Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > chraptění repro, magnat bull power a CQ-C5301N

o Navštíveno 579x o
o 26.07.2006, 11:52 | lordPete
Dál jsem si do auta radio CQ-C5301N (4x 22W RMS) nové a dozadu Magnat Bull power 6940 (2x 80W RMS). Při vyšší hlasitosti začínají repra docela chraptět :-( Mám je cca rok a vždycky jsem je živil jen z rádia, takže nepředpokládám že by to už měly za sebou. V autě mam standardní kabeláž od výrobce - čili tenká dvojlinka. Nebude problém tam? Přeci 22W radio nemůže z 80W repro vymáčkonout tolik aby to chraptilo?
Díky za objasnění.

o 26.07.2006, 12:56 | Speed300
To spíš než repro ti zkresluje ten zesilovač rádia si myslim...
Stává se to taky při zbytečně zapnutejch bass boostech a jim podobnejch..
o 26.07.2006, 13:16 | lordPete
je pravda, že to je nejvíc znát u basů, ale žádný boosty zaplý nemam. Basy mam nadé na 0 (standard).
o 26.07.2006, 14:58 | -Hans-
To nemůže utáhnout, proto chroptí.
o 26.07.2006, 15:13 | lordPete
přece logicky, ikdyž má rádio jen 4x 22W tak předpokládám, že volume má taky do této hodnoty a i při maximálním volume (kam jsem se ani omylem nedostal) by mělo poskytovat "čistý" zvuk byť ne tak hlasitý, jako kdybych měl zdroj silný třeba 100W. Nebo se pletu?
o 26.07.2006, 16:02 | R.I.S
dle mě, nestačí radio, kdyby si je pověsil na lepší radio nebo zesilovač tak nebudou chraptět a nebo až při větsí hlasitosti. Aspoň já sem to tak měl.
o 26.07.2006, 21:34 | -Hans-
Neznamená, že když narveš volume, že do toho půjde víc wattů...
To jako chceš říct, že na hlasitost 0 do repro jde 22WRMS? Na vyšší hlasitost třeba 100? Nereálné... Zhola nemožné, to by popřelo vše... Watty ovlivňuje napětí, čím víc, tím líp... Proto výrobci třeba ukazujou výkon třeba při 14,4 - což jsou nereálný čísla...
o 26.07.2006, 21:39 | kamas
Nejedná se o žádnou závadu,ale o běžný projev tebou uváděné kombinace - nepoměr mezi výkonem zesilovače a RMS výkonem u repro.Při zesílení zhruba nad 75% dochází ke zkreslení zesilovače, které se samozřejmě projeví na přednesu repra.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3166 sekund.