Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Osazení repro - rada design

o Navštíveno 4915x o
o 24.05.2015, 17:17 | jamie.thomas
Potřeboval bych od odborníků radu, jak umístit repro do této bedny tak, aby to ve finále vypadalo dobře na oko a na design. Přo stavbě té bedny jsem nějak nad uchycením repro nepřemýšlel a až nyní, když jsem je tam zkoušel dát mi příde, že byto bude asi jako pěst na oko. Může to podle vás takhle být nebo by ty repro měli být zapuštěné dovnitř (tedy jak jsem si všiml, že to dnes všichni dělají) tak, aby byla v podstatě vrchni hrana repráku v rovině s tou bednou? Díky moc za rady a doufám, že poradíte něco, co je ještě v téhle fázi reálné udělat.

foto k příspěvku  od jamie.thomas

o 24.05.2015, 18:37 | Fonfy
clovece mne to neda sa nespytat -- co to ako ma byt? :D
o 24.05.2015, 19:24 | jamie.thomas
Zástavba do kufru. Je na tom něco divného nebo nestandardího? Jak by tedy měla vypadat BR bedna pro 3 SW a jednou sadou středů?
o 25.05.2015, 21:22 | noclue | Upraveno: 2015-05-25 21:24:15
jamie: ANO! a ANO!

hlavne body:

1. su tie stredy oddelene alebo hraju do toho isteho objemu ako suby?

2. je to nejak zvnutra vystuzene?

3 ako chces zladit fazu tych troch membran a portov, ked kazdy je "inde"

dobre je takto:
[ Link ]

odporucam pozriet aj ine albumy, didi je profik
o 25.05.2015, 21:43 | jamie.thomas
1) Ano, ty středy jsou samozřejmě mimo ozvučnice pro SW. V podstatě je to tak, že jsou to 3 oddělené BR bedny s tím, že u každý je otvor pro SW a BR nátrubek.

2) Tlumení zatim uvnitř není nic extra. V podstatě jen MDF konstrukce bedny, ale chtěl bych to ještě natřít Braxem.

3) Dotaz č.3 úplně nechápu, ale všechny 3 bedny ač jsou 2 stejné a jedna jiná mají naprosto stejný oběm a všechni SW společně budou propojeny tak, aby ve finále dávali 4Ohmy. Jedná se o standardní zapojení, který udává výrobce.
o 25.05.2015, 21:54 | noclue
1. good
2. nemyslel som tlmenie, ale vystuzenie - nakolko sa mi ta vrchna zdala tenka
3. ked mas 3 membrany a kazdu inak vzdialenu od seba, tak mas kazdu oproti sebe v inej faze - tema casove korekcie

4. ako to je zapojene na 4Ohm? .. to si viem predstavit len s 12-ohmovymi menicmi
o 26.05.2015, 07:13 | jamie.thomas
2) Na fotce to může vypadat jako laminátová šlupka, ale je to opravdu neskutečně pevný. Já jsem dělal jen ty samotné bedny pro SW, ale ten vršek mi dělal "Kral007" a nevím z čeho to přesně je, ale je pravda, že tu celou bednu můžu chytnout a zvednout za rohy (a že ta bedna takových 60 kg má) a řekl bych že i kdybych do toho mlátil sebevíc, tak to nepraskne.

3) Bohužel ještě nejsem tak daleko, abych řešil časové korekce apod. a po pravdě jsem nad tím nepřemýšlel- Jelikož jsou ty vrchní totožný, nemělo by to dělat žádný problém, ne? Jediná může dělat problém ta spodní.

4) Zapojení do 4 Ohmů pro 3 tyto SW je popsáno v manuálu. Například zde: [ Link ]

BTW. poradí mi pomalu už někdo s tím, na co jsem se ptal a jak to mám udělat? Díky.
o 26.05.2015, 08:37 | Pavel 528
nechapu,jak 3ks sw muzou dat vyslednou impedanci 4ohmy,to jaksi neni z principu mozne,pokud budou zapojeny vsechny paralelne....
o 26.05.2015, 08:42 | jamie.thomas | Upraveno: 2015-05-26 08:44:30
Pavel 528: Díval si se na ten manuál co jsem sem dával link? Neříkám, že tomu rozumím až tak moc, ale pokud to uvádí výrobce v manuálu a má tam schéma zapojení 3 SW do 4 Ohmů a k tomu je zesík, který je právě pro tohle zapojení speciálně určen a dává požadovaný výkon právě do 4 Ohmů, tak jsem tomu prostě do teď věřil. Pro jistotu tu ještě dávám přímo výstřižek z manuálu.

foto k příspěvku  od jamie.thomas

o 26.05.2015, 08:46 | Pavel 528
koukal,ale je to nejake nejasne a neprehledne...

a to jsou 3ks dvoucivkovych sw? kolik ohmu ma 1civka?
o 26.05.2015, 08:52 | TommyDS
Pokial je to stare GTi, tak tam bola impedancia 2x6ohm, cize najprv zapojenie do serie kazdu cievku = 12ohm, nasledne vsetky medzi sebou paralel = 4ohm ..
o 26.05.2015, 09:01 | jamie.thomas
Bohužel to nedokážu vysvětlit, ale alespoň někdo. Díky "TommyDS". Jsou to staré GTi, takže by to mělo být přesně jak píše.
o 26.05.2015, 09:10 | Pavel 528
no tak to jedine,jak pise TommyDS,pokud to ma tyhle impedance
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3421 sekund.