Navštíveno 2035x

potřeboval bych drobnou radu: dostanu Oktávku se standardníma reprákama bez rádia, a protože jsem slyšel (i na vlastní uši), že ty repráky, co tam montujou, hrajou hrozně, chci koupit nějaké rádio s MP3 a k tomu asi subwoofer.
Požadavky jsou jen 2:
- aby to stálo co nejmíň
- aby to mělo co nejlepší basy
Co byste mi doporučili?
dik
Samotne radio ti tu moc nepomuze. Nejlepe bude nejdriv vytlumit predni dvere, vymenit repra v prednich dverich za nejake komponentni, zaroven pro ne nejake podlozky z MDF. Hned se to lepe posloucha. Pak az bych byt tebou pokracoval se SW.
no to je přesně ta cesta, kterou se nechci a ani nemůžu vydat. Bude to služební auto a takhle překopávat ho nemůžu.
Jediné řešení je reprák tam přidat, a protože si říkám, že nějaké středy a výšky ty repráky v autě snad budou mít, tak si pomůžu s basama tím subwooferem.
Akorát už jsem za ta léta, co se tím nezabývám, úplně mimo, takže když jsem se díval třeba na toto
[ Link ] , tak nevím, jestli, co k pořídit k tomu a jaké to musí mít min. parametry (kromě toho, že to asi bude muset mít výstup na subwoofer).
když ty dveře nevytlumíš,tak tam nemá cenu nic kupovat (vlastní zkušenost) Rainbow SLX265 deluxe (před nic moc,po vytlumení nádhera) - jinak když koukneš do historie tak klasika za málo Sinus live is16L,rainbow slx265, nebo nějaký powerbasy.... skoukni histerii :-) je to tu dost často PS:jen malá technická - 220 w rms na SW byla v octávce jako když plivne,jestli chceš zažít nějaký basy tak min. 350 a víc
:o)) já právě nechci měnit to, co tam je, chci tam jenom něco přidat.
BTW, to PS jsem teda vůbec nepochopil ;->
Powerbassy S6C / L6C :o)
Jinak SLX265 taky pohoda...
Nedavno jsem znamemu resil to same-akorad jsem mu ztlumil ty urvany vysky o 3db-ale ma sonaka.
Do kufru jsme praskli bednu a zesik a je spokojen-ten predek je mizerie,ale zalezi jaky mas ucho a jak pises-chces pekny basy!:)
-> wattman: a na kolik tohle řešení vyšlo?
já jsem zatím jako nejjednodušší řešení vymyslel toto:
Pioneer DEH-30MP
[ Link ] , má to výstup na subwoofer, resp se tam dá připojit místo zadních repráků, které tam mít nebudu, a k romu třeba Blaupunkt GTt 300
[ Link ] .
Co mě ovšem dost zarazilo je fakt, že v manuálu k tomu Pioneeru píšou, že subwoofer by měl mít 2 Ohmy! To někdo dělá? Nebo jinak: co by se stalo, když bych to k tomu připojil (ten Blaupunkt má pochopitelně 4 Ohmy)?
bez radia na 6500k.
Nad timhle zapojenim vubec nepremyslej-je to nouzovka a nema to dotatecny vykon.Jestli chces mermoci tubu-tak si ji kup,ale zvukove jsou daleko horsi jak boxy a v neposledni rade neskladny.
Chce to box a zesik.
To radio je ok zaklad.
Kolik si predstavujes love?
no co nejmíň... původní představa byla, že bych si nacpal basák pod sedadlo. Nemůžu to totiž dávat dozadu, protože když se mnou pojede manželka s malou, tak jim to bude dunět za zády, což je na hovno.
Potřebuju nejlíp řešení pod sedadlo...
BTW, kdybych měl kupovat zesák, tak by mi stačil Pioneer DEH-2800MP (je totiž míň barevný ;->), co?

17.07.2006, 14:36 |
treid No moc nechapu s cim chces poradit, kazdopadne pokud vybiras radio dle toho jake ma barvy tak nevim co resis kup co myslis a je to.Sam mam oktavku a pokud si chces zvukove pomoct tak jak uz radil nekdo nahore vytlumit upevnit radne predni repro, zhotovit domecky na vysky.
Dalsi faze muze SW + zasilovac, ale dopredu promyslet to radio.

