Navštíveno 1438x

18.04.2006, 15:05 |
Prema Zdarec, konecně jsem dal do provozu CNC, pro ty co budou pořebovat kroužky pro osazení repro, nebo pro laminování, je tohle celkem nejjednoduší varianta, přesnost je cca 0,1mm. Pro začátek jsou k mání rozměry 166x143mm, 180x143mm. Do 16MDF je cena 45kč za kus a do 10MDF je cena 40 kč + poštovné. Pro zapuštění je nutno poslat nákres na e-mail : cz465911@tiscali.cz

18.04.2006, 16:30 |
choze A teď jinak - doufám že máš na to živnostenský list, poněvadž skoro každý bude potřebovat doklad.

18.04.2006, 16:41 |
Alííí choze: Doklad na 100,- Kč ? ? ? ? ? :oO

18.04.2006, 16:44 |
choze Alííí - jj povinnost vystavovat doklad dle zákona neodpadla, a pokud to dělá na černo tak si jistě uvědomuje riziko postihu, které je s tím spojeno. Nebudu rozepisovat kolik a jaké paragrafy by porušil kdyby podnikal ilegálně, že.....

18.04.2006, 17:23 |
Alííí Myslím, že všichni lidé v ČR si uvědomují riziko postihu... :o)))) Hlavně si myslím, že nebylo důležité to sem psát.... :o(
No když prodáš ségře kolo taky jí nedáš doklad tím pádem tohle je prodej v rodině a šmitec :O)
pokud kamarad pro me neco udela a musi nakoupit material a dela to jen za cenu materialu, tak nevidim duvod proc davat doklad :o)))
kdyby po me chtel 500,-, ale za 40,-Kc je to jen material... :)
btw. neni skoda te desky, delat jen podlozky, musi byt spousta zbytku, ne? :)

18.04.2006, 19:31 |
Fipo myslím,že choze tady chce dělat problémy všem,co jim doma zbyde trocha MDFky...taky jsem jednomu klukovi dělal kroužky a co tady choze předváděl...jako malý kluk,kterýmu spadne hračka do kanálu

18.04.2006, 20:05 |
FBS to je hustý, živnost na výrobu mdf kroužků... :o)))
Ja doklad nepotrebuju....manzelka mi to urcite neproplati :)))
Jedine, ze by doklad pouzila na neco jinyho....treba zalozku do knizky...hmmm
fipo: souhlas
Kdyz delam za cenu matrose, tak nebudu davat doklady, faktury apod. To ja bych musel vystavovat doklady na kazdou <>vinu co udelam lidem na pc.
Jenom aby tu to forum komerce nesezrala ;-(
ja myslim ze choze to myslel malicko jinak

19.04.2006, 00:14 |
FBS jak to ten choze teda myslel?
kdyz to budu chtit pro sebe tak je mi doklad sumak ale pokud bych to chtel do firmy a pordavat dal, musim vykazat pohyb penez tudiz potrebuju doklad o koupi
potreboval bych krouzek vnitrni prumer 230 vnejsi 270, je to mozne?
možná by bylo dobré napsat jaké jsou možnosti minimálního a maximálního průměru kroužků a když to je CNC jestli je možné i jiný materiál než MDF .

19.04.2006, 10:51 |
choze Fipo, Petrik - chytráci, je vidět že neznáte zákon, vaše mínus, takže si mě neberete ani jeden do huby - JASNÝ!!!
kralík to pochopil, ale ještě k tomu sem chtěl poradit dotyčnýmu že si koleduje o malér ale zase někdo z toho dělá taškařici. Až někoho z vás budou popotahovat kvůli neoprávněnýmu podnikání pak už bude pozdě. A vymlouvat se na cenu materiálu - to je největší kravina jakou sem slyšel, je to prostě nezajímá, a hlavně blbost psát to veřejně............
choze: Ale to je prece kazdeho vec.
Takovych malych rybek je v teto republice plna prdel a vdycky se vsichni staraji o ty drobne. Kdyz vidim co za podvody a veci se deje ve vetsich firmach, tak ...
Kdyz chce takto vyrabet krouzky at vyrabi, ale az narazi je to jeho vec. Vic bych se o to nestaral.

19.04.2006, 11:18 |
choze Petrik - ale až budeš muset k výslechu atd. tak ti to potom nebude jedno když si od něj ty kroužky koupíš. Ztracený čas, důvěra zaměstnavatele atd.
Vím že jich je hodně takových malých a právě proto sou snadným cílem úředníků.
Na ty velký se nezmůžou, bo nemají tak kvalitní právníky.

