Navštíveno 813x

zdravim, chcel by som do nedavno kupenej opel tigra namontovat novu hudbu... po diskusii na opel tigra foru som na rozpakoch ci bude stacit len predne repro ; subwoofer alebo na dobru hudbu su nutne aj zadne repro.
V tigre je totiz problem so zadnymi repro, na ich vymenu treba rozobrat skoro polku auta, cely tapacirung, proste hruza ...
dalsia vec co som niekde vycital ze na 4 repro + subwoofer by bolo dobre mat 2 zosiky, 1x 4 kanal a 1x2 kanal na swoofer ...
na zapojenie predne repro;swoofer potrebujem 4 kanal?
no som z toho elen, venujem sa tomu len par dni a nemam v tom uplne jasno ... neviete mi doporucit nejaky web s navodmi, radami? budem vdacny za kazdu radu ..
este jedna vec, mam moznost kupovat veci Kenwood, JBL a infinity, HERTZ, Audison, Becker a Boss s 50% zlavou ... chcel by som radio Kenwood ale par ludi ma od nich odradza... co si o nich myslite?
pripadne do akej znacky by som mal ist? to asi nebude lahka odpoved ... :)
No myslím že na výběr je toho dost. Když přihlédnu na značky které jsi napsal, tak bych to dle zanček zvolil asi takto.
Autorádio - Becker, zesilovač Audison, repro Infinity, nejlépe Kappa Perfect 6.1 a subwoofer Infinity. Ale je tady plno odborníků, tak ti určitě dobře poradí!
Ostatní modely od značek samozdřejmě dle financí.
kazdopadne zadek je jen na dozvuceni dulezite jsou predky zalezi jak jsi narocny a co chces poslouchat .
Pokud se rozhodujes mezi 2 zesiky staci ti jeden 5-ti kanalna dvoje compa a SW
Ted jsem si vzpomel,kdyz se psalo o tom,jak nemci tvorili tohle auti a nevedeli jak udelat ten radius na zadnim okne-tak nakonec jim to museli delat Japonci.:))))
Ale to sem nepatri!
Martas nasadil docela latku na zacatek-ale zda mas 50%ceny a nemas vitr v penezence-tak zvolil dobre.
Samozrejme,ze se bez zadnich repro obejdes-ale je to spis pro puristy(mit 2.1).
Ty zadni repro ti dokazou vytvorit prostorovost(i kdyz je to maly auto).
Kenwood nedela spatny radia.
Ha Lada362 byl driv-nebylo opsano:))

06.06.2006, 11:13 |
All W: Prostorovost pomocí zadních repráků je mimo efektů domácího kina nelogický nesmysl. Muzikant má repráky před sebou, na koncertě je máš taky před sebou, v domácím stereu včetně absolutní špičky taky nejsou žádné repráky vzadu. Pokud myslíš že ne, napiš které stereo se poslouchá zezadu.

06.06.2006, 12:36 |
wattman | Upraveno: 2006-06-06 13:06:56
All:tak doufam,ze jsi mne jen spatne pochopil.
Nebavim se tady o prostorovosti mezi R-L,ktera je dana kvalitou repra umistenim...atd.
Ktere stereo se posloucha zezadu?-cesky odborny vyraz pro ctyri repro "3stereo",ktere se zacalo pouzivat od sedesatych let a zesilovace(vcetne studiovych)pr.Transiwatt 140 a mnoho dalsich meli vystup na zadni efektove repro.ktere dotvareli predozadni prostor.Nikoli zadne kodovani zvuku,ktere jak pises vytvari efekty.
A bavime se tady o autech-kdyz budeme mit v predu kvalitni kompa-vzadu tytez a opticky se posadime mezi predni a zadni sedacky doprostred-
Pustime nejakou filharmonii a nebo vubec dynamickou vaznou hudbu,kterou si predstavim v nejakem sale pri odrazu od sten a tudiz hodne prostorove.
Proste zkracene-ten predek se zadkem je lepsi jak pro zadni pasazery tak pro celkovy dojem predozadniho a vubec prostoru.
Ale samo,ze prostor z kvalitniho 2,1 muze byt ohromny-ale v aute je tech odrazu daleko mene a hlavne uplne jinak nez ve stereu v obyvaku.
Vzdyt at si to tady kazdy vyzkousi pomoci Faderu a muze poreferovat.:)))
Tot muj nazor.

