Ahoj, potřebuji radu s výběrem vhodného rádia a reproduktorů.
Mám VW Lupo, do kterého jdou namontovat 4x 17cm reproduktory a 4x výšky.
První otázkou je, jaké repro zvolit, bude stačit pouze poháněné rádiem, nebo bude lepší použit zesilovač? Podotýkám, že do kufru žádny bassový reproduktor nechci.
K dispozici mám zesolovač Sony XM 504x
RMS 4 x 50W (4 Ohm)
4 x 65W (2 Ohm)
max 4 x 100W (4 Ohm)
Bude to mít do tak malého auto význam ho využívát?
Dále pak zvolit nějaké vhodné rádio, ideálně bez mechaniky, stačí USB. Pak je otázkou, bude ta hudba stát vubec za to, když to bude číst z formátu MP3? Nebo to při takovéto sestavě nebude hrát žádnou roly?
V neposlední řadě bych pak chtěl poradit s vytlumením dveří a prostorů u zadních bočních reproduktorů. Jaký materiál zvolit, kam ho nalepit a tak.
Kedze Lupo je malicke auto, na zadne repra by som sa uplne vykaslal... Ak mas 4kanal a nechces vela investovat, tak by som ho premostil na 2kanal, cim budes mat viacej vykonu a spravil poriadne predne dvere ...
Neviem aky mas rozpocet, vsetko zalezi od toho.

07.08.2015, 12:10 |
Bjorn | Upraveno: 2015-08-07 12:11:13
Souhlas s příspěvkem výše... zadní repro rozhodně nedávat. Já si nenechal poprvé poradit a doslova jsem vyhodil peníze za zadní repro a kabely. Tak tu chybu také neudělej.
Zesilovač je rozhodně lepší volba, než samotné rádio. Zvuk je dynamičtější, kvalitnější, lépe vnímáš prostor a dosáhneš vyšší hlasitosti bez zkreslení. Rozpočet je samozřejmě důležitý ukazatel... bez něj Ti nikdo neudělá ani nástřel.