Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Prene repro+subwoofer alebo aj zadne?

o Navštíveno 813x o
o 06.06.2006, 06:30 | Branik
zdravim, chcel by som do nedavno kupenej opel tigra namontovat novu hudbu... po diskusii na opel tigra foru som na rozpakoch ci bude stacit len predne repro ; subwoofer alebo na dobru hudbu su nutne aj zadne repro.
V tigre je totiz problem so zadnymi repro, na ich vymenu treba rozobrat skoro polku auta, cely tapacirung, proste hruza ...

dalsia vec co som niekde vycital ze na 4 repro + subwoofer by bolo dobre mat 2 zosiky, 1x 4 kanal a 1x2 kanal na swoofer ...

na zapojenie predne repro;swoofer potrebujem 4 kanal?

no som z toho elen, venujem sa tomu len par dni a nemam v tom uplne jasno ... neviete mi doporucit nejaky web s navodmi, radami? budem vdacny za kazdu radu ..

este jedna vec, mam moznost kupovat veci Kenwood, JBL a infinity, HERTZ, Audison, Becker a Boss s 50% zlavou ... chcel by som radio Kenwood ale par ludi ma od nich odradza... co si o nich myslite?

pripadne do akej znacky by som mal ist? to asi nebude lahka odpoved ... :)

o 06.06.2006, 08:00 | Martas
No myslím že na výběr je toho dost. Když přihlédnu na značky které jsi napsal, tak bych to dle zanček zvolil asi takto.
Autorádio - Becker, zesilovač Audison, repro Infinity, nejlépe Kappa Perfect 6.1 a subwoofer Infinity. Ale je tady plno odborníků, tak ti určitě dobře poradí!
Ostatní modely od značek samozdřejmě dle financí.
o 06.06.2006, 09:27 | Lada362
kazdopadne zadek je jen na dozvuceni dulezite jsou predky zalezi jak jsi narocny a co chces poslouchat .
Pokud se rozhodujes mezi 2 zesiky staci ti jeden 5-ti kanalna dvoje compa a SW
o 06.06.2006, 09:30 | wattman
Ted jsem si vzpomel,kdyz se psalo o tom,jak nemci tvorili tohle auti a nevedeli jak udelat ten radius na zadnim okne-tak nakonec jim to museli delat Japonci.:))))
Ale to sem nepatri!
Martas nasadil docela latku na zacatek-ale zda mas 50%ceny a nemas vitr v penezence-tak zvolil dobre.
Samozrejme,ze se bez zadnich repro obejdes-ale je to spis pro puristy(mit 2.1).
Ty zadni repro ti dokazou vytvorit prostorovost(i kdyz je to maly auto).
Kenwood nedela spatny radia.
o 06.06.2006, 09:31 | wattman
Ha Lada362 byl driv-nebylo opsano:))
o 06.06.2006, 11:13 | All
W: Prostorovost pomocí zadních repráků je mimo efektů domácího kina nelogický nesmysl. Muzikant má repráky před sebou, na koncertě je máš taky před sebou, v domácím stereu včetně absolutní špičky taky nejsou žádné repráky vzadu. Pokud myslíš že ne, napiš které stereo se poslouchá zezadu.
o 06.06.2006, 12:36 | wattman | Upraveno: 2006-06-06 13:06:56
All:tak doufam,ze jsi mne jen spatne pochopil.
Nebavim se tady o prostorovosti mezi R-L,ktera je dana kvalitou repra umistenim...atd.
Ktere stereo se posloucha zezadu?-cesky odborny vyraz pro ctyri repro "3stereo",ktere se zacalo pouzivat od sedesatych let a zesilovace(vcetne studiovych)pr.Transiwatt 140 a mnoho dalsich meli vystup na zadni efektove repro.ktere dotvareli predozadni prostor.Nikoli zadne kodovani zvuku,ktere jak pises vytvari efekty.
A bavime se tady o autech-kdyz budeme mit v predu kvalitni kompa-vzadu tytez a opticky se posadime mezi predni a zadni sedacky doprostred-
Pustime nejakou filharmonii a nebo vubec dynamickou vaznou hudbu,kterou si predstavim v nejakem sale pri odrazu od sten a tudiz hodne prostorove.
Proste zkracene-ten predek se zadkem je lepsi jak pro zadni pasazery tak pro celkovy dojem predozadniho a vubec prostoru.
Ale samo,ze prostor z kvalitniho 2,1 muze byt ohromny-ale v aute je tech odrazu daleko mene a hlavne uplne jinak nez ve stereu v obyvaku.
Vzdyt at si to tady kazdy vyzkousi pomoci Faderu a muze poreferovat.:)))
Tot muj nazor.
o 06.06.2006, 14:36 | clown
ALL ... treba nahravky Pink Floyd :o))) ty byly v surroundu uz pred 20 lety ..
samo, ze mas pravdu . ja mam dalsi kompa jen kvuli spolucestujicim .. , normalne jsou stlumeny tak na pulku prez Fader oproti predku :o)
o 06.06.2006, 18:48 | VlastaCB
Lada362: Dulezite jsou predky ...zadky jenom na dozvuk ??????? :-)))

Je to jako kdyby jsi dal dopredu Good Year a dozadu naky sunky tak to je presne i v muzice bud Gaad Year vsude nebo sunky :-)))
o 06.06.2006, 18:52 | VlastaCB
Prostor ,sfazovani wooferu atd ....to vam nic nerika Hifisti :-)))

