Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Vadný zesák?

o Navštíveno 5538x o
o 26.12.2014, 17:09 | Hrdlo
Dostal jsem od kamaráda zesilovač a zdá se mi že hraje nějak divně... U některých písniček mi repra hrajou moc nahlas některé středobasové frekvence a nevím jak se toho zbavit...

Jako příklad třeba tenhle song:
Chinasky - Víno (cca 00:00 - 00:21) takové to hučivé "tů-dů-dů :D" hrají hrozně nahlas až to trhá uši.
Dělají to jak repra v platu tak ve dveřích (dveře mám vytlumené), polarita je 100% správná. I subwoofer se mi zdá že nehraje úplně tak jak má... Jakoby měl nižší výkon, basy nejsou tak úderné a přijde mi že i při nastavení na 30Hz hraje vyšší basy než má (právě ty hučivé...).

Kamarád říkal že když to dával pryč z auta, tak se mu podařilo skratovat póly od subwooferu, prej to byla rana jak z děla. Pak ho vymontoval a dál už nezkoušel... Myslíte že mohl něco odpálit?

o 26.12.2014, 22:20 | XpajaX
Co cekas ze ti na toto nekdo napise ????
Zesik bud zesiluje nebo ne ;-)
Pokud skratoval poly tak bud to hraje nebo nehraje tobe to hraje
o 26.12.2014, 22:22 | XpajaX
Pripadne dej zesik na promereni a budes mit jasno ;-)
o 27.12.2014, 12:57 | Pavel 528
presne jak pise xpajax..dej zkontrolovat zesik a pak se uvidi...

spis to ale vidim,na prebuzeni reproduktoru ,tim,ze zesik uz zkresluje...

nicmene toto je vesteni z kristalove koule,nenapsal jsi vubec nic o zesiku ,reprech ,jak to mas zapojeny atd....
o 16.01.2015, 17:36 | Hrdlo
Omlouvám byl jsem mimo čr a na řešení autohifi nebyl vůbec čas...
Specifikace:
Repro:
[ Link ] (plato)
[ Link ] (dveře, vytlumené STP) + výšky od powerbass s-5c
Rádio
[ Link ]
celé zapojené na zesík
[ Link ]
Auto Octavia rv.98

Popové písničky to hraje ještě celkem ok, ale jakmile pustím rock tak je to docela děs.. Basy jsou neostré, takové tupé a bez "šťávy" do toho některé sklaby jak už jsem psal výše, hučí až to trhá uši, přijde mi že to strašně zesiluje frekvenci kolem 150Hz která přehluší celou písničku.

Nastavení:
Na zesiku mám volume všude naplno, subw cca na 60hz (subsonic 30hz), repra zapojené na HPF a vylazené tak aby hrály jen ty basy co zvládnou. Na rádiu zaplé Loudness a Bass Boost (jinak to nemá basy prakticky žádné, hučí to stejně i když to vypnu). LPF na rádiu (subwoofer) 80Hz, HPF na FULL.
Takhle nastavené to hraje jakž takž některé písničky celkem dobře, ale pořád to ani zdaleka není ono.

Poradí mi tu nějaký profík? Prosím, už fakt nevím co s tím :D Kámoš má v superbu I repra zapojené jen na rádiu a kvalitou přednesu mě totálně převálcuje.
Kdyby tu byl někdo z Brna nebo okolí, klidně bych se stavil na konzultaci a zadarmo by to určitě nebylo ;)
o 16.01.2015, 17:45 | dr.marty
Gainy (volume) na zesíku určitě stáhni aspoň na půlku a vypni ten nesmysl jako loudness a uvidíš,že to bude lepší.Nečekej,že ti tyhle středobasy zboří auto.Bez SW to nedohoníš
o 16.01.2015, 20:41 | Jarda S.
vejšky nemáš žádný ?
o 16.01.2015, 20:49 | Dexter | Upraveno: 2015-01-16 20:51:43
Jarda.s: vzdyt pise ze Powerbass....
o 16.01.2015, 22:46 | Hrdlo
Jaj subw jsem zapoměl dopsat.. Samo mám, Mac Audio 250W RMS (typ přesně nevím).
Jinak jsem si na vašem webu našel nějaký článek jak to naladit a podle toho jsem to taky udělal...
Trochu se to zlepšilo, ale ne zas nějak moc, hold asi low end repro, nebo nevím.

Ještě by mě zajímalo, na jakou cca hodnotu nastavit sub-sonic?w Je 30hz ok, nebo mám jít ještě trochu níž.
o 17.01.2015, 15:00 | Hrdlo
A poslední věc, víte někdo co znamená "Bass Q Factor a Middle Q Factor" Je tam nastavení od 1.00 do 2.00 a přijde mi že ať tam nastavím co chci zvuk je stejný.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3104 sekund.