Navštíveno 1547x

Mám dotaz, snese Hertz HX 300D (600RMS)při frekvenci 56Hz na dB dragu 1950W??? Zesík Helix Dark Blue 1000.2 na 2 ohmy, díky

30.04.2006, 11:55 |
petis Snese ale jen to jedno měření. Hertz není vyloženě na tlak, Takže v tom by mohl bejt problem. Jsou jiný SW na tlak který by to vydržely, ale Hertz mezi ně nepatří:-) Muj názor nekamenovat:-)))

30.04.2006, 12:11 |
FSAL jako pokdu ti de o koupi toho helixu, tak do toho hertze prece nemusis poustet plnej vykon, pokud bys mel helixe vohulenyho na max, tak to ten hertz nerozchodi, ale kdyz mu das rozumne (a klido i vic nez ma psano), tak by si mohl hertz docela slusne chrochtat (ne chrcet ;) )
jasné, ale přece si myslím že nebudu kupovat zesík co má 2 kW, když ho dám jen na cca 60%, to můžu koupit levnější třeba se 1300W a budu na tom stejně a dost ušetřím...

30.04.2006, 12:45 |
FSAL no usetris do dalsiho TUSu ;), takhle bys mel relativne poresenej zesik a pak bys jen vybiral suby, krome toho vubec neni spatny mit vykonovou rezervu

30.04.2006, 12:46 |
mishan | Upraveno: 2006-04-30 12:49:33
Petis: není na tlak?? 1 SW a LRx1400 a 140dB je málo????? myslím že tak málo zas neee :-))))

30.04.2006, 12:51 |
mishan | Upraveno: 2006-04-30 13:19:00
FSAL: toho Helixe plánuju proto, že do kategorie chci pak už jen další SW a to právě druhého Hertze :-)) vím že to není profi SPL reprák,a druhého Helixe a takhle mě to finančně vyjde nejlíp
s tou výkonovou rezervou ti rozumím :-))

30.04.2006, 12:51 |
petis Troufnu si říct že zněj víc nevyždímeš (pokud ho nechceš poškodit)
25cm SPL Dynamics na stejným zesu umí přes 141dB viz VladaTDi:-)
Tenhle SW jsem měl ted ho má Dave0401:-)

30.04.2006, 13:02 |
jarkn
Petis: ale Vlada tdi ho má na 1 ohm ne?
Jarkn: no jo, ale na toho bych musel použít jiný zes než toho helixe, ten 1 ohm neumí a na 4 ohmy je to málo

30.04.2006, 13:20 |
petis mishan. muš pravdu, ale otolik víc Wattu to není a má daleko větší auto než ty:-)
s tim HX300D udelate tak nanejvys 120dB nechapu kam chodite na takovy kraviny

30.04.2006, 15:38 |
mishan | Upraveno: 2006-04-30 15:43:50
FilipAudio: na tvoje řeči jsem oprevdu čekal :-) na takové kraviny podle tebe chodím třeba na dB Drag :-))) včera mě změřili, a 139,9dB tak nevím co to tu meleš za kokotiny

30.04.2006, 16:01 |
petou no je dost rozdiel tlacit v aute alebo vo volnom poli, na to netreba zabudat

30.04.2006, 16:46 |
Racer | Upraveno: 2006-04-30 17:01:51
petou: žádnej strach myslím že mishan to ví :-)
myslim zepetis ma pravdu ze to neni DB SW
Filip audio myslim ze opravdu casto rikas veci ktery nemaj ani hlavu ani patu koukni an vysledky DB a cim lidi tlaci zmenis nazor o mejch JBL tady taky nikdo nerekne nic kloudnyho:-))
FilipAudio: Sice vychazis z citlivosti SW a max vykonu, ale zapominas ze v malem prostoru auta roste ucinnost od urcite freqence smerem dolu dost velkou strmosti (ted nevim persne) Vecer sem hodim jeste info.
noo takže 2 kW bude teda moc, takže sehnat slabší zesík, a nebo vzít Helixe a časem koupit SPL reprák :-(
Auto zase tak male neni na to aby vzrostl tlak o 20dB jestli to za predpokladu spravneho mereni nezpusobi ruzne vibrace a rezonance v aute ja nikdy na mereni SPL nebyl takze nevim ale 140dB mi prijde fakt trochu moc.Budeme na podzim davat do auta 2 PA repraky 15" s citlivosti 100dB a zatizitelnosti 1500/7000W ale pujde nam o HI-FI ne o kraval ale z toho co tady sleduju tak i kraval asi nebude problem.Zesilovace budou samozrejmne vlastni vyroby.Za jakych podminek se tedy ten dB Drag měří.
no myslím že bys fakt měl někdy zajít na měření, abys tomu všemu porozuměl a nekritizoval to o čem prd víš :-))
www.dbdragteam.cz
tady si přečti pravidla a podmínky

30.04.2006, 22:25 |
mishan | Upraveno: 2006-04-30 22:26:01
mike mě předběhl
FilipAudio: tady je videt, ze tech +20 dB je realnejch

01.05.2006, 09:37 |
Ricci Filipaudio, 2x 15" woofre a tebe ide o Hi-Fi? Dovol,aby som sa zasmial....
Ricci proč ? třeba má Filipaudio pro nás nějaké překvapení, vlastní výroba a tak , neříkej a nesměj se dokud jsi neviděl :-)
Ricci: se smichem bych to neprehanel, Mistr sveta v SQL ma 2x15" a jeste k tomu ve stene za prednima sedackama.

