Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > prográmky na výpočet...

o Navštíveno 702x o
o 13.07.2006, 19:53 | Squere
Zdar, chci se zeptat jaký používáte programy na výpočet ozvučnic, já mam doma: audioview
LSPdemo
Basscad
Boxcalc
Basreflex

kterej z těchto prográmků se vám osvědčil nejvíc???
zatim mi nejvíc vyhovuje Boxcalc ale nevim jestli je přesnej, díky

o 14.07.2006, 09:55 | blesk666
ja pouzivam WinISD, ostatne maju viac menej len inu grafiku:-) presnost je dostatocna len pokial viem ziadny z freeware softov nezohladnuje take veci ako mnozstvo druh a umiestnenie tlmiaceho materialu v bedni. Vie to niektory z tebou uvedenych? presnost by mala byt zhodna lebo mali by pouzivat tie iste matematicke vztahy medzi TS parametrami.

Horsie vsak ze vacsina vyrobcov ma tak obrovsky rozptyl parametrov ze sice nieco vypocitas ale plati to len velmi zhruba.
Sklamal ma napr Hertz HS 250 ktory ma papierovo na svoju cenu vyborne TS parametre ale v praxi mu namerali uplne ine hodnoty (www.avtozvuk.com). Plati to vsak obecne o vacsine vyrobcov (cest vinimkam)
o 14.07.2006, 14:06 | Boďa
Bylo mi doporučeno používat a používám ho LspLAB ( konkrétně LspLAB 3 demo ).
Protože dokáže simulovat prostor v autě. V "CAVITY SIMULATION" jdou nastavit 4 možnosti - NONE, SMALL CAR, MEDIUM CAR a VAN
A s tlumením dokáže počítat také.

A parametry u repráku na autohifi jsou u většiny velice scestné. To nemám ze své hlavy, ale od lidí kteří tomu rozumí. Např MagnÁt Agressor Qts 1,5 citlivost 87 ... a když ho slyšíte ve skutečnosti, tak nic moc. Na svojí velikost neumí vůbec nic. Takovej profi 18-ti palec nadělá pětkrát větší rachot a to mi nikdo nevymluví.
o 14.07.2006, 15:48 | blesk666 | Upraveno: 2006-07-14 15:49:42
jasne LSP, uz som ho davno skusal ta simulacia, tlmenie tam je
profi menice su z urciteho pohladu super, ale su vhodne vacsinou do velkeho objemu a aj tak maju Fs dost vysoko. maju proste nastavene ine kriteria Holt v aute sa musia robit vacsie kompromisy pokial chces auto pouzivat aj na bezne uzivanie a teda nevyhradit vacsinu ci cely kufor pre SW. Rozptyl parametrov je zial takemr u kazdeho vyrobcu. Ti serioznejsi maju vsak namerane parametre skor lepsie a rozptyl mensi
o 14.07.2006, 18:26 | Squere
moje názory - LSPdemo nějak sem vůbec nepochopil ale asi by to chtělo plnou
Basscad dneska sem se v něm šťoural a snad sem to i pochopil :oD
Boxcalc - velmi jednoduchej ale nepočítá 15"
4 druhy prostorů (small, sedan...)

ale ani jeden neumí tlumení
o 15.07.2006, 11:24 | wattman
LSP v demu dokaze vse-co potrebujes-vcetne tlumeni.-aby ti fungovala simulace-musis zadat vsechny parametry repro,co tam jsou(jinak nepocita)-coz je dobre.
WinISD dela o malinko delsi BR a neumi simulaci v aute.
o 15.07.2006, 22:44 | jdoizo
OT: Souhlsím s Boďou a 18palcem třeba od P.D.ček :-)
oizo
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.174 sekund.