Navštíveno 5927x

Dobrý den,
chtěl bych vyměnit repro ve svém novém autě Fiat Stilo Multiwagon.
Z původního auta Fiat Marea sedan mi zbyly reproduktory:
Magnat SELECTION REFERENCE 216
[ Link ] Vibe QB 69
[ Link ] Zesilovače:
Massive Audio NX4
[ Link ] CRUNCH GTX 2200
[ Link ] Vibe QB 69 nemohu použít vzhledem k jejich rozměrům.
Takže plánuji koupit koaxiální reproduktory do zadních dveří a použít reproduktory Magnat SELECTION REFERENCE 216, zatím zapojené na rádio a v budoucnu plánuji zapojit repro na zesilovač Massive Audio NX4 a vytlumit přední dveře, zadní dveře a možná i strop, podlahu a kufr. Do kufru bych pak pořídil nějaký subwoofer.
Rozhoduji se nad koupí reproduktorů:
[ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ] doporučení na jiné repro uvítám v cenové relaci kolem 2tis Kč.
Po čase bych i vyměnil přední komponentní reproduktory Magnat SELECTION REFERENCE 216 například za:
[ Link ] [ Link ] [ Link ] doporučení na jiné repro uvítám v cenové relaci kolem 3tis Kč, max 4,5tis Kč.
Nevím, jestli uvedené repro jsou opravdu lepší než Magnat SELECTION REFERENCE 216.
Prosím o pomoc s výběrem reproduktorů zatím zapojené na radio a po čase na zesilovač.
Děkuji.

28.12.2014, 19:17 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2014-12-28 19:21:12
Pokud hledáš komponenty v cenové relaci až 4.5t, můžu vřele doporučit DLS MC6.2
[ Link ] v ceně kolem 3t pak jsou vynikající M6.2, které se nám libí podstatně více, jak Gladeny, které jsou na středu podstatně zastřenější a nemají tak vyspělou výšku
[ Link ] K instalaci na autorádio a do budoucna na zesik by byla ale velmi slušná kombinace eXcursion SX 6C
[ Link ] s eXcursion SX 652
[ Link ]
Děkuji za rady.
Chtěl bych se zeptat na Váš názor na reproduktory Magnat SELECTION REFERENCE 216 ve srovnání s DLS MC6.2, M6.2, GLADEN MC 165 a SX 6C.
Děkuji

28.12.2014, 19:49 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2014-12-28 19:54:09
Předpokládám, že se ptáš na Gladen M6.2 a ne koaxial MC, když ostatní reproduktory jsou komponent.
Náš osobní názor je takový..
Gladen M6.2 je poněkud rozporuplný systém. Už z konstrukčního hlediska, kdy není odfiltrovaný středobas a je zatěžován frekvencemi, které prostě neumí zahrát (svou roli hraje i karbonová, těžká membrána). Jednoduše nepatří mezi TOP varianty v dané cenové relaci. U středobasu těchto komponent ve srovnání s jinými kolem 3t je znát jakési zastření na středu, které je slyšitelné. Na první poslech může neznalému působit zvuk zajímavě (plně) díky tomu, že se do středobasu cpe celé spektrum. Po delším zkoumání a s porovnáním s jinými reproduktory ale člověk pochopí, že toto způsobuje nejasnost a jakési zastření ve středu. Hlas je nejasný, nejasně ohraničený a rozplizlejší. Nástroje se v rockové hudbě hodně slévají. Výška u Gladenu není moc detailní. Ono taky není proč, když středobas je jasnou dominantou celého systému a celkem ji převažuje. (například Metalica nebo Nightwish mají na těchto reproduktorech velké mezery).
DLS M6.2 oproti Gladenu má podstatně větší smysl pro detail hlavně u výšek a je jasnější střed. Má filtraci také jen na výšce, ale středobas není tolik přetěžován. Svou roli zde hraje hlavně materiál membrány, kdy u M6.2 je použita citlivější varianta - lakovaný papír. Papír je podstatně lehčí a středobas nemá problém s kreslením.
eXcursion SX 6C - velmi zajímavé komponenty, které mají svižný středobas, i dobrou výšku. Výška je hodně detailní. Filtrace je jak středobasu, tak výškáče, čili hlas a nástroje jsou jasně ohraničené. Nešvarem eXcursionu je poměrně hodně výrazná výška, která může některým lidem občas lést na nervy. U středobasu je kapánek utlumenější střed. Dominantou těchto reproduktorů je basová složka, která je díky kapánek utlumenému středu dobře čitelná a zajímavá. V ceně ale kolem 2.5t je to hodně moc dobrá varianta. K dokonalosti tomu chybí jen trochu přidat na tom středu a zkrotit výšky.. :-)
DLS MC6.2 je už úplně jiná kategorie reproduktorů. Hodně dobrá basovka, výrazný střed a velmi dobrá výška. Plnohodnotné vyhybky s nastavením výškáče. Chce to rozhodně zesilovač, na autorádiu středobas ztrácí razanci a pevnost a výškáč je dominantnější. V případě požadavku kvalitního ozvučení bez subwooferu jsou tyto reproduktory hodně zajímavou variantou ve spojení se zesilovačem s výkonem alespoň 60W RMS na kanál.
Moc děkuji za detailní srovnání.
Nyní by mě zajímalo přímo srovnání DLS MC6.2 vs. Magnat SELECTION REFERENCE 216?
Jde mi o to, jestli bude znatelný rozdíl nebo jestli mám použít Magnat SELECTION REFERENCE 216 a dokoupit jen koaxiály do zadních dveří.
Nebo kvalitově jsou Magnat SELECTION REFERENCE 216 něco jako Gladen?
Reproduktory zatím budou jen na rádio a časem bych je dal na zesilovač Massive Audio NX4.
Děkuji za pomoc při výběru a jsem s pozdravem