Delam si srandu , zadni reproduktory jsou podstatna vec uz kvuli prostoru - obzvlast kdyz jsou vysky v urovni usi a co mozna nejdal vzadu dela to obrovskej rozdil v prostoru a nemusi to byt surround

o 06.06.2006, 18:59 | VlastaCB
Jestli ti muzu poradit tak vem Kenwooda 808 skvely zvuk pouziva 24-bit prevodnik Burr Brown

prehrávanie CD-R/RW
prehrávanie MP3/WMA/AAC
CD-Text
L/R 0-bitové stlmenie zvuku
24-bitový Burr Brown D/A prevodník
software mCD
Voice SSA
prehrávanie náhodné/opakované/ukážok skladieb
8-násobné prevzorkovanie
odstup signálu od šumu: 110 dB
Dynamický rozsah: 93 dB
separácia kanálov: 96 dB

foto k příspěvku  od VlastaCB

o 06.06.2006, 19:09 | VlastaCB
Dal bych tam μDimensions zesik JR5.1 kanal ,Kenwooda 808,GZUC16SQ - predek a zadek GZUC130C, woofer GZHW25X
o 06.06.2006, 20:28 | Cenda
Zadni repro, pro poslech klasickych stereonahravek, nesmysl. Kdyz s nekym mluvim, posloucham kapelu nazivo, tak je taky neslysim ze vsech stran.

Auto 4 kola potrebuje, bez toho nepojede. Trosku blbej priklad, jinak v pripade, ze nekdo pouzije zadni repro, souhlasim, ze je potreba dat oboje stejny.
Prostor - zadni repro ho spis kurvi, lokalizace a fokus se silne zhorsuje, scena se posouva (v zavisloti na nastaveni) smerem k zadní casti auta. Ja jsem celej nesvuj, kdyz slysim "piskani" i zezadu, nebo sedim na piane. Neni to prirozene.
o 06.06.2006, 20:33 | VlastaCB
No dobra asi nema smysl o tom diskutovat auto neni hifi sestava doma
o 06.06.2006, 20:41 | VlastaCB
All...byl jsi nekdy v testovaci mistnosti kde sedi hudebnici ve trech ctyrech radach a meri se dozvuky a stereo faze? Mel jsem tu moznost jeste v DDR kdy jsme navrhovali zesilovace ale to uz je 21 let
Testovaly se tam zesilovace bedny ,mnoooho pristroju ale i mnoooho spickovejch filharmonistu
Nechci se tady nikoho dotknout ale byl to neskutecnej zazitek
o 06.06.2006, 21:08 | mendo
do tigry by by som dal len predok+sw,vzadu aj tak asi velmi casto cestujucich nevozis lebo to by si si kupil ine auto,nie??? Ja mam velke auto a cestujucim nevadi ze niesu vzadu repro,ale zato maju prijemnu masaz v cene:DD

Zalezi kolko si ochotny investovat do hudby?

napr.
predok hertz HSK165 [ Link ]

sub.Hertz ES 300D-zapojit na 2ohm [ Link ]

zos.audison srx-3 [ Link ]

radio by som zvolil ine ako tebou spominane znacky,ked tak este becker

o 06.06.2006, 21:09 | mendo | Upraveno: 2006-06-06 21:13:58
rataj este z tlmenim,kabelazou...
o 06.06.2006, 21:15 | Ladza
já jsem přemyšlel jesli mám dát lepší 2 kanál a zbylí peníze dát jinam nebo 4 kanál a vyhrál 4 kanál. když poslouchám v autě a zkusím vypnout zadní repro (i když jsou to jen spirity s 160) tak se my příjemněji poslouchá když jsou repro i v zadu líp to vyplní prostor (nemluvím o prostorovosti jak to má být)
I když na měření na SQ je lepší mít 2.1 tak 4.1 u mě vyhráva (líp se mi to poslouchá) Je to jen můj subjektivní názor.
o 06.06.2006, 21:15 | Branik | Upraveno: 2006-06-06 21:44:33
super, dik za vase reakcie, vychadza mi z toho ze nakolko nie som nejaky musik expert a vzadu sa nikdy nikto nepovezie a usetrim si otrocku robotu so zadnymi repro tak tie stare odpojim a hotovo ...

uf uf autoradia Becker su trosku nad moju penazenku ...
este na tento by bolo ...
[ Link ]
ten kenwood 808 nevyzera zle ...

keby som sa rozhodol aj pre zadne repro, tento zosik by snad bola dobra volba, nie?

[ Link ]

hmm a aky zosik pre iba predne a basak? tam je toho na vyber az moc.... :)
o 06.06.2006, 21:18 | mendo
Branik:napis aky mas rozpocet,inak ten druhy link nejde
o 06.06.2006, 21:40 | Ladza
i když ty zadní repro je to i podle auta když někde jsou u země a hrají na nohy těch v zadu tak jsou asi zbytečný. já v crx mám zadní ve výšce ramen a jsou směrovaný na "jezdce"ve předu ještě ktomu křížem tak je to taky o něčem jiným. jinak myslím že kenwood asi taky nebudou špatný rádia už jenkvůli tomu 24 převodníku a maj už docela nějakej vývoj takže myslím že neuděláš chybu osobně jsem ale bohužel neslyšel.
o 06.06.2006, 21:45 | Branik
ten rozpocet ... chcel by som sa zmestit do 15 000 skk uz s tou zlavou, takze 30 000 skk, bo 23 000 Czk plna cena ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3255 sekund.