Navštíveno 4424x

20.02.2015, 19:33 |
B@rry Rychly dotaz.
Mohu zapojit komponentni repro a k nim dalsi vysky s vyhybkou?
Jakoze 1 stredobas s 2 vyskamy?

20.02.2015, 20:37 |
Bingi pkud zapojis 2 reproduktory paralelne, tak snizis impedanci. Pokud je mas napr. na zesilovaci na nezmustkovanem kanalu a ten kanal je stabilni do 2ohmu a jeden reproduktor ma 4ohmy, tak pri pripojeni dalsiho jiz budou klast odpor pouze 2 ohmy. Je to to smae jako kdyz zapojis dvoucivkovy Sw na jeden kanal zesilvoace.

20.02.2015, 20:46 |
B@rry Mam to na autoradio mmi navigace. Prave ze to ma oriko kompa 3,7 ohm a kdyz pripojim dalsi vysku pres vyhybku tak mam furt 3,7 ohm
Jde mi o to proc to tak je. Kdyz to vezmu ze mam komponentni stredobas 4 ohm a vysky jsou original pripojeny paralerne tak je 3,7ohm. A dalsi vyska mi impedanci nemeni, na zkousku to hralo dobre, tak jestli to muzu nechat.
Protoze jakto ze maji komponentni repro 4 ohm, kdyz jsou to vlastne 2 x4 ohm reproduktory zapojeny paralerne a impedance je 4 ohm. Takze vysky za vyhybkou nemeni impedanci?

20.02.2015, 20:49 |
Chris ak zapojis paralelne 2 vysky co maju 4ohm, tak mas 2ohm na vyskach, ale stredobas ma stale 4ohm.
Cize nevim, ci na vstupe vyhybky budes mat stale 4ohm.
Btw. k comu by ti boli dobre dvojite vysky

20.02.2015, 21:06 |
Bingi jo sorry, zapomel jsem ze to mas jeste pres vyhybku. Ale at je to jak chce, tak taky nevidim duvod ve dvou vyskach na radio. Chces na stejny vykon jet pres 2 vysky, nebo pretezovat radio? Ani jedno neni vhodne. Pokud bys chtel 2 vyska a aby kazda hrala min, tak sehnat 8ohmove vysky :) Nebo na zesilovac.

20.02.2015, 21:24 |
B@rry | Upraveno: 2015-02-20 21:32:30
Nejde mi o vykon ale o trochu o kvalitu kdybych mel jednu vysku na a slouku a jednu ve stredu palubky( je tam hezke misto v origo pozici) a to same na druhe strane tak je to fajn. Ale jdeme o to jestli to nebude vadit radiu.
Takze bych mel oba predni sloupky nasmerovane na radici paku a dve ve stredu nesmerovane na dokresleni
zajimavy napad, ale predpokladam ze radio nema integrovany DSP a tudiz neumi casove korekce ani nic podobneho, coz se 2 vyskami ani neni mozne, takze na "kvalitu" bych byt tebou zapomnel. Jde o to ze obe vysky budou hrat stejne nahlas (teoreticky) a tudiz to stejne nebude dobre jelikoz cela scena bude chaoticky rozeseta po celem aute

20.02.2015, 22:26 |
B@rry To prave ze ne mam audio system kompa v celem aute. A mam tu dve rainbow slx vysky, maji nizsi citlivost. Takze hrajou oproti as min nahlas. Kdyz jsem to zapojil jen na zkousku, tak pod krytkou ve stredu (takze zase utlum) a nenasmerovany. Hralo to celkem hezky skoro bych nepoznal ze tam je. Ale precijen kdyz jsem ji zase odpojil tak tam lehouckej rozdil byl. Ale bylo to zajimavy slyset.
Jinak audi to tak ma i original ale na soundsystemu coz ja nemam.
Jde mi o to abych neposral mmi jednotku radia. Takze je dulezita pouze impedance a nic vic pro radio?
Dsp samo nema.

21.02.2015, 15:26 |
noclue | Upraveno: 2015-02-21 15:26:57
zmenou impedancie menica si zmenis deliacu frekvenciu vyhybky