Navštíveno 495x

Zdravim,
mam doma ctyrkanal (konkretne Eyebrid Y2A2Y080) a uvazuji o koupi sw boxu se dvema wooferama, co ma kazdy zatizitelnost 220W. Tento ctyrkanal by mel davat v mustkach prave 2x220W RMS.
LPF vyhybku mam v radiu, rozdvojky na RCA mam jeste z minule instalace, takze akorat rozdvojim signal a zapojim na zesilovac. Jediny co jeste nevim... kolik tak muze ten zesik dat realne vykon takhle zmustkovany? Jde mi o to ze kdyz naplno zatizim vsechny kanaly takhle na 2 ohmy tak to asi neda tech 2x220, co? No a jeste by se to asi mohlo dost hrat, napada vas jeste nejaky problem, nebo nejaky mnou nevsimnuty sotek proc to takhle nemuzu dat? Predem dik za pripominky, odpovedi, nebo jine vsimnuti :)
Zalezi jestli je stabilni na 2 ohmech jinak se bude pri vyssi hlasitosti vypinat Pri vyssim vykonu a zapojeni na 2 ohmech vetsinou reproduktory nebo subwoofery meni svou ohmickou hodnotu v rozmezi 1,2-2 ohmy (nekdy i min ) a pokud ma zesilovac ochrany
tak vetsinou uz od 1,5ohmu vypne koncovej stupen aby nedochazelo k pretezovani

01.08.2006, 14:39 |
TomasRehak | Upraveno: 2006-08-01 14:41:35
VlastaCB: nejsem si jist jestli si me spravne pochopil. Ten ctyrkanal bude zmustkovany na dvoukanál, tedy 2x220 w ve 4 Ohmech. Myslel jsem to tak, ze kdyz zmustkuji na dvoukanal, tak kazdy z kanalu pojede na 2 ohmy, tedy na plny potencial toho zesiku, ale dohromady daji zase 2x4Ohmy, ctyri pro kazdy z wooferu.Jestli je v tve odpovedi nejakej figl, tak jsem ho nepochopil :( Proc by mel sw jet na 2 ohmy?
Tak otazku jinak:
polepsil bych si, kdybych tento zes. prodal a koupil monoblok a zapojil na 2 ohmy? Teoreticky by to melo byt jedno a akorat to bude drazsi, ne?