Navštíveno 400x

ahoj mam problém s jedním výstupem RCA. Radio je Clarion 645RMP, a v jedno z vystupu je rušení. když radio jen zapnu tak se ozve lupnutí a když mám hlasitost na 0 tak hučí. pokud otočím klíčkem do polohy kdy se rozjede čerpadlo tak zapíská a když nastartuju tak píská podle otáček. Druhý výstup je OK skoušel jsem i přehazovat sig. kabely ale je to stejný takže uš to jde z rádia. v čem bude problém radio je ještě v záruce. díky za radu :-(((
ty wado,
tady asi pusobi nejaky jiny sily!!
Kolika lidem to jeste piska a lupe??
No a když to rádio zapneš při vypnutým motoru, tak to hraje, nebo jenom hučí?
A když jsi prohodil signálový kabely, tak to rušení bylo na stejný straně nebo na druhý?
Koukni, jestli se ti:
1. někde nedotýká signálový kabel napájení
2. to rádio má výstupy přímo v bloku toho rádia nebo jsou na kabelech?
3. zkus ty signály natáhnout vně auta, pokud rušení zmizí, tak ad 1.
4. zkontroluj ukostření zesíku a rádia - fyzikálně by to na to asi vliv mít nemělo, praxe je sviňa - mě to pomohlo
5. koukni, jestli není nějaký vedení za rádiem, který se toho rádia dotýká, pokud píská podle otáček, tak by to ukazovalo na nějaký kontakt s elektroinstalací v palubce nebo na signálech.
při vypnutým motoru to na 0 hlasitost lehce hučí když přidám volume tak to není slyšet. výstupy jsou na kablíkách vně radia. mam dva páry RCA kabelů i výstupů. zkoušel jsem je přehazovat přímo u rádia a rušení je jen na jednom páru co je v rádiu. pokud vemu výstup z radia který je funkční tak je jedno na který kabely to dám je to OK, pokud přepojín na druhýá RCA tak rušení se ozívá na obou RCA kabelech z toho soudím že není chyba v nataženejch kabelech. jak mam ukostřit radio stčí od kastle vozu přidělat kabel na šasí od radia?
jeste jedna vec je to na reklamaci a je mozno nejakym zpusobem oddelat jeden vystup, ikdyz si nejsem vedom nejaky chyby
tak jsem radio testnul na jiny instalaci a je to to samy jeden par RCA OK a druhy ma sum a ted OT je mozny ze sem nekde neco pos.. a oddelal je ja diky