Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výhybky

o Navštíveno 583x o
o 25.04.2006, 13:54 | Whitek
Nutnost?

o 25.04.2006, 13:55 | Smrada (M)
Co to je za dotaz sakra?
o 25.04.2006, 13:59 | Whitek
Zdrávím. Vidím tady odborné debaty, ale já jsem amatér a tak mám možná trapnou otázku. Na trhu jsou komponentní repráky s a bez výhybek s velkým cenovým rozdílem. Vyplatí se investice do výhybek? Je poslech hodně ochuzen u repráků, kde je výškáč napojen přímo k středobasu? Lépe řečeno: Do čeho jít?
o 25.04.2006, 14:04 | wattman
I kdyz je toto velice solidni forum-tak tohle jsi radeji nemel psat!!!!!
o 25.04.2006, 14:07 | Smrada (M)
wattman nechapu
Vyhybka slouzi k oddeleni kmitoctu urcenych pro napr. stredobas a vysku. V pripade, ze se jedna o komponentni repro, muze byt vyhybka pouze v podobe jakehosi utlumeni nekterych frekvenci, nekdy to cele vyhybka rozdeluje. V pripade koaxialnich repro, at uz to vypada, ze tam vyhybka neni, tak tam je. V jednoduzsi variante nez u komp ale je tam
o 25.04.2006, 14:18 | wattman
ale abych nebyl zlej,nepouzivej slovo amater,ale uplny zacatecnik!Je tady hodne amateru,kteri vi hoooodne!!Predem dekuji vsem za dik!! : )))
Na tohle by ti mohl snad odpovedet i ten prodavac z hypernovy,ktery tam vedle rohliku a salatu ma na starosti prodavat""hifi""!
Investice do vyhybky?-ta je preci samozrejma-a i kdyz se ti zda,ze nejaky repro ji nema,tak to tak neni-vzdy musi byt kmitocet rozdelen(tedy pokud se nejedna o pasmovy repro-tedy ze hraje jakoby"vsechno")mezi jedntlive repro-u levnych repro o kterych mluvis,tam byva jen to nejjednodussi a nejl. a to je jeden kondik,ktery akorad odfiltruje ten nizky kmitocet a zbytek pusti dal!!
Takze nemuzes pripojit vyskac na stredobas!!
Lepsi repro maji lepsi vyhybky-a to spociva vtech filtrech,na to rozdeleni jednot.frekvenci-pak se nekde doctes neco jako 6db/oct.,12db/oct....atd-to urcuje,jak dalece je rozdeleni presne-tudiz prolinani jednoho pasma do druheho!!Uplne laicky!!!!!!!!
Takze uz to nepis!!!!!
o 25.04.2006, 15:43 | Racer
wattman: no co ty jsi za lolka
o 26.04.2006, 02:19 | Kotva
Racer: :))
a tak dal to tam celkem spravne, "laicky!!!!!!!" Jen mi usel duvod, proc na nej rozkazuje :)
o 26.04.2006, 10:08 | wattman
Racer:"lolka"? : ))
Kotva:nechtel jsem rozkazovat-jen jsem pokracoval na reakci"Smrada"-"Co to je za dotaz sakra?".
o 26.04.2006, 10:13 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
mas asi na mysli treba Rainbow kde je v nabidce model s plnohodnotnou vyhybkou a nebo levnejsi s pruchozimi filtry, pokud chces jit do bi-ampu tak vyhybky stejne nezapojis :-)
o 26.04.2006, 10:23 | gigo
bi-amp pro "amatéra" :-))
o 26.04.2006, 15:35 | Whitek
Tak toho jsem se bál. Tak mi dejte odkaz na nějaké fórum pro "úplné začátečníky" a já půjdu tam. A co se týče toho, že nemůžu napojit výškáč na středobas, tak v oktávce je to podle mě original naprudko. Konektor vedoucí z rádia je připojen na středobas a na stejném "kovu" je napojen kabel vedoucí k výškáči ve zrcátku. Jsou to origo konektory. Takže nachápu, kde se ten nízký kmitočet odfiltruje. Proto jsem uváděl tu otázku. Nevěděl jsem, že u těch levnější je jen "kondik" místo výhybky.
o 26.04.2006, 15:39 | Whitek
Takže, můj problém možná vyřeší i repra bez fyzické výhybky a to na mé oktávce je rarita, která to způsobuje. Můj problém je totiž:
[ Link ]
o 26.04.2006, 15:41 | gigo
oktávka má asi jen malinký kondík ve výškáči...ale je tam...
o 26.04.2006, 22:32 | wattman
Whitek:tak se hned necerti!:))
jj-gigo ma pravdu-v oktavce je presne jeden ten malej kondik-akorad neni na kabelu.
Kdyz pises,ze repro mas zapojeny dobre a ze na jine radio to hraje ok,tak to v nem asi bude!Koukni,jestli nemas zapnuty hpf a neni omezena frekvence na basy!U Sony tam byva 78/100/125-jen aby jsi vedel,co myslim!Jinak org.repro v oktavce je fakt mizerie!Ale kdyz rikas,ze s jinym to hraje-zkus laborovat v navodu.
Jiny forum nehledej-lepsi stejne nenajdes!!!:)))
o 04.05.2006, 17:49 | Whitek
wattman: máš recht. lepší asi nenajdu. Zkusím si pohrát s reprákama a uvidím
Nevíte někdo kde koupit malou MDF na vytlumení předních dveří v okolí Ostravy? V dřevoprodejích mě poslali do Obi a v Obi mi řekli, že snad v dřevoprodeji. Tak co teď? Kde to obvykle kupujete?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3149 sekund.