01.05.2006, 09:55 |
Ricci BMW, majster sveta v SQL? To je aka sutaz prosim ta?

01.05.2006, 09:58 |
Ricci Este som zatial bohuzial nepocul 15" woofer,ktory by mal naozaj slusny kvalitny zvuk,kde taky poznate,rad si ho vypocujem...
Pre mna 15" zatial vzdy znamenalo dunive a pomale bassy
mi to pripada jak diskuze na dexonu :-) samy PA a vsechno co merime je spatne :-)))
asi mysli scorpio s 25kW co ma X plus 1, je mistr DE + evropy v ESPL ve sve kategorii a 2 vicemistr DE v SQ, ale nikdo nerika ze na ty basaky hraje pri SQ :-)
johanik: samozřejmě, že všechno co měříme je špatně :-))) viva Dexon :-)))
hertz nie je na tlaky sak pockajte :-))))
mishan: nechces Emphaser EA 2500D??? 2,2kW na 2ohmy
hehe už mám v merku tak trochu EA 1600D a jaká by byla cena? jen pro info
Myslím si že Helix 1000.2 umí 1ohm (ne v můstku)
ano vie ale nie v mustku, presne ako EA 2,2kW na ohmy, Helix ma 1950 na 2 ohmy, na 1 ohm uz nejdu v premosteni
PetrTP: jo jsem to napsal blbě, sorry jo ale né v můstku a na 1 ohm nevím kolik má ale na HXS300D to stačit asi nebude
:-)) Filip audio podminka za jake se meri ze komponenty sou bezne k dostani v obchode a minimalne 6 dni rped soutezi sou predstaveny verejnosti.Takze asi dal budes tapat v nevedomi a nezkusis si mereni
Taky nevim dkyz o tom nic netusis proc pokazde neco placnes.a ta cirlivost ti na db asi taky nepomuze
Chci tam dát reproduktory "18SOUND" mají extrémně lehkej kmitací systém teda na to že jsou to 15-ky a akustickej tlak mně fakt nezajímá jde mi o to aby to hrálo co nejlíp a aby mi z toho po pěti minutách nebolela hlava rozhodně nerazím myšlenku "dokud neteče krev z uší tak to nehraje".Jinak nový zesilovač už mám na papíře bude mít výkon 2x400W do 4 ohm trvalej provoz do 1 ohmu a stabilní do 0,5 ohmu.V můstku dá 3200W do 2 ohm ale asi nepůjde provozovat v autě vzhledem k příkonu.Dělám ho jen tak aby bylo vidět co se nechá udělat.Bude pracovat ve třídě AB.A taky to nebude nic miniaturního.
Lada: predstavi na sraze a nabidne k prodeji, dalsi tyden jde na mereni :-)
Johan: kouknul jsem a radsi jsem rychle vycouval ... takovejch k*k*tin pohromade jsem uz dlouho nevidel, jen co je pravda...
Route : sis to mel ale precist cely cece, tam bylo hooodne "zajimavych" veci :-)))
FilipAudio: A jakej presne model od 18sound ?
Radku jestli si na ně koukal tak jsou použitelný do auta pouze 2 pokud teda chceš použít basreflexovou bednu jde o to aby měli Qts větší než 0,3 když mají menší tak jsou určený do bedny s exponenciálním zvukovodem.Chci použít dva kusy 15NLW9500 celková citlivost 99dB,hudební příkon 2800W,pracovní oběm pro oba 150l což je ještě docela v pohodě.Další co by přicházel v úvahu je 15ND830.Jestli tě zajímá nějakej opravdu decentní subwofer koukni se na SEAS L26RFX/P v 50l uzavřenej bedně je dost slušnej,ale v zhledem k tomu že použiju ve předních dveřích 4xG18RNX/P od SEASU tak by takové "malé" basáky nebyli vůbec znát proto ty PA po velmi dobrých zkušenostech s TVM ARA390/8 které mají naprosto přesnej a rychlej zvuk.Už vidím jak tu zas někteří budou hlásat že jsme na Dexon foru když tu píšu o TVM.
Jo a ještě něco pro ty co nechtějí do toho tolik rvát tak TVM ARN312/8 je velmi dobrej reprák kterej přehraje hodně moc mnohonásobně dražší konkurence jeho jediná špatná vlastnost je že potřebuje cca 100l.
FilipAudio: Ja jen ze vsechny PA SW co jsem slysel, tak nehrajou nizky basy a na vsech grafech to je taky videt, ze citlivost pod 100 Hz rychle klesa. Chtel bych slyset jak to bude hrat v aute. Taky se smeju jak vsichni na DEXON foru machrujou, ze by nam s PA reprakama natrhli prdel diky vysoke citlivosti, ale koukam ze prez 100 dB maj az tak pri 150-200 Hz a pri nejakych 50-70 Hz na kterych se meri pri soutezich maj citlivost do 90 dB a xmax na tech zavesech co vidim taky nic moc.
FilipAudio: A jeste k te citlivosti u toho Hertze, nezapomen ze to je nejakej prumer v boxu s vyrovnanou charakteristikou, ale na souteze stavime boxy s vekym zdvihem na jedne freqenci, takze tvoje teorie kolik muze natlacit SW podle nominalni citlivosti a zatizitelnosti je uplne mimo.
Radku ty reproduktory které jsem vyjmenoval zahrajou vyrovnaně od 50Hz za podmínek co jsem uvedl.Ty 18SOUND jsem ještě neslyšel ale ty ARA390 hrajou fantasticky kdo nezažil neuvěří.Už jsem to tu kdysi psal a napíšu znovu velkej problém u TVM repráků je to že si je vetšinou koupí socky a zazdí celej zvuk sockovskym zesíkem.
Proč nepoužíváte na ten dB-drag pneumatickej audio systém.Párkrát to použil MANOWAR na koncertech v USA vyvinulo jim to 160dB v 1m na volnym prostranství.A na to k čemu to potřebujete by to nemuselo být ani draý a složitý.Nádrž na stlačenej vzduch,PWM elektromagnetickej ventil,a exponenciální zvukovod.
FilipAudio: Protoze je to zakazany v pravidlech.
FilipAudio: být tebou, tak si napřed přečtu pořádně pravidla a pak mudruju, to snad není ani pravda, co tu nakecáč, kolik ti je? mě to připadá jako bláboly 15ti letého kluka

