Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > pomer stran ozvucnice SW

o Navštíveno 613x o
o 11.06.2006, 22:17 | pesa
jaky pomer stran UZAVRENE SW ozvucnice doporucujete?

myslite si, ze SW zahraje v jinych ozvucnicich stejneho objemu stejne?
pokud ano - jak tedy zahreje v jednotlivych typech ktere jste zkouseli?
pokud ne - jake minimalni pomery je potreba dodrzet? = je nesmysl pro SW ktery hraje s objemem 125l v rozmerech bedny 5x5x5dm postavit ozvucnici o rozmerech 10x10x1,25dm i kdyz objem bude stejny

jedna se mi konkretne o Emphaser 10NEOv2

dekuji vsem

o 15.06.2006, 17:23 | Ravo
Podle mě je to teoreticky jedno, jaký bude mít ozvučnice tvar, pokud budou mít stejný objem. Toho ale nikdy přesně nedocílíš.
Na zvuk má ale podstaný vliv celková tuhost ozvučnice, předpokládá se že je ideálně tuhá, což taky nikdy není pravda. Prostě konstruce která bude mít nejvyšší pevnost (podle mě to bude bedna, která bude mít všechy strany co nejmenší (celková plocha pláště bude co nejmenší - vychází mi koule, ale ta se blbě konstuuje z MDFka :D, takže druhá nejlepší je podle mě krychle) bude mít taky nejlepší zvuk.
možná se do toho ještě motá nebezpečí vzniku stojatého vlnění a tím i nebezpečí rezonance na rezonanční frekvenci celé téhle konstrukce.
Taky záleží na vnitřním zatlumení bedny, takže bych tvar řešil při správným objemu podle okolností (prostě aby mi to do toho auta pěkně pasovalo :-) )
o 16.06.2006, 07:57 | pesa
tuhost, tlumeni je pochopitelne...
tvar je urcite dulezity - kdyz udelas "plitkou" ozvucnici = za menicem nebudes mit zadne misto -, tak ti SW nezahraje ani 60Hz
o 16.06.2006, 07:57 | pesa
ale kde je ta hranice?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3115 sekund.