Navštíveno 846x

10.07.2006, 01:15 |
f600 Zdravíčko pánové, rád bych Vás poprosil o radu s ozvučením mého Fiata 600. Vozíček je po rok trvající repasi do původního stavu a rád bych si v něm užil trochu muziky. Moje představa je použití zesilovače, který schovám do "kufru" a do kterého bych rád na kablík připojoval přenosný mp3 přehravač, který už se ke mé do kokpitu snadno vejde. Použití moderního rádia nepřipadá v úvahu protože v palubní desce není slot o rozměru DIN. Reproduktory přicházejí v úvahu koaxiály, namontované do plastových "podběhů" pod palubní deskou. Na výškové repro je možnost umístění omezená, proto se asi kompům vyhnu. Falešné podběhy budou potaženy kobercem který je i ve zbytku vozu. Podběhy jsem si přivezl hotové už z ciziny a vejdou se do nich repro až 165 mm. Zesilovač by mohl krmit i nějaký menší zesilovač-tubu v zádi vozu, která bude ukryta a maskovaná v dobovém piknikovém kufru. A teď: zesilovač - jaký, dvoukanál, čtyřkanál, mají všechny zesíky vstup schopný pojmout signál z MP3? Napájení zesilovače - jak ho řešit, když nebude spínaný od autorádia? Nějaké další rady a na co si dát pozor? Díky!! Kdyžtak přijímám i nabídky jetých použitelných komponentů na tuto jednoduchou instalaci.
Muziku to bude hrát pestrou, od ambientu až po freetekno, ale jsem vážně nenáročný posluchač. Jde mi opravdu spíš o maximální nenápadnost.
Dík moc!
pokud jen coaxy, staci dvoukanal, jestli chces i SW, chce to ctyrkanal
k tomu pripojeni mp3, zkousel jsem to uz asi na peti zesicich a s zadnym jsem nemel problem :o) mela by to zvladnout vetsina, ikdyz idealni to samozrejme neni... Nebo nejlepe vozit misto mp3 prehravace discmana, ktery ma nizkourovnovy vystup, nebo jak se tomu nadava, vim ze mame doma dva sonaky discmany a oba to maji, to by bylo asi setrnejsi vuci zesiku :o)
s tim spinanim, nejlepsi by bylo tam privest +12 a dat si do kabiny spinac, nebo jak se tomu nadava ;o) Nebo druha moznost dat ho na klicek, tzn. pri zapnuti zapalovani se sepne i zesik, popr. udelat oboji :o)

10.07.2006, 01:30 |
f600 ´kuju uctivě, takže chápu to dobře že pokud bych to zapojil rovnou do MP3 přehravače, do "sluchátek" což je regulovanej výstup a dal to na hlasito, tak bych to mohl odpálit? Nebo jak bych pak reguloval hlasitost poslechu? To napájení zesilovače bych asi řešil z toho klíčku, nebude to zesilovači vadit, když bude napájenej, ale nebude hrát?

10.07.2006, 01:38 |
f600 joo už to chápu, prostě použít přehrávač s line-outem. Ale přesto, je teda použití MP3 přehravače bez lineoutu tak nebezpečný? Bych si časem rád pořídil Ipod, teď mám 1GB Teac..
nevim co se muze stat, jak jsem psal, uz jsem to zkousel nekolikrat a nikdy se nic nestalo, ale bylo mi vzdy doporuceno porovnat vystupni hodnoty toho prehravace a vstupni hodnoty zesilovace :o)
Hlasitost potom upravujes, pokud to bude sluchatkovy vystup tak klasicky hlasitosti na prehravaci a potom na zesiku je gain (nebo level, atd) a tim take upravujes hlasitost, ale to je dosti neprakticke :o)
ten subík je teda žůžovej :o))))
rozhodili se mi na monitoru barvy nebo ten sub je fakt ružovoučkej ?

10.07.2006, 10:40 |
m1tv jelikož je u nej napsano pink tak ai jo ne:::)))
:-)))

10.07.2006, 11:13 |
Shimi 8-))), tak ten je hustej, jak do auta pro barbinu
specielne pro shimiho i s barbie :-)

10.07.2006, 11:52 |
f600 tak vám děkuju pěkně za offtopic :-)
měl by k tomu někdo něco konstruktivního?
takže pro rekapitulaci:
plán je 4kanálový zesilovač vpředu v kufru, bude krmit dva 165 mm koaxiální reproduktory pod palubní deskou. další plán je subwoofer umístěný v zádi vozu.
přenosný přehrávač se bude připojovat přímo do zesilovače?

10.07.2006, 13:01 |
Borin To f600 : Mělo by to jít v pohodě připojit kabelem s 3,5 jackem a na druhý straně cinchema, pak koupit cinchový Yka a napojit na ostatní vstupy...mělo by to být O.K...
Já bych volil komponentní repro kvalita poslechu bude úplně jinde

10.07.2006, 21:02 |
f600 já bych je taky rád volil, ale opravdu není kudy a kam...musel bych to vést vnitřkem okenních sloupků a pak přivrtat nad okenní rám..

10.07.2006, 21:29 |
R.I.S kua ta barva........ jinak je peknej ale tohle bych si pripadal jak v bordelu

11.07.2006, 12:42 |
f600 Fiatek neni růžovej ale má barvu slonové kosti tak mi to sem kluci necpěte...:-)