Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jak na laminování

o Navštíveno 2575x o
o 24.07.2006, 20:46 | .Viki
rád bych se naučil, nebo si zkusil jak se laminuje, mohl by jste mi někdo poradit třeba nějakou literaturu nebo nějakej www odkaz??????

o 25.07.2006, 09:09 | ales4 | Upraveno: 2006-07-25 09:19:55
hele ono je to jednoduche jako facka, jde o praxi.
ale koukni se sem
[ Link ]
a pokud to nemas daleko tak tam zajed.
Kdysi jsem hledal neco podobneho? ale praxe rychle nauci

Kdyz neco vyrabis a maas fantazii tak to je docela v poho...
Nakoupis tkaninu, stetce nebo valecky, redidlo, pryskyrici, udelas formu treba s polystyrenu s tim se dela vyborne a jedes :)
Pokladas tkaninu ruzneho strihu (kepr pytlovina) a gramaze (80 - treba 300g/m) na vyrobenou formu vrstvu jednu na druhou a nasycujes to onou tekutinou (epoxid a nebo polyester) - poradne to musis vetrit podle gramaze tkaniny (cim je tezsi tim vice prace :-) . Podle toho jaky epoxid koupis tak to tvrdne. Ja objednaval vse u nich poslou na dobirku, nakoupil jsem i karbonove odstrizky ty jsou mnohem levnejsi nez uhlikove a nebo karbonove tkaniny v metrazi, pak se daji dat jako mezi vrstva k te skelne tkanine.
Dela se s tim relativne snadno pokud mas perfektne vyrobenou formu tak se pak ani moc nenabrousis. Ja se ucil tak jsem brousil, az budu delat zase budu makat vice na forme.

o 26.07.2006, 10:02 | zorro
ales4: "...karbonove odstrizky ty jsou mnohem levnejsi nez uhlikove a nebo karbonove tkaniny..."

Karbon a uhlík je něco jinýho? Sakra. A co magnesium a hořčík? :)))
o 26.07.2006, 15:02 | R.I.S
zorro :-))))))))))))))))))
o 26.07.2006, 15:31 | choze
:-)))))))))
o 26.07.2006, 17:43 | JiM
Ja nevim ale ja to pochopil tak ze odstrizky jsou levnejsi nez cela tkanina :D
jinak asi karbon jako uhlik ne od kazdeho trochu :D hlavne ze z toho nejak udelas to co chces :)
o 26.07.2006, 20:39 | Libor
zorro: chlape přečti si to třikrát a pak reaguj........:D
o 27.07.2006, 09:53 | zorro
Libor: tak si to nejdřív přečti pořádně Ty. Když už hodláš zabředávat hlouběji, tak se podívej, jaká je spojka mezi slovy "nez uhlikove a nebo karbonove"...už to chápeš? Jestli ne, tak se vrať zpět na ZŠ. :)
o 27.07.2006, 20:06 | Gzero
no chlapy uhlikove vlakna davat do medzivrstiev do lamina je zbytocne a je to skoda. ten materal ma vyznam len ked je upeceny a az vtedy ma pozadovane vlastnosti. zmysel ma v tomto pripade kevlar. inac neviem naco by som daval na box alebo doorboard uhlik. jedine v pripade vrchnej vrstvy a aj to len pre effekt.
o 27.07.2006, 22:01 | ales4
sorry chytraci...misto aby jste napsali neco konkretniho, k dotazu zacinajiciho laminovace...
Kurna uz me to tady sere...
spletl jsem se to jo - uhlik karbon, atd mnohem drazsi to se snad shodneme nez klasicke skelne tkaniny.
Pisu ze sve zkusenosti co jsem se stihl naucit za par kousku, nezivim se tim takze nevm presne rozdily,
o 28.07.2006, 10:52 | zorro
gzero: no na ty naše doorboardy atd je zbytečný to prokládat. Nicméně u věcí, u kterých je kladen důraz na pevnost, je to vhodný. Výslednej kompozit je levnější než kdyby byl čistě třeba z karbonu, pevnost má do jisté míry stejnou, ale hlavně kombinuje jak vlastnosti skla tak karbonu. Třeba podlahy na kitcarech, wrckách jsou dělaný jako hybrid. V první vrstvě kevlar, kterej je odolnej proti abrazi. V dalších vrstvách se střídá sklo s karbonem kvůli pevnosti a výsledné tloušťce výrobku.

ales4: já jsem toho sem, resp. na www.autohifi.cz, ohledně laminování napsal konkrétního až až. Stačí hledat...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3151 sekund.