19.04.2006, 11:31 |
pelo zomieram......... :D
uz jen to "Prema" zni divne :-)) a kdyz se k tomu prictou MDF krouzky tak to je Velko Bilovicka MAFIE :-)))))

19.04.2006, 11:47 |
choze pelo - to nedělej, s kým by se chlastalo na srazech :-)
Basic - jj takhle to zní jako dobrá prdel :-)
choze: to je husty co ty ses za vocasa
Nekdo se tady ostatnim snazi pomoc, ma na tom vydelek tak max na pivko a ty tady jeste pises takovy kokotiny. Je to jeho vec, jestli to dela legal nebo ilegal. A je vec kazdyho jednotlivce, jestli to nechce od nej brat, ze se boji nejakych postihu. Howgh

19.04.2006, 11:54 |
choze jako bych tu cítil smrad z 911 :-(

19.04.2006, 12:11 |
Fipo jít k výslechu za 500 za udělaný kroužky...určitě by mě za to zavřeli a musel bych platit tučný pokuty...
choze: v klidu to sis jen dejchl pod nos

19.04.2006, 14:47 |
choze macino - pořád dokazuješ to co sem ti napsal již dříve....
Fipo - prosím tě, mysli, než něco odsoudíš....
no pokud to není jeho hlavní zdroj příjmů tak po tom nikdo nepůjde.a kdo mu dokáže,že to byl jeho hlavní zdroj příjmů.

19.04.2006, 15:15 |
serz jahytom: no třeba zdravotní pojištění musíš platit i z vedlejší výdělečné činnosti ;o((

19.04.2006, 15:19 |
Proffesor_W | Upraveno: 2006-04-19 15:21:08
koukam a nestiham, jak je vubec mozny, ze nekomu lezi v zaludku takova blbost? spocitej si, co z toho ten kluk ma, z jednoho metru MDF udela tak maximalne 25 krouzku, pri vydajich za elektriku, benzin, frezu atd., si fakt videla tak mozna na svacu. A tebe asi sere, ze je zde nekdo, kdo se snazi pro ostatni neco udelat, pac 50,- za krouzek je echt luxusni cena jak cyp! jestli se ti to nelibi tak si muzes koupit referencni krouzky treba od ryvese.
zatim mam z tyhle diskuze pocit, jako Proffesor_W...
trosku me to prijde, jako kdyz driv tappaja prodaval tlumici material...kdo to potreboval, byl za jeho cenu rad, komu to kazilo kseft, mel vyhrady (ale treba je vse jinak, a ja mam proste jen vlci mlhu)...
no jasně.ale beru to tak,že by dostal max.podmínky a možná i to ne.a co když to bude dávat jako dar.a bude přijímat sponzorské dary-to by nešlo?

19.04.2006, 15:31 |
serz jahytom: pak by se ovšem musel plati daň darovací ;o)
P_W: co si myslíš o pojmu nekalá konkurence?

19.04.2006, 16:12 |
choze ach jo, koukám jak si to každej barví podle svýho....
Proffesor - koukám a nestačím se divit jak někdo neumí číst....pokud to dokážeš s dokladem za ty peníze (protože ho potřebuji k podnikání) tak si klidně rád od tebe objednám.

19.04.2006, 16:17 |
Fipo to choze: chlapče,věř tomu,že mám školy na to,abych myslel lépe jako ty!!! já nic neodsuzuji...tebe to živí,musíš to mít na doklad,já to dobře chápu,kdybych měl nějakou firmu,taky to asi nebudu dělat na černo,ale přijde mi blbost za dvojici kroužků ještě tak 2 cm tlustých chtít téměř tolik,co stojí plotna MDFky...to si tu MDFku radši sám koupím a než aby mi zhnila doma,tak potěším tou príma cenou i jiné a s radostí to udělám i pro jiné...
no podle mně si můžete vydělat nějaké peníze aniž by jste je museli přiznat.

19.04.2006, 16:28 |
choze Fipo - o školách by sme se mohli dohadovat, ale k věci - potřeboval sem doklad,není schopen dodat - OK, to že vlastně porušuje zákon - OK, to co říkáš je holá skutečnost, bohužel ty ceny sou přemrštěný, ale když ti nikdo nedá doklad tak ti nic jiného nezbyde než se s tím smířit nebo hledat jinde - viz ten to případ který nevyšel.
A pokud si myslíš, že tě to bude bavit, tak to dělej vesele dál, tvoje věc, mě to neživí, takže je mi to putna, ale je blbost aby měl nějaké problémy i když to myslel dobře.

