Navštíveno 496x

Ahoj kluci mám oktávku a v ní sestavu: Předek a zadek kompa od Hertz, HU PIONEER DEH-P80MP a SW Magnat XTC1200 na zesilovači nic moc značky ale dá 240W RMS změřených v doma vyrobené ozvučnici s bassreflexem dle výrobce. Každopádně už nevim co stim, z toho SW jdou pořád takový uhučený basy že bych ho nejraděj vypl. vyhybka nastavena na 80Hz. snažím se to neustále doladit EQ ale nic nepomáhá fáze je v pořádku nemám zapnuto loudnes a podobný blbosti.
Jak mám postupovat chci přesný a měký basy né žádný hučení. Mám zkusit udělat uzavřenou ozvučnici nebo ten XTC nikdy pěkně hrát nebude?
díky za pomoc : (
.. ještě dodám že SW mám otočený tak že když otevřu kufr dívám se na membránu SW tj ven z kufru.

17.05.2006, 09:56 |
gigo podle mého je XTC hlevně na tlak, takže ono od toho přesné a měkké basy čekat nemůžeš.
A co místo něj . . dost se paslo o Helix deep blue 12
[ Link ] . . nejde mi o hlasitost ale o ty měkký basy
tezko to odhadnout-zalezi,jak je udelana a spocitana bedna,ale klidne to muze delat i ten nekvalitni zesik.ktery muze mit nizky cinitel tlumeni a neni tak schopny ten repro ukorigovat!
Jinak jako gigo-XTC neni zadny "high end".

17.05.2006, 10:17 |
Cenda | Upraveno: 2006-05-17 10:23:09
je uz rozehrany, resp. jak dlouho hraje? Zkousel jsi i jiny zesilovac?
XTC je nic moc, audiofilni zvuk od neho rozhodne necekej. Ackoliv slysel jsem jeden XTC 1200 na pulzaru a tam docela prijemne prekvapil. Ne, ze by to byla bomba, ale dalo se to aspon poslouchat, ani bych neveril, ze to je XTCcko.
Bedna je 55l a spočítaná, SW hraný už dva roky a předtím to bylo v jiným autě na zesilovači od pioneeru. Výsledek stejnej. Myslíte teda že mám koupit toho helixe deep blue 12? O tom dost lidí psalo že je na kvalitu a má měkost. Jestli ano dá se najít někde jak má vypdat ozvučnice? A případně jakou zvoulit bassreflex nbo uzavřenou?
To XTC na tom pulzaru bylo BR nebo uzavřená?

17.05.2006, 12:52 |
Marv tady jsem toho helixe před časem řešil pro kámoše....
[ Link ]

17.05.2006, 12:55 |
Cenda to ti nepovim, uz je to preci jen nejakej cas.
Proc jsi to kupoval, kdyz se ti zvuk nelibi? Ted je dost srazu, tak si na nejaky zajed a poslechni si. Sam se rozhodnes, na DB urcite narazis.
XTC sam o sobe neni nic moc a navic tech 55L je na nej moc, proto huci. Udelej 45L a poradne ho vytlum rounem. Bude to o dost lepsi. V uzavreny je to nanic.