kondik a je to v poho, jen s tim ze je pryc polovina volume..
Mrknu na sekin..
Diky vsem..

05.08.2006, 19:26 |
Zdenek (A)
Me kdysi nepomohl ani ten kondik od Helixe ani odrusovace od SL. S kondikem se nezmenilo vubec nic. Odrusovac mi castecne stahnul ruseni, ale zaroven totalne odrovnal kvalitu hudby. Obzvlaste basova slozka sla do haje. Podle me je vzdy lepsi odstranit pricinu ruseni nez to ruseni "lecit".
Obednal jsem ten odrusovac od sinus live, tak doufejme ze to pomuze..
Diky vam vsem chlapaci:))
a co si nechat napinovat nen konetor na co je na BP primo na dobre stineny signaly misto pouzivat tu redukci na cinche co dodava blaupunkt
To Machča: nechapu??
Mužes mi to vice rozebrat??
Dekuji
predpokladam ze do radia si zapojil takovou tu kosticku a z toho vede dvoulinka se samicema cinchu
ktera je slaba a jednou stinena
ja bejt tebou necham tu kostku napinovat primo na signalak co je treba vickrat stinenej nez jednou ale hlavne se mrkni jestli se ti kabel od signalu nekde nekrizi nebo nejde soubezne s nejakym napajenim
Zkousel jsem s vytahnutym radiem drzet ty kabliky aby se niceho nedotykaly a a drzel jsem je ve vzduchu, a bylo to porad stejne, ten rusivy signal proste vznika primo v radiu..
no a mas tam tu prechodku mezi konektorem Blaupunkt a cinchema ne tak nech napinovat signalaky primo do ty kosticky blau jinak hledej problem v radiu
Ale k cemu mi to bude, kdyz tam chyba proste neni, kdyby byla chyba v tech preklenovacich kablikach, tak zmizi, jetlize se niceho nedotykaji a jsou ve vzduchu..
Proste to vznika nekde v radiu, ale rypat do neho se mi jako amaterovi nechce..

06.08.2006, 11:42 |
gigo S Pavlem02 jsme řešili taky tenhle problém a bohužel tomu pomohla až výměna rádia... ale alespon z toho byl důvod k TUSu :-)))