Navštíveno 646x

hifici, kde se da sehnat barvu (nejlip spray) na membranu???
kamos ma HS250 woofer a nelibi se mu ta seda barva na membrane.
jakou barvu pouzit na prestrikani??
delal uz to nekdo z vas???
jednalo by se cernou matnou barvu

tak by to melo vypadat po uprave ;))

05.05.2006, 09:37 |
erix7 (K)
pak si nech nekde udelat new TSP :)
TSP = TS parametry
jak to nastikas zmeni se vaha menbrany a s tim spousta dalsiho...

05.05.2006, 09:47 |
clown aby sis pak nechal spocitat znova parametry toho subiku, protoze se pak zmeni vaha membrany atd ...
nesel bych do toho

05.05.2006, 09:47 |
clown Kral ... woeeeeeeeeeeeee :o)))

05.05.2006, 11:07 |
Shr3k Váha barvy, vážně myslíte těch pár desítek mikrogramů, co mu udělá sprej, bude mít nějaký zásadní vliv na celkovou hmotnost pohybující se membrány včetně té namované cívky, propojovacích drátů atd.? Já myslím, že výrobní tolerance takové 25cm membrány jsou někde úplně jinde...
Až mu odpadne to nalepené logo Hertz, to by měl taky počítat znova bednu? ;-)
ano bude
jinak to logo neni lepene ale vyrazene ve vrchliku :-)

05.05.2006, 11:15 |
Shr3k Heh a co když Ital namotal na cívce o jeden-dva závity míň? Ad. logo, to byl vtip. ;-)
Asi bych se přiklonil k tomu že by to nemělo mít slyšitelnej rozdíl(co se týká lidského ucha)
Ale zkušenost stím nemám=o)
I když na svůj úlně první reprák McFun jsem nalepil menší samolepku a nic jsem nepoznal=o) ale třeba to bylo McFunem =o)

05.05.2006, 12:51 |
petis Ono taky jde asi oto, že v tý bavě je i ředidlo který se nasakne do membrány, a při vyschnutí se to zkroutí. Pak taky nestejnoměrná vrstva barvy taky nebude super.

06.05.2006, 00:37 |
Shr3k petis: No já nevím, co na to Dave0401, ale nepočítám, že by to chtěl lakovat nahusto štětcem nebo to tam stříkat z 10 cm sprejem. Stačí udělat šablonu a lakovat to rozprachem ze 30 cm ... než tam ten aerosol dosedne, je pomalu suchý (vlhkost v zapoceným autě v zimě nebo za deště je to podobné).
Sakra chlapi, on chce zaprášit tmavě šedou na černou. Vy tady děláte, jako kdyby tam šel stříkat 4 vrstvy metalízy a 6 vrstev krycího laku k tomu. :-)))
Jako neříkám, kdyby šlo o vysokotónovou 2cm kalotu z hedvábí, ale tohle je normální laminovaný papír nebo polyetylén na 25cm repráku, jehož celková pohyblivá hmota i s cívkou se počítá na desítky až stovky gramů, navíc na tlustým gumovým závěsu, kterej stářím a teplotou taky mění svoje vlastnosti.
akorat ho zprasis chudacka,nesel bych do toho,nepatrne se zneni parametry jak psal kral007
Tak to je ta největší tunerská kravina, jakou znám. Už mi někdo říkal o zpevňovacím laku na membrány reproduktorů, ale zdokonalovat dokonalý výrobek... Myslím, že ten reproduktor akorát sprasíš. Nemyslím vzhledově, ale změnu parametrů. Ta membrána je impregnovaná excelentně a další nástřik by ji mohl poškodit (zvlnit). Takový tuningy můžeš zkoušet na reprákách McFun a podobně, ale ne na Hertzích kua.
hosi... diky.. ted si ten kamos precetl vase nazory a rozmyslel si to...
DIKY!!!
aspon nemusim nic prebarvovat... ;))
Jinak mam stejny nazor jako Shr3k...