Navštíveno 570x

Měl bych dotaz, šlo by nějak vykoumat napájení auta nějak normálně ze zásuvky? Aby když někde dlouho stojím a chci hrát (třeba na dovolené) bych natáhl prodlužku někde to zacvak a nemusel mít nastartováno a šlo to mimo baterku. Zkoušel to někdo řešit?
Další co by mě zajímalo, je když startuji a v baterce je menší napětí a mám puštěné rádio + 2 zesíky tak při tom startu se sestava vypne - zapne, může se to takhle nějak poškodit, nebo raději rádio při startování vypínat?

04.08.2006, 12:04 |
Borin Automatický vypínání rádia při startu je normální...nic se nestane :-) Napájení z 220v jedině přes nějakou silnou nabíječku nebo zdroj...jinak seš bez šance :-)))
No není to automatickým vypínáním ale spíš je to poklesem napětí pod určitou hranici kdy se rádia obvykle vypínají. Nic by se mu nemělo stát ta funkce tam je kvůli jeho ochraně ne aby mu to uškodilo
No to bys potreboval nejakej dost tvrdej zdroj, urcite by to slo poresit, kdyztak se mi ozvi na ICQ nebo mail
General
1. vypinani: pokud je radio na originalnich kabelech, vypina se pri startovani vetsinou proto, ze je to tak zapojeny v aute. Pokud ma radio vlastni privod od baterky, tak staci kvalitni baterka a je po vypinani.
2.zalezi na tom jak nahlas budes hrat, pokud ti bude brat muzika ve spickach vic jak 40A, tak budes tezko hledat zdroj za rozumny penize, kterej to utahne bez baterky. Ale stejne je zbytecny tu baterku odpojovat, staci na ni pripojit i slabsi zdroj a bude to stacit. Samozrejme zalezi jak silny mas zesiky a jak chces hrat nahlas a dlouho.
Do 5000 sezenes zdroj, kterej da trvale 40A, na ten uz se da hrat hodne slusne.
jj, díky za tipy, je mi jasné že to vypínání rádia by pořešila lepší baterka, ale šlo mi o to jestli to může něco poškodit, nějaká ta špička ap., takže dík za info.
add. ten zdroj no cenově někde kolem 5000+- se mi to nevyplatí pořizovat, ale ještě mě napadá, kdybych nacvak třeba na baterku nabíječku, neodepsalo by ji to? Výkon je sub 300W RMS předek 90W zadek 80W RMS hráno většinou tak na 50%
General: na to ti bude stacit 10-20A zdroj, idealne stabilizovanej. Je to lepsi nez nabijecka, ktera muze nabijet pulsne a meni chcarakteristiku behem nabijeni
Pouzivam nabijecku
[ Link ] 10A, kdyz hraju vice jak na pulku vykonu, dava nabijecka kolem 8-9A odle budiku na ni - v pohode to stiha nabijet do tech 50% se pod 13V nedostanu ani nahodou, ale co jsme zjistil, je dobre mit kapik, kdyz jsem nemel kapik, tak nabijecka vypinala (ochrana)