Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > porovnani radii

o Navštíveno 542x o
o 24.05.2006, 09:02 | socka
ahoj potrebuji se rozhodnout mezi Pioneer DEH-P9600MP a alpinkou 9812. Prosim napiste co je pro a proti diky RAdim

o 24.05.2006, 11:26 | jarda
Sorry za mírné OT - asi takto, nějakou dobu jsem vozil Pio 77, předtím 9827r, dříve 7876rb, v posledních dnech mám srovnání s 7998r, 9855r a dlouhou dobu se mi tento model ( 77MP ) pozdával pro nenásilný přednes, mám dost citlivé uši na výšky a k lecčemus jsem asi dost kritický ( prostě mě to nesmí tahat za laloky a bolet hlava ), což předpokládá samozřejmě mj. odpovídající kompo systém. Pio mi v tomto směru velmi vyhovovalo ( předek MS6, zes. DLS A5 ), velmi mu sedí rock ( není jen můj postřeh ), příjemně se mi poslouchala vážná hudba ( ať již opera nebo jiné žánry ). Kámen úrazu nastával, když bylo třeba aby měl přednes výraznou zátah a důraz i na nižších frekvencích, prostě aby byla cítit dynamika. O skutečném kickbasu jsem si mohl nechat zdát - původní dilema bylo o nedostatku výkonu-omyl! Výměna za Alpine v podstatě vše vyřešila - první dojem tedy dost mizerný, ///A je vysloveně analytická, v některých skladbách působila až prezentně, bylo nezbytné nastavit útlum ny výhybce na nejvyšší míru
( -4db? ), po pár hodinách testování jsem nicméně spokojen, to co mi vadilo nejvíce na piu ///A vyřešila, nicméně přednes konkrétně 9855 by na můj vkus mohl být trochu "měkčí", působit méně ostře. Pohledem zpět tedy pio působí nevtíravě, "soft", zároveň tím i ale zastřeně a s pochopením jen pro určité žánry.
Přeneseně si toto můžeš vzít i jako vodítko pro sebe, jinak výhody 9600 oproti 9812 obëcně - široké nastavení výhybek, TC, EQ, což je otázka zda potřebuješ a využiješ, pro ///A zase bude mluvit přednes. Jinak Pio má teď nástupce 77MP, a to 88RS ( úžasný design ) - v podstatě 77, ale výbava vyšších modelů, tedy bez blbostí k ničemu, zahlédl jsem ho za 14t, toto si myslím by stálo za poslech - ovšem v přímém srovnání s 9812 nebo jiným modelem, který bys měl k dispozici. S několika denním odstupem si zřejmě příliš kloudný závěr neuděláš.
o 24.05.2006, 22:45 | socka
dikes sem na tom uplne stejne nez jsi napsal. predtim jsem mel sonku ale ztratil jsem panel tak tedka mi bylo nabidnuto za 9litru pio 9600. vepredu mam cantony QS zesik helix HXA400MKII basacek kappa infinity 12.1.
Proste jsem chtel jit s radiem krapet dopredu tak doufam ze si pomohu, ale jak jsem jiz psal moc jsi mi nepomohl zda brat pio ci //A
diky
o 25.05.2006, 01:41 | Maroš
Jarda, klobuk dolu - takych ludi, ktori POCUVAJU hudbu, a ktorym vazne zalezi na zvuku, nie je vela. Ludia vyberaju radia podla farby, dizajnu, a akoby podvedome ocakavaju, ze cim vyssia cena, tym lepsia kvalita zvuku.

Vyrobcovia masovych produktov pritom kriterium kvality zvuku tiez neberu ako primarny zaujem, a v zaujme udrzania nizkej ceny potom pouzivaju v signalovej operacny zosilnovac za desat centov, ktory je zvukovo podpriemerny, pridava neprijemne neparne vyssie harmonicke a robi nepresny, drsny, zastrety zvuk ktory "taha za usi".
NJM 4558, 4560 su standardom, pricom uz i "babicka" NE5532, ktora je o par centov drahsia, prinesie pocutelne zlepsenie. Nehovoriac uz o modernych rychlych nizkosumovych OZ, ktore prinesu subjektivne az neuveritelny rozdiel (ak ma radio slusne navrhnuty zvysok signalovej cesty).
Nieco podobne plati aj u vacsiny zosilnovacov.

Pritom v mnohych pripadoch staci malo - vymenit dva az styri integrovane obvody a tvoj pristroj hra o niekolko tried lepsie !

o 25.05.2006, 09:58 | jarda
maroš - njn, to víš, ale kriteria pro výběr HU má každý jiný, někdo vlastně ani neví, co by mohl očekávat od "lepší" HU, já také neberu v potaz jen přednes, ale beru v úvahu především i cenu, dizajn :-), nakonec i ovládání ( vyšší modely clarion - 958,948 hrají úžasně, ale o ergonomii to neslyšelo, přes toto ovládání bych se asinepřenesl..)
socka - sorry OT, to je podobná cena jako za použitou ( spíše vyšší ) ///A, vzhledem k tomu, že máš jednoduchou sestavu, by ti zřejmě výbava 9812 postačovala ( nejsi li technoid ) - ovšem nevím, co provede kombinace QS/HXA///A, obávám se, že přednes bude až nepříjemně analytický, já bych volil snad v tomto případě raději toho pincka
o 25.05.2006, 10:13 | socka
ok du do pio. taky mi nejde az o dizajn jako o prednes, ale to je vec penez a cil mam jeste hodne daleko. diky
o 25.05.2006, 18:14 | jarda
jen doufám, že jsi alepoň nějaký poslechový test těchto nebo podobných modelů udělal, naslepo se v podstatě zodpovědně nemůžeš rozhodnout, názor jiného musíš taky brát jenom jako vodítko, co se líbí mě tobě nemusí vyhovovat vůbec a naopak, snad ti to pio sedne
o 25.05.2006, 22:59 | socka
tak vse pada typek uz to radio prodal diky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1985 sekund.