19.04.2006, 16:31 |
choze jahytom - jj můžeš, ale problém je aby se nejednalo o neoprávněné podnikání. Jinak myslím byla tato částka 10.000,-/rok
Kluci,myslím že tu cejtim třešně,ale fakt,serte na to.On si prodá pár kroužků,dobře,pomůže pár klukům,kterejm přijde dost blbý a zbytečný dávat za kroužek 200.
Choze má pravdu z hlediska zákona,ALE.....(on to přece nebude dělat po milionech kusech):o)nikomu kšeft kazit nebude.....Protože,kdo si to u něj udělá,stejnak by si jinde dva kroužky za 400 nekoupil.
Jak tu bylo řečeno,jsme jedna velká rodina,takže se asi nebudeme dohadovat pro pikačovinu a na princip kašlete....
Čtu to a fakt mě sere že žiju v Policejním a Sociálním státě,FUJ!!!!!
Každého věc,do nikoho mi nic není !!!!!!!!!!!!!!! a milion vykřičníků....
Jak je v jedné písničce.....já chci jen trochu štěstí,proto jsme přeci zvonili klíčema na náměstí.Hawk

19.04.2006, 17:38 |
serz Třešně? nevím, asi máš bujnou fantazii. Podle mne si spíš dost lidí plete demokracii a anarchii. Jak má tenhleten stát fungovat, když si každej dělá, co chce? Každá společnost musí mít nějaký pravidla a hlavně se jima řídit, jinak spěje k záhubě. Tak tady neblábol něco o policejním státě.
Prosímtě serz nechej toho,nerozvádějme další hádku,jo asi jsem to krapet přehnal..v pohodě beru to.
Ale jde o jednu věc a to je neustále se starání se o druhé,a to je právě dost na pikaču,náš lid se má ještě moc co učit!!!
A protože na to jsem hodně háklivej,důvody říkat nebudu,ale souvisí to s dobou minulou,kde když někdo něco měl,tak byl v dost velkejch sračkách.Nebudu tu vyprávět žádnej příběh...
Anarchii jsem si nespletl to se neboj
A policejním státem jsme už docela dlouho,už to chce spátky modrou holubici jako sůl!!!!
Jen se podívej na neustále stoupající omezování normálních lidí,zachvilku dostaneš pokutu i za to že sis koupil krásný kola..
Moje auto,moje věci...tak to má bejt.Vše
koukám že příspěvek jako "x" dalších , stejně jsem se vůbec nedozvěděl co jsem chtěl, jděte někam ... už opravdu se nedivím že z tohoto fora plno lidí moc nadšenejch nejni :-(
Rom_octa...Až se tu ukáže zakladetel příspěvku tak ti odpoví:o))
A neboj se zase tak moc forum skažené není,přeci se musí občas okořenit ne???? :o))))))
rom_octa: urcite jde, ja byl s basicem u premy se na to podivat takze by nemel byt problem
MaSuZaPi...... jen se směju, já se nebojím hlavně nemám proč .
to kral: jo on prema je Přemek :-) tak to je v pohodě

20.04.2006, 17:03 |
Prema Choze: Živnostenský list mám celkem dost dlouho asi tak od 18 jestli ti to nestačí můžu ti poslat IČO nebo i DIČ

20.04.2006, 17:11 |
Prema Rom_octa: da se spracovávat rozměr 48cm x 100cm, jinak zatím jsem další materiál než je MDF a sklo neřešil ale chystám se na to.
Ceny jsem uvedl pro ty s dokladem bez DPH přičemž na 16 MDF je to cena 55 kč s DPH a na 10 MDF to je 50kč s DPH.
díky Přemo alespoň jedna kloudná odpověď

20.04.2006, 21:37 |
choze No tak na tohle sem čekal celou dobu. Paráda,nějak to zkusím spočítat a něco spácháme.
choze : no vidíš a to bylo kolem toho řečí :-))

21.04.2006, 12:26 |
choze Romane - ale nakonec sem se dočkal odpovědi :-)

21.04.2006, 12:53 |
Prema Pár fotek, loga vyříznutá do zrcadla. Velikost 6x6 cm.

21.04.2006, 12:54 |
Prema

21.04.2006, 12:54 |
Prema

21.04.2006, 12:56 |
Prema Trochu oranžové a zase to vypadá úplně jinak.

21.04.2006, 12:56 |
Prema

21.04.2006, 12:59 |
choze Paráda :-o
ty koki! takove moznosti ma opravdu malokdo :o)
už vím co budu potřebovat

13.05.2006, 22:19 |
Prema Zdarec, tak sklo jsem už zvládl.Začínám zkoušet nerez.Foto zašlu po prvním výrobku.