Navštíveno 1970x

Jaký je rozdíl (kromě kapacity) mezi kapacitory klasickými a Hybrid karbonovými?
Popř. máte někdo zkušenosti s BATCAP 300?
Mám materii 72Ah a 2 zesilovače celkem 4x250W RMS a kap.Helix 0.5F. Je lépe koupit 1-2F helix nebo např 5F hybrid ROdek či Carpower?
Díky za názory

Mezi capacitory (bez rozdílu velikosti kapacity) je rozdíl hlavně ve vnitřním odporu.
Jestli máš peníze na BATCAT tak šup do něj (je super) ale podle toho co píšeš ho asi v autě moc nepotřebuješ.
Tobě bych doporučil CAP od Helixe DPC 1000, má zhruba poloviční vnitřní odpor než většina prodávaných capíků.
ja uz jsem byl poucen, ze je urcite dobre divat se na vnitrni odpor a vybirat ten s nejmensim
no upgrade na Helix DPC 1000 vážně uvažuji. Akorát nevím zdali koupit obyčejný nebo s řídící elektronikou. Když jsem však viděl cenu napadlo mě jestli náhodou nebude lepší koupit 5F od Carpoweru.
Nabízí se otázka: Je lépe dát přednost menšímu vniřímu odporu nebo kapacitě?
Vzhledem k nainstalovanému výkonu tvých zesilovačů (zhruba 1F/1kW výkonu) bych upřednostnil toho Helixe.
no upgrade na Helix DPC 1000 vážně uvažuji. Akorát nevím zdali koupit obyčejný nebo s řídící elektronikou. Když jsem však viděl cenu napadlo mě jestli náhodou nebude lepší koupit 5F od Carpoweru.
mensi vnitrni odpor ma za nasledek to ze ulozeny proud v kapacitoru bude rychleji dodavan zesilovacum... takze se rozhodni jestli hodlas TUSat a zvysovat nejak rapidne vykon sve sestavy, nebo jestli ti jde o momentalni pocit toho ze mas kap, vzhledem k tve sestave bych bezrozmyslu volil rychly 1F od helixe spis nez ten carpower...

04.08.2006, 12:14 |
Zdenek (A)
Dalsi :-))) Hele, smsmsmsms, muzes mi objasnit jednotku "rychlost proudu" a jak ji ovlivnuje vnitrni odpor? ;-)
Zdenek rychlej je ten odpocetej po celodennim hrani uz ho bolej nozky tak je pomalej
mno tak ja uz jsem ze skoly par let takze presny formulace po me nechtej, ale cim nizsi odpor, tim jednak mensi ztraty pri prutoku proudu a podle me teda ten proud bude i rychleji dodavan ke spotrebicum nebo ne? :) hele jako mozna je to jen moje teorie, ale kazdopadne je na jeho sestavu 5F zbytecnejch pokud nechce do budoucna hodne TUSat a stim se snad douhladit da ne? :)
jeee ty woe... sem tak jeste neco napisu :)

04.08.2006, 14:49 |
Zdenek (A)
sms: Proud tece furt stejne rychle. Principem kapiku je to, ze snizuje velikost proudu prochazejiciho dlouhym vodicem od aku k zesiku. Tim se ponekud omezi pokles napeti na svorkach zesiku. To, nakolik je efektivni kapik v autohifi a jak ma mit velkou kapacitu, aby to vubec k necemu bylo, to je vec jina. Nebudu to rozvadet....
muj osobni dojem je ze cap je zbytecnost a je jen pro pocit... nebo zbytecny do alespon kilowattu vykonu

04.08.2006, 15:00 |
clown a ten kapik musi bejt vejs nez ostatni komponenty .. aby do nich tekla stava pod tlakem
:o))))
jj cim vys tip lip, tak to tece rychleji ;)

04.08.2006, 17:31 |
noname |
editace no upgrade na Helix DPC 1000 vážně uvažuji. Akorát nevím zdali koupit obyčejný nebo s řídící elektronikou. Když jsem však viděl cenu napadlo mě jestli náhodou nebude lepší koupit 5F od Carpoweru.

04.08.2006, 18:04 |
texmur0 | Upraveno: 2006-08-04 21:38:51
tak jaký je význam té elektroniky? Je to nezbytné? u HELIXE je to víc jak 1000 kč navíc
Texmur: Problém s tím helixem bude akorát při případným prodeji, protože když ho nabídneš třeba za 2000, tak se ti každej vysměje a raději koupí novej třeba od sinus live apod.
Toť můj názor.

04.08.2006, 20:59 |
clown TOMAS .. 2k sou jeste good . tady byl nesmysl ty 3.000.. :o)
ono to taky neni sracka za 30 eur :o) zkus si nejakou tu levnou mrdku otevrit .. nekde najdu snad foto z USA, kde to udelali ..
Texmur v Praglu je jedno jako novy DPC1000 za cca 1200 Kc ...,
clown : bomba a kde je DCP 1000 za 1200 Kc? měl bych zájem

04.08.2006, 22:24 |
texmur0 | Upraveno: 2006-08-04 23:41:36
.

04.08.2006, 23:02 |
texmur0 | Upraveno: 2006-08-04 23:41:03
.

04.08.2006, 23:26 |
clown texmur .. v pondeli se poptam ... cca 10 dni zpet mi ho nabizel .. chtel za nej jakejkoli cap, pripadne zaplatit jeho Stealth cap .. melo to prijit do demo boardu ..

04.08.2006, 23:27 |
clown reknu to takhle ..
nemit v aute jeden od ACR,
na skrini jeden od Braxe
u Michala SMSMSM jeden noname na skrini
tak sem si to DPC koupil sam ..
clown:
písni mi kdyžtak na mail tom007@volny.cz nebo tel 606749042
buď ho zaplatím nabo mám taky spoustu přebytečného hifi harampádí na výměnu
koukam ze tu ma taky vic lidi hifi do auta na skrini jako to mam ja :-))
nechcem zakladat novy prispevok:
ked mam kapacitor napr Caliber 1F s elektronikou a chcem vylepsit vlastnosti systemu tak
a) kupim este jeden taky isty lacny, dam ich paralelne a znizim vnutoruny odpor systemu a zaroven zvysim kapacitu na 2F
b)zahodim ho a kupim nejaky, co ma nizku kapacitu 75mikroF
c)vykaslem sa na to a necham ten povodny, ved mam slusne kable od baterky....

05.08.2006, 16:54 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2006-08-05 16:55:18
a) muze zlehka pomoci
b) totalni nesmysl
c) dava smysl
tiez som si myslel, ze C je spravne ;-)