Potreboval by som poradit s ozvucnicou a woofrom do dodavky. Jediny priestor ktory mam je medzi sedackami, rozmer ktory nemozem presiahnut je 20x30x20cm.
Viete mi poradit aky woofer a zosilovac dat na tento rozmer. Asi bude z toho uzavreta ozvucnica, na bassreflex nebude miesto. Zosilovac by som polozil na vrch, a hrubkou by nemal presiahnut 5cm, plocha max 30x20cm.
Problemom je, ze pokial su tie rozmery externe a ratam ze na zostavenie bedne pouzijes 2cm MDF, tak sa realne dostanes na objem 6,6L co je pre subwoofer malo. Ako pozeram tie rozmery, max by si tam vedel osadit 6,5palcovy sub (s limitmi mozno 8palec) ale aj pre ten by som isiel do objemu aspon 10-12litrov...
Nemozem prekrocit velkost ani robit z laminatu atypicku ozvucnicu. Hlavne by som potreboval poradit, aky 6" woofer zohnat ktoremu staci uzavreta bedna a ten maly objem.
Este taky maly dodatok, zosilovac pojde 2kanal premosteny, a musi mat vysokourovnovy vstup, lebo radio je seriovka. Nieco som uz ponachadzal na eshopoch.
Este len dodam, ze to pojde do tejto plechovky. Som v nej do 300km denne tak aspon sa potesim trocha akoze-bassom :)
Da sa iba medzi soferovou a spolujazdcovou sedackou napasovat, po sedadlami su same tyce, dalsie plasty atd. :( Aspon keby rucna brzda bola elektricka, lebo aj ta ubera z toho mini-priestoru.
No povedzme ze som nasiel woofer, Helix PP 7W, rms 100w / 4ohm, aj objemovo to vychadza dobre. Viete mi odporucit nejaky zosilovac na to? Aby vysiel na plochu 20x30cm s vyskou 5cm. Kludne aj pouzity od niekoho z klubu :)
BeetAudio: pred tym ako daco poradis aspon si over skutocnosti - GTO804 ma vonkajsi rozmer 210mm a bedna, ktoru mochitko navrhol nema take rozmery aby sa to tam zmestilo ...
mochitko: problemom je stale objem, 6,5litra z tej bedne je pomaly malo aj pre poriadny stredobas - bude to skor davat viac kickove frekvencie ako sub frekvencie ...
Nebude to sice super, ale vyhovuje tvojim kriteriam: - 6,5palcovy sub: [ Link ] - monoblok s vyskou 44mm: [ Link ] Objednaj si verziu 2x2ohm zo subu, ma prikon 150W rms a zosik bude davat cca 250W rms ...
Spolu to vychadza cca 90€. A taky bonus, baterka je rovno pod sedadlo sofera a + kontakt je na strane kde bude woofer so zosilovacom, takze max 15cm bude mat napajaci kabel :)
nechcem Ti kazit usmev, ale basovat zo 6 litrov nic nebude. Ani kickbas... budes mat take neostre huhlanie, cize si to predstav, ze pozeras film na 50-rocnej telke... cele je to neostre ....
teda ako tommy a midi napisali... za 200e zlepsis zvuk vytlmenim - ked som predaval astru s orginal papierakmi a orginal radiom, ale s poriadne vytlmenymi dverami, tak to prave tie spodky hralo ovela objemnejsie.... a nemusis zasahovat do elektriky auta. co tiez nie je len tak ak mas nahodou buracku
Aj nad tym som uvazoval jak si pripomenul, ze dvere vytlmit a dat tam nieco ine, na rychlo som ich rozobral (velmi jednoduche, 5 srobov a 5 klipov, 5min. robota) a takto vyzera vnutro od vyroby. Rozmer repro je 6x8"
No, tak s tou dierou vo vnutornom plechu to spodky nema sancu zahrat Takze 1. Uloha vytlmit. Nemusis to prehanat, staci odmastit a jeden vacsi plat cca 80x40 na vonkajsi plech a jeden na vnutorny, tu vacsiu dieru este zavriet 2kou plechom a tak prelepit alubutylom. Ziadne bitumeny a ine sracky. Normalny alubutyl od GZ, Stp, B2.
Ak to dobre vytlmis, budes mat z origo repro viacej spodkov a to je ak som pochopil to, co chces
No pohol som sa dalej, tlmenie je objednane GZDM 3700, MDF narezana uz doma caka na predvrtanie. Dostal som odporucanie: Kompa: eXcursion SX 6C Zosilnovac: eXcursion HXA 45 (4x75w /2x220) Woofer: Powerbass S84 (125w/8")
Mate nejake vyhrady k tomu, resp. mate nejaku alternativu alebo odporucanie co sa tyka kazdeho komponentu? Ak by ste chceli odporucit iny zosilovac tak prikladam podorys maleho priestoru kde bude ulozeny (odkladaci priestor pod soferom).