06.06.2006, 14:36 |
clown ALL ... treba nahravky Pink Floyd :o))) ty byly v surroundu uz pred 20 lety ..
samo, ze mas pravdu . ja mam dalsi kompa jen kvuli spolucestujicim .. , normalne jsou stlumeny tak na pulku prez Fader oproti predku :o)
Lada362: Dulezite jsou predky ...zadky jenom na dozvuk ??????? :-)))
Je to jako kdyby jsi dal dopredu Good Year a dozadu naky sunky tak to je presne i v muzice bud Gaad Year vsude nebo sunky :-)))
Prostor ,sfazovani wooferu atd ....to vam nic nerika Hifisti :-)))
Delam si srandu , zadni reproduktory jsou podstatna vec uz kvuli prostoru - obzvlast kdyz jsou vysky v urovni usi a co mozna nejdal vzadu dela to obrovskej rozdil v prostoru a nemusi to byt surround
Jestli ti muzu poradit tak vem Kenwooda 808 skvely zvuk pouziva 24-bit prevodnik Burr Brown
prehrávanie CD-R/RW
prehrávanie MP3/WMA/AAC
CD-Text
L/R 0-bitové stlmenie zvuku
24-bitový Burr Brown D/A prevodník
software mCD
Voice SSA
prehrávanie náhodné/opakované/ukážok skladieb
8-násobné prevzorkovanie
odstup signálu od šumu: 110 dB
Dynamický rozsah: 93 dB
separácia kanálov: 96 dB

Dal bych tam μDimensions zesik JR5.1 kanal ,Kenwooda 808,GZUC16SQ - predek a zadek GZUC130C, woofer GZHW25X

06.06.2006, 20:28 |
Cenda Zadni repro, pro poslech klasickych stereonahravek, nesmysl. Kdyz s nekym mluvim, posloucham kapelu nazivo, tak je taky neslysim ze vsech stran.
Auto 4 kola potrebuje, bez toho nepojede. Trosku blbej priklad, jinak v pripade, ze nekdo pouzije zadni repro, souhlasim, ze je potreba dat oboje stejny.
Prostor - zadni repro ho spis kurvi, lokalizace a fokus se silne zhorsuje, scena se posouva (v zavisloti na nastaveni) smerem k zadní casti auta. Ja jsem celej nesvuj, kdyz slysim "piskani" i zezadu, nebo sedim na piane. Neni to prirozene.
No dobra asi nema smysl o tom diskutovat auto neni hifi sestava doma
All...byl jsi nekdy v testovaci mistnosti kde sedi hudebnici ve trech ctyrech radach a meri se dozvuky a stereo faze? Mel jsem tu moznost jeste v DDR kdy jsme navrhovali zesilovace ale to uz je 21 let
Testovaly se tam zesilovace bedny ,mnoooho pristroju ale i mnoooho spickovejch filharmonistu
Nechci se tady nikoho dotknout ale byl to neskutecnej zazitek

06.06.2006, 21:08 |
mendo do tigry by by som dal len predok+sw,vzadu aj tak asi velmi casto cestujucich nevozis lebo to by si si kupil ine auto,nie??? Ja mam velke auto a cestujucim nevadi ze niesu vzadu repro,ale zato maju prijemnu masaz v cene:DD
Zalezi kolko si ochotny investovat do hudby?
napr.
predok hertz HSK165
[ Link ] sub.Hertz ES 300D-zapojit na 2ohm
[ Link ] zos.audison srx-3
[ Link ] radio by som zvolil ine ako tebou spominane znacky,ked tak este becker

06.06.2006, 21:09 |
mendo | Upraveno: 2006-06-06 21:13:58
rataj este z tlmenim,kabelazou...

06.06.2006, 21:15 |
Ladza já jsem přemyšlel jesli mám dát lepší 2 kanál a zbylí peníze dát jinam nebo 4 kanál a vyhrál 4 kanál. když poslouchám v autě a zkusím vypnout zadní repro (i když jsou to jen spirity s 160) tak se my příjemněji poslouchá když jsou repro i v zadu líp to vyplní prostor (nemluvím o prostorovosti jak to má být)
I když na měření na SQ je lepší mít 2.1 tak 4.1 u mě vyhráva (líp se mi to poslouchá) Je to jen můj subjektivní názor.

06.06.2006, 21:15 |
Branik | Upraveno: 2006-06-06 21:44:33
super, dik za vase reakcie, vychadza mi z toho ze nakolko nie som nejaky musik expert a vzadu sa nikdy nikto nepovezie a usetrim si otrocku robotu so zadnymi repro tak tie stare odpojim a hotovo ...
uf uf autoradia Becker su trosku nad moju penazenku ...
este na tento by bolo ...
[ Link ] ten kenwood 808 nevyzera zle ...
keby som sa rozhodol aj pre zadne repro, tento zosik by snad bola dobra volba, nie?
[ Link ] hmm a aky zosik pre iba predne a basak? tam je toho na vyber az moc.... :)

06.06.2006, 21:18 |
mendo Branik:napis aky mas rozpocet,inak ten druhy link nejde

06.06.2006, 21:40 |
Ladza i když ty zadní repro je to i podle auta když někde jsou u země a hrají na nohy těch v zadu tak jsou asi zbytečný. já v crx mám zadní ve výšce ramen a jsou směrovaný na "jezdce"ve předu ještě ktomu křížem tak je to taky o něčem jiným. jinak myslím že kenwood asi taky nebudou špatný rádia už jenkvůli tomu 24 převodníku a maj už docela nějakej vývoj takže myslím že neuděláš chybu osobně jsem ale bohužel neslyšel.
ten rozpocet ... chcel by som sa zmestit do 15 000 skk uz s tou zlavou, takze 30 000 skk, bo 23 000 Czk plna cena ...