04.05.2006, 16:01 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-05-04 16:03:06
Mišane mně ten dB zas tolik nezajímá mně zajímá SQ a myslím to dobře s těma TVM,SEAS a tak....chytrému napověz hloupého trkni...,mám toho vyzkoušeno opravdu hodně-hodně moc,a na srazy jsem ani nějak moc nejezdil přijde mi to všechno tak nějak stejný a o ničem a pěkně udělaný auto a muzika v něm co hraje se vidí vyjímečně,ale teď z pozice výrobce budu muset jezdit a kvůli reklamě třeba i soutěžit,vůbec nemám páru o tom co se musí splnit za podmínky,tak jestli máš chuť tak se rozepiš budu vděčnej.Z pozice výrobce ani nejde sledovat tolik věcí na jednou,řešim ůplně jiný problémy o kterých běžnej uživatel ani neví.Ďík a je mi 28.
No psát tu nic nebudu, vše najdeš na www.dbdragteam.cz a staří jsme stejně
chápu že neděláš do tlaku, ale prostě když chci něco kritizovat, musím o tom taky něco vědět :-))))
Mišane no dyť proto jsem se ozval že o tom něco vím,a zrovna Hertz ani nehraje a ani nedělá tlaky jakoukoli řadu od nich vodrovná stejně velká tesla.
Jezdí ke mně zákaznící a vyndavají hertz a audison a dávaj tam tesly a jiný zesíky a neberte to tak že tu někomu něco pomlouvam,mněli by se víc snažit nebo zlevnit.A teď mně můžete ukamenovat.
JO KLIDNĚ!!! tak se s tebou klidně někde Ss tesluo utkám a uvidíme kdo vyhraje!!!
Mišane jen si dělej srandu však ono tě to přejde:-)
co to je za blbce ze meni audisony za teslacke a pod. zesiky ??????
BMW 318.....Lidi kterejm jde o to aby jim to hralo ne o pozlacený logo.

04.05.2006, 22:49 |
mishan | Upraveno: 2006-05-04 22:52:38
Filipe... přejde až to u tebe uslyším a dáš mě, do té doby těžko, pochybuju že se někdy na měření ukážeš, takových keců jsem už zaslech a skutek utek, nemyslím to v tomto odvětví, ale všeobecně, každopádně se na tebe moc těším !!!!!
no tak to si me teda pobavil. At si kluci s teslama nekdy zajedou na nejakou soutez s SQ, tam jim vysvetli co delat s tema teslama :-))))
Sranďičky co.Však se nebojte.