17.07.2006, 14:40 |
choze asi jako první bych koupil rádio a přední repro s tlumením
pokud chceš nějak poradit jsem na ICQ, mail na tel. vše pod nickem
to Pan Vigo: riesim uplne rovnaku vec s tym ze moja sluzobna OII ma vo vybave radio Stream s CD. nema to vsak vystup na zosilovac takz enajprv riesim teraz to (pojde zvnutra radia vytiahnut a na to napojit kamaratom navrhnuty predzosilovac). Potom bude nasledovat zakladne vytlmenie rezonancii dveri (sikadamp, HB Body..proste nejaky synteticky bitumen) komplet aparat vcitane sw a zosilovaca mam z predchadzajuceho sluzobneho auta. Ozvucoval som si uz asi 6 sluzobnych aut. Da sa to urobit tak ze to nevidiet tada repro pod originalne mriezky. samozrejme ziadne destruktivne zmeny v interiery rezanie do plata, tapacirungu...) Aku ma s Oktavku 1 alebo 2? (2 sa vyraba od polovice 2004) 2-ka ma jednu malu ale pre teba asi podstatnu vyhodu ma uzavrete dvere plechom takze nemusis riesit aspon akusticky skrat. repro vredu ak mozes tak treba vymenit. (ak je to Octavia 1 tak je to este viac nepocuvatelne). Uz aj take lacaky Sinus Live SL160 su dost lepsie ako co tam je. Ja som sa rozhodol este vymenit dvojkanal ktory povodne bol len pre SW vymenit za 5-kanal. ked uz sa budu tahat kable je skoro jedno ci pojde len pre SW alebo pre vsetky repro a zvuku to dost pomoze (ale aj z radia +sw sa da dosiahnut dost lepsi zvuk ako je v zaklade pprednych repro aspon za SL 160 a ich zakladne vytlmenie) zamestnavatel nemusi nic vediet:-) ked budes auto odovzdavat vsetko neni problem vybrat
Za měsíc dostanu OII. Naštěstí jsem si prosadil, že tam to slavné rádio Stream za 11 000 CZK nabude. Těm výměnám repráků jsem se nicméně co nejvíce chtěl vyhnout, protože se mi moc nechce se v tom hrabat - to hlavně proto, že jsem to v životě nedělal a mám pořád před očima věčně se odchlipující tapecírunk v naší staré 120ce ;-)
Jinak vždycky tak o polovině těch věcí, co tady všichni zmiňujou, nemám vůbec představu... Takže bych musel ještě někde najít návod pro blbečky "jak si vytlumit dveře (nejlíp přímo v OII)" vč. použitého materiálu atd. Neznáte takovou stránku? Už jsem si jich pár prohlídl, ale ta OII by byla fakt nejlepší.
Ty voe, já už o tom začínám uvažovat.... To jsem fakt nechtěl!
demontovany tapacirung z OII (ten stredovy repro tam ma len priplatkova vybava so Soundystemom) ostatne je pre vsetky OII rovnaky. Vidno tu aj kde su prichytky.

Díky aspoň za to. I když se asi i tak budu muset s někým poradit, abych tam hned napoprvé něco neprovedl. Když už to jednou uvidím, tak už to bude jednoduché, ale sichr je sichr.
BTW, ty kolečka se pod reprák dávají vždycky, nebo se tím jen upravuje výška umístění repráku?
Octavia II má stejná repra jako Golf V. Nedávno jsme montovali do Golfa V reproduktory Audio System X--Ion GolfV (třícestný systém)
[ Link ] Zvuk byl o 100% lepší, než u sériových reproduktorů. Hlavně basy a zatížitelnost se mnohonásobně zlepšili.
Celý set je střižen přesně na míru a nemusí se nic upravovat, řezat a pod. Dokonce jsou na něm už i koncernové konektory, takže je vhodný i pro leasingová a firemní auta.
Můžeme dodat i dvoupásmový systém, ale pokud se to dá upravit (u aut s dvoupásmovým systémem z výroby), tak doporučuji ten třípásmový, protože u toho dvoupásmového hrají středy do sedačky.

BTW, pokračování tohoto tématu je tady
[ Link ]

08.12.2006, 09:00 |
Ricci Horsie umiestneny stredobas vo dverach ako v octavke2 uz byt ani nemoze...
Prolez si to tady
[ Link ] myslim ze najdes odpovedi na vse co potrebujes. Hodne stesti.