Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Doorboardy a domečky

o Navštíveno 1769x o
o 04.07.2006, 08:07 | Meteorik
Vím, že toto téma tady bylo už několikrát rozebráno, ale stále v tom mám pár nejasností.
Rozhodl jsem se předělat stávající sprzněninu, kterou jsem vytvořil spěchem a neuváženým jednání. (Horká hlava je holt v kombinaci s pryskyřicí nahouby).

Takže mám pár dotazů:
Domečky na výšky:
-Použít punčochu? Slyšel jsem, že málo saje a musí se zahřát fénem aby pryskyřice vytvrdla???
-Popřípadě jaký jiný vhodný materiál.
-Zdrsnit povrch či ne?
-Stačí jedna či dvě vrstvy, můžou být obě vrstvy punčochové a laminovat je zaráz?
-Výšky nasměrovat cca 30cm nad řadící páku?

Doorboardy:
Přímo určená tkanina na laminovaní ze "skelných vláken" se mi vůbec neosvědčila, špatná tvarovatelnost skoro vůbec se mi nepovedlo ji přichytit.
-Co teda na to, někdo tady dělal kufrovou zástavbu z prostěradla, takže obyč bavlna?
-Nebo radši něco umělého, popřípadě co jiného vhodného.
V mém provedení sice bodou doorboardy poměrně malé, ale použití punčochy bych vyloučil.
-Kolik vrstev?
-První laminovat, nebo první vyplnit prosotr mezi nakloněnými kroužky? Dutiny vyplňovat PUR pěnou?
V mém provedení sice bodou doorboardy poměrně malé, ale použití punčochy bych vyloučil.

A poslední rada, Helix blue62 a CarpowerCRB-250TCR mám dvoukanál. Zabavit se ho? a koupit čtyřkanál, můstek na SW a dva jednotlivé kanály na kompa.
Nebo helix na rádio a SW nechat jak je.

Všem dík. Jakákoli jiná cenná rada vítána.

o 04.07.2006, 09:21 | Kamil
domečky jsme dělali jak s punčochou, tak i s ponožkou a ponožka mi přišla lepší. To jestli to vytvrdne nebo ne záleží na tom, kolik tam naleješ tvrdidla (mělo by to na něm být napsáno). Výšky bys měl směrovat podle poslechu - nelze obecně napsat 30cm nad řadicí páku => každej ji má jinak dlouhou. Podle mě by měly být nasměrované do výšky uší.
o 04.07.2006, 11:34 | Borin
Takže...punčochu nepoužívat vůbec je moc slabá...to už radši tu fusekli...hlavní je aby ti ta první pružná látka po nasycení ztvrdla a držela tvar...když to nebude suchý tak jak na to budeš rvát další vrstvy tak se ti to bude prohejbat a výsledek je naprd...pokud děláš tkaninou a máš jí nakoupenou tak si jí nastříhej na kousky...já ale tkanimu nesnáším špatně se s ní dělá...rohož je proti tomu nebe a dudy...co se týká fénu tak v tomhle počasí mi to připadá jako blbost stačí dát někam do polostínu a uschne to za chvilku...hlavně si dej pozor na větší množstní katalizátoru a sluncem...v neljepším případě se ti to celý zvedne a zkrabatí, a v tom horším to začne hořet (a to si nedělám srandu)...Pur pěnu nepoužívat udělat si vnitřní kostru z MDF a přes to natahovat hadr...na doorboardy stačej 3 vrstvy rohože, ale záleží na gramáži...
o 04.07.2006, 11:41 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ja s puncochou nemam problem
o 04.07.2006, 12:15 | doronel | Upraveno: 2006-07-04 12:17:12
Na větší díly používám Základové laminovací rouno
[ Link ]
dobře se tvaruje a vytváří v jednom pracovním procesu dostatečnou vrstvu.
Potřebuje ale dost prosytit pryskyřicí - spotřeba je ale stejná, jako při vrstvení skelné tkaniny, nebo rohože.

foto k příspěvku  od doronel

o 04.07.2006, 12:25 | Borin
To Harry : Myslím si ale že na jemný tvary není nejvhovnější...typoval bych to na věci s jednoduchýma tvarama nebo na ozvučnice na ty to myslím bude ideal...
o 04.07.2006, 12:30 | doronel
Na menší věci jsem "zneužil" prozvučnou tkaninu Acoustic, která se dá také dobře natahovat a je silnější než punčocha.
[ Link ]

Pokud i potom není síla materiálu dostatečná, laminuji vrstvy rouna, které nestříhám, ale trhám na kousky - lepší překrytí spojů.
[ Link ]

o 04.07.2006, 12:32 | doronel | Upraveno: 2006-07-04 12:38:22
Prozvučnou tkaninu, nebo základové rouno natáhnu na konstrukci, napnu a připevním sponkovačkou (u dřevěných konstrukcí), nebo přilepím lepidlem ve spreji.
[ Link ]

o 04.07.2006, 12:46 | doronel
V místech, kde je špatný přístup k tomu, aby se vytvářela vrstva pomocí rohože a pryskyřice používám polyesterovou pěnu (pozor - tento materiál nemá nic společného se stavební pěnou). Je to vlastně napěněná polyesterová pryskyřice (podobná konsistencí polorozmrzlé zmrzlině :-) )
Pokud se naředí, dá se s ní i vylévat dutiny a pod.

Na obrázku to bílé.
[ Link ]

o 04.07.2006, 12:53 | doronel | Upraveno: 2006-07-04 13:01:17

o 04.07.2006, 12:54 | Meteorik
Tak na domky pro výšky jsem našel punčochy, ale jsou nějaké zimní nebo co, takže jsou asi 2*tlustší než obyčejné, dal bych dvě vrstvy a mohlo by to projít.
PUR pěnu teda ne, tak bych mezi kroužky natlačil nějak silikon nebo něco na ten způsob, popřípadě nechám volné.
Na doorboardy ještě nevím ta průzvučná acoustik vypadá zajímavě, ještě se podívám co mají v OBI.

o 04.07.2006, 12:56 | doronel
POZOR - v součastné době měníme ceny u konstrukčních materiálů - směrem dolů :-)
o 04.07.2006, 12:58 | doronel
Meteorik - ta pěna,co o ní mluvím, nemá s PUR pěnou NIC společnáho - ale o tom jsem psal.
o 04.07.2006, 16:50 | Libor
Když sem je dělal já tak sem je nejdřív potáhl pevnou láktou jako základ kterej sem prositil pryskyřicí a na to sem pak ukládal sklenou tkaninu a sytil a sytil!!!!Je to amatérský ale vyhazovat zbytečný prachy za nějaký laminovací rouno???Nevim nevim
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4042 sekund.