Navštíveno 758x

Jen se chci optat, dělam si subwoofer pro domácí použití ke kino, bude tam 38 cm sw,tak ¨tak jsem přemýšlel, že bych tam dal auto sw šasy. Tak jestli někdo máte zkušenosti, tak mi prosím napište názory.
magnat dela pro HC set kde je Agressor 5000
nejvic zkusenosti s timhle bude mit yawor a jeho sousedi :-)
jinak si dej pozor na impedanci

23.05.2006, 11:01 |
clown sasi ano .. ale zesik budes mit taky z auta ? :o))
je otazka zda to ma cenu resit, nebo si koupit hotovej sub v nejakym uz designu se zesikem a vyresenym napajenim .. prepinacem faze, LPF atd atd :o))
No, napájení mám vyřešný, sehnal sem si měnič napětí z nějaký komunistický mašiny z ČKD, dodělal jsem si usměrňovač napětí a mám z 220 na 12 a 9 ampér, takže krmit to budu autozesilovačem.
to Clown: Víš co, ja si dělám komplet domácího kina sám, protože veškeré peníze zatím cpu do auta a hi-fi v něm. No sloupovky už mám připravený na lakování a pro sw mám zatím připravenej matroš. Na kupování nejsou teda money. No a taky pro pocit, tojle mě baví, tak proč bych neudělal sám:-))))
A sw tam dám a teď se rozhoduju mezi Aviator 15", Magnat X press 15", takže něco levnýho.

23.05.2006, 11:26 |
clown hmm .. asi bych to nedelal ..
ale co .. tvuj cas a tvoje penize .. ja furt svuj cas pocitam hodina za 300kc, takze sou proste veci ktere si mi nevyplati doma delat .. treba aktiv sub pro doma, pac Yamaha ma v subu takovej zvukolam, ze bych to stejne nikdy nespocital .. :o))) o cerne dyze a designu nemluvim .. sice jsem kupoval 3 lety ale stal 4000kc .. ale uz 5 let hraje ke spokojenosti .. a 90W RMS s 20cm wooferem pro vesti mistnost dost staci .. :o))
Majk-fox-proc chces zkouset davno vyzkouseny!A pleskat car hifi do home hifi!!??
Magnat at jde do haje!!Neda se jejich parametrum vubec verit!!!!Jinak konkretne agressor za ty prachy by mel byt duveryhodny-a to neni!!:(((
Repro do auta jsou svymi T S parametry prizpusobeny malym prostorum a jejich vlastnosti se v mistnosti totalne zmeni!A navic ve finale jsou daleko drazsi nez ty home-ponevadz maji konstrukci odolnou vlhku a vubec podminkam v aute!!
Kdyz chces sub domu,tak zajdi na
[ Link ] a na jejich foru najdes spousty zkusenych lidi pres tuto problematiku!!
Jo, moje peníze:)))), rad bych sehnal nějakou work, ale nedaří se.:((( Tak mám alespoň dost času:-)) No, vypočítat ozvučnici umím, měl jsem rozdělaných pár wooferů od Jama no a taky jsem čekal nějaké přepážky a různé vychytávky a až na ten zesilovač jsou to obyčejný bedny s reprem do podlahy nebo bandpass. Jo a povrchová úprava je asi to nejmenší, trocha kytu, sada brusek, moře trpělivosti a stříkací pistole......Jo Yamaha to je kvalitka.
pises levnyho???Kolik te vyjde ten magnat??????
Slysel jsi nekdy 12"Beyma 12BR70????Jinak MC je 1450kč!!!!!!!!!!
A v sedesati litrech ti to rozhybe pulku chalupy!!!
joo a jeste jsem zapomel-ten bass je uzasne dole a presne!!-ovsem kloudnej zes.k nemu-ale staci 100w-ma vysokou citlivost-te vyjde tak na bura!!
A prosim te-kdyz mas usmernovac 220/12V pri nomin.9A-tak by me zajimala investice do nej!!!!!!!!
wattman: No, měl jsem doma už dělanej usměrňovač, proč se ptáš? Jo, Beymu znám, je to španělská firma, je tento typ v katalogu od Dexonu????
Já nepotřebuju jen rozhýbat celou chalupu, já ptřebuju přesný a kvalitní basy a nr nějakej hučák. A těch 60l je uzavřená bedna?

23.05.2006, 12:03 |
FSAL clown: a co teprve kdyby sis koupil nejakej opravdovej sub od firmy, ktera se tim zabejva ;) :P
jj-z katalogu dexonu!
A to chces jako na kvalitni bass magnata apod!!??To by jsi me rozesmal!!
Je to br-a beyma nedela vubec spatny repro!!
Presne jak pises-ta beyma i pres svuj prumer dokaze hrat perfektne presne a kvalitne!!
Hucak budes mit s tou tvoji predstavou!
Jinak Yamaha fakt akorad z domaciho kina ty suby a av recievry-jinak repro az to vic drazsi!!
Kdybych nekdy chtel kupovanej sub tak vitezi B&W!!!!