28.12.2014, 20:23 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2014-12-28 20:26:32
Magnat jsme přestali asi před 4 lety zcela nabízet díky vysoké poruchovosti a nespolehlivosti. Nedokážu tedy posoudit a porovnat. Omlouvám se.
Všeobecně ale DLS patří jako celek úplně někam jinam..
Osobně bych se zaměřil hlavně na předek a zadní koaxiál řešil až posléze (nebo vůbec). Nejatraktivnější varianta je přední komponent a subwoofer. Zadní koaxiální reproduktory vytváří jen jakýsi "disco" efekt a z hlediska dobrého zvuku by v autě ani být neměly. Těžko vysvětlovat, chce to si poslechnout auto, které je postaveno dle logiky a smysluplnosti.
Nevadí, stejně děkuji za odpověď.
Kombinace eXcursion SX 6C s eXcursion SX 652 se mi líbí v cenové kategorii do 4tis celkem.
A jakou kombinaci byste mi doporučil v cenové kategorie do 7tis? Bude rozdíl znatelný za ty peníze?
K DLS MC6.2 jsem nenašel adekvátní koaxiální repro.
Děkuji
Ještě jsem dostal doporučení na Kickery
[ Link ]
Nebo bych pořídil do předních dveří DLS MC6.2 a do zadních bych dal Magnat SELECTION REFERENCE 216 včetně výšky.
Nebo má někdo lepší nápad? Nápadům se meze nekladou.
Děkuji

28.12.2014, 22:03 |
skoki prikladám sa k názoru revilohifi, že zadne repro vôbec nedávaj (postačí predok + sub). Pokiaľ máš magnat repro doma tak pekne vytlm dvere a osaď ich. Uvidíš ako budú hrať a či sa Ti to bude páčiť. Pokiaľ očakávania splňať nebude natiahni nové káble a osaď tam zosilovač, ktorý máš. Pokiaľ to stále nebude ono, tak by som riešil výmenu komponentov. Samozrejme veľa záleži od toho čo chceš a kam sa posunúť.
jako skoki. Udělej montáž předků se vším všudy a pak až přemýšlej nad výměnou.. :-)
Dobře,
namontuji dopředu Magnat SELECTION REFERENCE 216 a uvidím, děkuji za pomoc
najlepsia volba, aspon si usetril :)
za 7000kc, teda +- 300€ je 2k zosik aj viac nez slusne repro :)
Nema vyznam davat 300€ repra na autoradio, ktore ma realny vykon okolo 4x8W.....