Navštíveno 431x

Zdar, chci se zeptat kolik může mít 4 kanálový zesilovač realnej odběr, zasík je Magnat Classic 360 udávaný výkon rms je 4x 60W (pojistky 2x20A). kámoš má všechno repro v autě zapojený na zes, tak by mě zajímalo jestli mu ten zesík bude nějak výrazně vybíjet baterku když bude hrát tak hodinu na čtvrt hlasitosti. baterku má nějkou 45Ah. díky

27.05.2006, 10:31 |
clown to by melo byt jeste OK ..

27.05.2006, 10:46 |
Luigi Záleží taky v jakym stavu je ta baterka,ale mělo by to bejt uplně v poho.Kámoš měl tenhle zesik a hrál klidně tři hoďky bez motoru na podobnou aku...

27.05.2006, 12:04 |
mourl tady podle toho vzorce se to dá přímo spočítat :-)
[ Link ]

27.05.2006, 12:13 |
clown mourl ..neda .. zkus si klikout .. Paia nelinkuje :o((
díky za rady, kámoš má Bannerku, takže snad v pohodě. já jen aby mě pak nemlátil že ho to někde nechalo :oD
No tak dopadne nejhůř jako já. zavolá někoho kdo ho nastartuje.Běžná věc.

28.05.2006, 01:43 |
Maroš "stvrtina hlasitosti" je strasne relativny pojem.
Ucinnost autozosiku je velmi zhruba okolo 50% pri vykonoch okolo 10-40W na kanal. Hudobny signal ma vsak "priemerny vykon" asi 10 dB pod maximalnou urovnou (u techno a disko hudby skor okolo 6, u akustickej viac nez 12-15 dB).
Navyse silne zavisi na nastaveni kludoveho prudu koncovych tranzistorov v zosilnovaci (zosilnovac si nieco berie aj ked nehra, inak by pracoval v triede B a pocul by si silne prechodove skreslenie).
Nie je nic jednoduchsie nez pripojit ampermeter seriovo s napajanim zosiku, nastavit si svoju presnu "jednu stvrtinu hlasitosti", pustit si referencnu testovaciu muziku a skusit najst strednu hodnotu z cisiel, ktore sa objavuju na displeji ;)