23.05.2006, 12:39 |
clown FSAL .. Velodyne mi nejde designem a velikosti :o))
a proc utracet penize za neco co nevyuziju .. uz takhle automaticka kalibrace rve, ze sub je moc hlasite .. :o)))

23.05.2006, 12:40 |
clown a mozna i koupim .. az doplatim hypoteku .. , ale uvidime co bude za 10 let .. to si mozna vemu dalsi hyposku a na strese pristavim mistonost pro domaci kino pro pulku vesnice ..

23.05.2006, 12:48 |
FSAL :D

23.05.2006, 12:54 |
choze clown - ty chceš tomu sousedovi za každou cenu tu zeď zbourat, né :-)
jinak bych se přiklonil ke koupi hotového sw.
Wattmann: Myslíš, že nevim, že levné řady od magnatu jsou nic moc, ale nemám prachy na nic dražžšího, jinak děkuju za ten typ s beymou. Neřekl jsi mi jestli 60l bassreflex nebou uzavřená.
Majk-fox:23/05/2006 12:10
Jo Bower a Wilkinson, jenomže, to si může dovolit, jen málokdo.My máme doma Jamo Home cinema sw 2O cm basák, 100W. A hraje taky super.
Ja bych se na to uplne vyprdnul. Je to porad to same dokola, bud tvm v aute, nebo nejakej agresor doma. Sam zastavgam nazor, ze na doma staci na woofer v pohode i 50W rms. V panelaku i dvacet. Ono bude nejrozumnejsi koupit hotovej aktivni sub.
to Milhauzz: To ne, my máme rodinný barák a mám rád filmy s pořádnejma efektama. Máme doma 100W Jamo, hraje super, ale mě to nestačí, moc brzy si sáhne na hranici . A kupovat??? Vždyť na tom nic není, to udělat. :-)))) Jo a co myslíš pořád dokola, já myslel, že tento server je od toho. Já zase zastávám, že doma pořádnej mazec v muzice. Ale to je věc názoru.
100w??:))
Do nedavna jsem mel jeste zdravej starej poctivej dvanactipalec od tesly s litym kosem a ten mel sin.15W-byly ctyri ve dvou bednach a zvucilo to saly pro 200lidi!
Ono s tim vykonem prevedenym na waty je to tezky,protoze mnohdy 100W hraje vic nez 300atd. ....!
to wattman:Toho se nebojim, opravdu poctivých 100W max., vyhrávaly testy ve stereo a video kolem roku 2000.Opravdu hraje pěkně. S teslou s tebou naprosto souhlasim, To byly opravdu kvalitní reproduktory, těch 15W to mělo, ale podle jiného měření, teď nevim jaké. Když jsme u těch poctivejch starejch reprákáků, tak jsem měl možnost poslechnout kytarové kombo s 18" basákem od Eminence, taktéž 100W, když mi na to bratranek zahral na bass kytaru, tak jsem utíkal z místnosti. Mi to málem roztrhlo kalhoty a otočilo střeva:-))))))
jj-tesla mela normu 100hodin na sin vykon-a to taky dodrzovali!
Chtel bych videt nejaky reprak dnes,kteremu pisou 100sin-jak by vypadal po 100hodinach nepretrziteho krmeni timto prikonem!!!:))))
Somozrejme v umerne cenove kategorii!!!
Nebavim se o repro za desetitisice!!
takovou profi 18tku do sneka a do auta-to by na db dragu koukali!!:))))

24.05.2006, 13:39 |
clown watt .. myslim ze nekoukali ..
Tak to každopádně, slyšel jsem, že nějakej kluk měl ze škodárny vyhozený sedačky a měl tam 18" palcovej DEXON. A taky prej maso.
No jo, jenomže ta životnost v autě. To dostal kámoš od jednoho strejdy z dechovkový kapely za 150,- 15" Teslu basák, ale nádhernej, nikdy nehranej ještě zabalenej, jen asi 20 let starej:)). No a já mu za něj nabízel 500,- a onže né, že ho dá do auta, tak jsem mu to vymlouval, že to jenom zkurví, no, tak neposlech a v zimě ho tam dal jen tak na rádio ho zapojil a ráno přišel, vohulil to a membrána mu se mu vytrhla ze závěsů. takže ho zkurvil a má hovno, blbec.

24.05.2006, 14:49 |
clown hm a ten kluk mel ty Dexony dva a natlacil 128dB na DbDragu ..
kluci opravte mi .. bylo to vloni ...
clown-takovej byl i v Mimoni-s tim Fackem!Ale to jsou pokusy na nic!
Nekde jsem cetl,ze me tam se snekem nepustej-na db!!??
Neznam pravidla-je to tak??
A clowne-nic proti Tobe,ale osmnactka ve sneku(Pa)-samo dobre spocitanym dokaze neuveritelny tlak!!
Uz dlouho se premlouvam na to,ze vam to tam dokazu!!:))))))))
Ovsem zda to jde s touto variantou ozvucnice!!