Navštíveno 1451x

28.07.2006, 08:39 |
Wari Cau mam autoradio Panasonic CQ-C7301N a pri vetsim zesileni mi zacne v reproduktorech desne chrcet a piskat
Dela to i kdyz nejsou zapojene zadne zesilovace. Mam pripojene jen dva predni ovalne reproduktory ktere jsou urcite OK protoze na starem radiu hrajou normalne
Kazda rada dobra Dikes

28.07.2006, 08:50 |
Smrada (M)
No bud je chyba v radiu, nebo je to spise zkresleni zesilovace v radiu

28.07.2006, 09:00 |
Wari Nebyl by nejakej jinej napad nez problem s radiem? Treba zapojeni nebo tak neco. Ten problem s radiem se mi opravdu nelibi :(
to je normalni jev, integrovany zesilovac v radiu ma vetsinou kolem 12-15W rms, a reproduktory maji pravdepodobne vykon vyssi. jde o to ze ten zesilovac v radiu zacina silene brzy zkreslovat, muze to u horsich radii zacinat i na 30ti procentech hlasitosti, vetsinou tak od cca 75% vyse. s tim neudelas nic, jedina rada, kup si nejaky obyceny levnejsi dvoukanalovy zesilovac...
Ahojda, jako michal, dej tam aspoň
[ Link ] Je to dostupný a určitě ti to pomůže:o)

28.07.2006, 09:15 |
Wari michal_smsmsm: nechces mi rict ze sedmickova rada Panasonicu je horsi radio?? Vim ze to neni zadna super bomba ale mrdka to taky neni teda aspon doufam :)

28.07.2006, 09:18 |
Wari | Upraveno: 2006-07-28 09:20:11
Jinak zesilovace mam dva jednu Alpinu a jednoho Magnata oba ctyrkanaly ale chtel sem to zatim zkusit bez nich ;)
Jo zatim diky za kazdou radu :)
wari> nejde o to ze je to mrdka, jde o to ze integrovany zesiky, ve vsech radiich, jsou slaby, podivej se jestli na tom radiu najdes nekde kolik m avykom, tipuju ze tam bude nekde napis 4x50W nebo tak neco, to je maximalni vykon, hudebni bude kolem 20W. nepises tu jaky mas repraky, jestli standartni papiraky nebo nejaky lepsi, kompa ci koaxi s vyssim vykonem. ale proste to tak je.
ja mam pioneera MP77 s vykonem 12W RMS mam na nem zapojene komponentni repraky od Helix s vykonem 60W rRMS. radio ma maximalni zesileni na stupnici 62, uz kdyz to dam na 50 tak v nekterych vic nabasovanych skaldbach mi to chrci... tobe se deje uplne to same

28.07.2006, 09:31 |
Wari | Upraveno: 2006-07-28 09:34:33
michal_smsmsm: aaa dik za trochu objasneni situace :)
hehe tak reproduktory mam nejaky NO_NAME prave ze sem to na nich jenom chtel zkouset. Proste sem vytahnul staryho SONY na kazety a zapojil misto toho Panasonica a tohle me trochu zarazilo protoze Sony to nedelal a to mel vykon 4x20W :(
max.Vykon je 4x50W a RMS by mel bejt 22W
proste sesiove repro jsou delane na zvukovy podkres, pouze pri hrani na radio. na cokoli lepsiho to chce zesik, lupni tam nekam ten 4 kanal a pak budes spokojenej, pokud teda nezabijes ty repraky tim ze jim das zase trochu vyssi vykon nez by se jim asi libil :)

28.07.2006, 09:41 |
Wari michal_smsmsm: OK Dikes moc za info a za uklidneni me nervove soustavy. Po vikendu napisu jak sem dopadnul ;)

28.07.2006, 23:21 |
erix7 (K)
Wari nejde o to zda je to mrdka nebo ne, de o to ze se podivej jak vekky je samotne redio a to v tom mas jeste mechaniku a tuner - a jak velkej je treba zesik 4x35W sin.

29.07.2006, 11:07 |
alans Je to fakt takovej rozdíl když dám zesík? Mám A9851R. To zkreslení je fakt tak veliký při vyšší hlasitosti? U té Alpinky nad 17 to začíná bejt znát. Bude to lepší se zesíkem?
Zkoušel jsem moji alpinu bez zesíku, když jsem koupil a výkon tam je, jenže s velkým zkreslením už při 20 z 35 na volume. Má udávaných 4x60W Věřím tomu, že tam těch 27W RMS je, ale při ukrutným zkreslení a 14,4V.
Většinou se měří výkon při 13,8V a zkreslení 0,7% a to je tak těch 15W RMS třeba při volume 17 jak píše alans.

29.07.2006, 17:53 |
Wari michal_smsmsm: Hotovo vse pozapojovano vse hraje tak jak ma ciste bez problemu je to proste parada. Jeste ted mi duni v hlave :) Dikes
to T.O.M.A.S. Ono zial ani to co udavaju vyrobcovia RMS nie je vzdy tak. niekedy je to pri 14,4V a niekedy tych 13,8 V, co vsak este horsie naudavaju pri akom skresleni. Vsimni si ze High Endove zosiky maju udavany vzdy vykon pri skresleni radovo menej ako desatiny percenta niekdey aj stotiny (tam sui to pri tych cenach tazko dovolia salit:-). Pri beznych zosikoch je vykon RMS casto udavany pri skresleni 10% co je uz dost hruza. Sluchom zacina byt evidente rozlisitelne cca 1% THD (Total Harmonic Distortion-celkove harmonicke skreslenie).
wari> jsem rad ze jsi spokojeny :)
blesk666: Přesně o tom jsem psal:-)) Akorát že česky a nerozvedl jsem to tolik.
To rádio třeba má 27W, ale při 10%THD, což je neposlouchatelný...