Navštíveno 1733x

potrebujem napojit zosik pre SW na Radio Stream (origo Octavia II). Podla mojich zisteni u Skoda auto to nema nizkonapatovy vystup. Mate s tym niekto skusenost?

16.06.2006, 18:12 |
Shr3k Pokud ta Oktávka nemá rádio Audience a Sound System tak stačí zapojit paralelně na výstup pro zadní repro nějaký kvalitní hi-lo adaptér
[ Link ] , případně použít zesilovač se symetrickým reproduktorovým vstupem.
45 Ohmů paralelně ke 4 Ohmům ten koncový stupeň toho autorádia v pohodě utáhne... jen bude asi potřeba poslat trochu víc šťávy na zadek faderem.
viem o tomto rieseni, len ten zosik v Stream je asi tak mizerny ze by bolo lepsie ak by to malo nizkonapatovy. Na SW zosik by to asi vyhovovalo ale na kompy je to prasarna. Asi tu sprostrost rozoberiem a vytiahnem to zvnutra.:-( dik radio za 14 tis Sk a nema ani jeden REC out, to je teda pekna svinarna od Skodovky

17.06.2006, 10:22 |
Shr3k blesk666: Koncový zesík Streamu neřeš ... určitě je tam nějaký TDA s odstupem s/š > 105 dB, to je prostě standard - relativně kvalitní, ale slaboučký můstek, no. Problém bude hloub uvnitř, je to OEM Delphi/Blaupunkt/Visteon.
Pokud ti jde o skutečnou kvalitu, jiná cesta než to odtamtud vykopat není. A o kompách nebyla v tvém původním příspěvku zmínka, řešil jsi výstup pro zesilovač na SW. REC out nerozumím - asi myslíš line out.
Nicméně mi to jako nějaká prasárna nepřijde - vyjmenuj mi namátkou nějaké OEM rádia, co mají line out eh? No a potom tady dělej vlny... :-) U jiných značek zaplatíš za podobný šunt mnohem víc.
to SHr3k: prave ze mam referencie ze je to fakt pruser bolo to porovnanvene aj s uplne najlacnejsim radiom s CD a vraj bola ta lacna sunka lepsia ko ten Stream, vies vsak nieco ohladne rieseni zosilovacov a napojenia cez hi/lo adapter, nikdy toto riesenie nebude ani zdaleka zrovantelne s napojenim radia priamo na nizkonapatovy vystup (ano myslel som Line out). ono sucastne integrovane zosilovace typu TDA, LM... su uz trochu o niecom inom ako stare kramy produkovane v osemdesiatych rokoch. ale aj keby bol v tom streame sebelepsi IO tak pri napojeni zosiku cez hi/lo adapter bude na tomto vystupe v najlepsom pripade skreslenie v urovni desatin percenta, co pri dalsom zosilneni bude uz uplna bieda. Na sw to mozno pouzit ide, ale na komponentne repro to uz bude tak blbe riesenie ze lepsie ponechat tieto repro napajane priamo z radia. Zvazujem uz aj to ze vytiahnem kabliky zvnutra, co uz ze pridem o zaruku, ked obchodna politika nepusti:-(
podotykam ze mi ide skor o kvalitny zvuk ako vyskoku hlasitost. a clkom neplati ani to s tou cenou napr Ford Focus ma radio s CD za priplatok cca 5-6000,- Sk (nepamatam si teraz presne). Stream stoji 13990,- Asi aj pre tuto debilnu polityku si malo kto kupi origo radio. Nesplnaju dve zakladne kriteria-kvalitu zvuku a moznosti rozsirenia resp zkvalitnenia zvuku... ja som holt Stream dostal ako bonusovu vybavu a paci sa mi jeho ovladanie, to ako zapadne do interieru a to ze sa menj snad aj menej kradne a nemusim balit pria kazdom opusteni auta panel. Ale aj tak by som si ho nekupil..., len teraz ako to vyriesit, nove radio odmietam kupovat aj z toho dovodu ze treba investovat dalsie prasule za panelovy adapter do palubky

19.06.2006, 13:52 |
Shr3k blesk666: Podobně jsem to řešil u rádia ve své Mazdě 3, nicméně jsem zjistil, že na vstupu koncového TDA je kolem 0,3 voltu v maximální hlasitosti a 1 kHz signálu, což bylo sakra málo nato, abych těch 0,3 voltu vedl 5 m kabelem dozadu a pak se tím snažil budit zesilovač. Vytáhl jsem proto stíněný kabel na půlku můstku proti zemi a hraje to relativně uspokojivě. Nicméně zástavba DVA-9861R+PXA-H701 je už in progress.
Sis měl koupit Focus a ne Škodovku, platil bys pro změnu za něco jiného... :-D
Heh, panelový adaptér do palubky, to je fakt tragédie, buď rád, že nemusíš kupovat za 7000 z Japonska blackbox, aby ti ukazovala automatická klimatizace jako já...
Shr3k: a uz teda chapem preco mi chlapik s ktorym mozno budem robit montaz spominal ze to moze byt problem aj keby sa to vytiahlo z radia:-((( Spominal ze to robil a ze to chytalo silne rusenie. Jasne na 0,3V sa naindukuje lahko nieco, potom sa to zosilni a bruciak je na svete... Kolko voltov to dava na pol mostika na plny vykon? sakramentsky kram, zosik som uz kupil, tak snad nie zbytocne dobry. slo by tam este zabudovat interny zosilovac s malym zosilnenim. Mozno by sa tym dalo podstatne zlepsit kvalitu zvuku. Prave vystupne obvody robia zaklad dobreho zvuku. Idealne balanced. potreboval by som k tomu servisny manual, nevies kde to zohnat? Ak nic budem sa v tom musiet pozparat, len kurva neni ziadny cas a ak mi to bude niekto robit nebude to lacne. aLE JA SA NEDAM A DONUTIM TEN KRAM HRAT PORIADNE AJ KEBY SOM TO MAL CELE VYKUCHAT A NECHAT TOMU LEN PREDNY PANEL A MECHANIKU

23.06.2006, 23:28 |
blesk666 | Upraveno: 2006-06-23 23:31:39
je este jedna sanca, radio ma na kontaktoch 6,7 konektoru 4 vystup na sluchatka (????) na co to je na konektore kde sa inak zapaja CD menic, neviem. to je vlastne nizkonapatovy vystup. Radio je rozobrane a ide sa patrat ci je to vyvedene niekde za prevodnikom alebo je to brane cez odporovy delic z mostika co by bola ta isa sprostost ako ked sa da na repro vystup Hi/lo adapter. Cele radio je vysokohusta SMD montaz (vzdialenosti ciest 0,5mm, teda nieco pre kutila a jeho trafo pajku:-))), cela audio cast pozostava pravdepodobne zo zakazkoveho obvodu od Philipsu ktory sa bezne kupit neda a neda sa preto k tomu zohnat ani datasheet:-( je to zrejme komletmpletne integrovany D/A prevodnik s regulaciou hlasitosti a analogovymi obvodmi rovno z neho to ide na integrovany vykonovy stupen neznameho oznacenia:-) Proste som v koncoch neda sa to ani upravovat a pouzit to na kvalitny SQ zvuk to tak ako je asi nepojde. Desny kram, nejak som si stale myslel ze su to lan kecy ludi s predsudkami ze origo radia su k nicomu. Kde je mooooj stary dobry Clarion DRX 9175 bol to top model bez koncakov. ako by sa mi teraz hodil ....ja blb som ho predal za par supou ako stary nepotrebny kram