Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Superb sound system update

o Navštíveno 6093x o
o 13.11.2014, 08:40 | Hoblik
zdravím všechny,
rád bych vás všechny požádal o radu. Pustíl jsem se do upravy hudby na seriovém superbu s origo sound systémem - tj. columbus jednotka, externí zesilovač, vepředu 3 pasmového komponentní repro, vzadu 2 pásmové kompo repro.

Začal jsem odzadu - rozebrání dvěří tlumení STP gold, vnitřní strana + pěna gladen wave. Výměna rámečků pod repro za mdf podložky. Reproduktory gladen 165 V2. Po instalaci a odrušení všech rezonanci však reproduktory - basove jdou strašně rychle do zkreslení. Nedostavuje se ten efekt vytlumené ozvučnice. Otázka zní, co jsem udělal špatně ? nemám přetlumeno ? nevadí gladen wave pěna že je nanesena na cele zadní stěně dvěří ? není ji moc ? nečekám až přiliš mnoho :)

díky za poznatky a rady.

o 14.11.2014, 16:22 | CarMedia.cz
Málo výkonu a nevhodné reproduktory. Musíš ubrat na požadacích. Pokud bych si zakládal na solidní basové složce, nešáhl bych po Gladenu a už vůbec bych neuvažoval nad instalací na originál zes..
o 14.11.2014, 16:46 | Hoblik
No jak to ted uchopit když uz jsem se do toho dal rad bych to dokoncil a získal pridanou hodnotu nejakou :) muzu se ozvat na tvůj telefon ? at to nepitváme přes písmena ?
o 14.11.2014, 17:40 | Jarda S.
Hoblik ideál by bylo vyměnit originál zes za něco lepšího
o 14.11.2014, 18:56 | CarMedia.cz
Klidně můžeš cinknout. V tom problém nevidím..
o 14.11.2014, 19:30 | durkeh
Tento problém je v menším finančním rozsahu téměř na úrovni mission imposible,v tom zesilovaci který tam je je vestavěný audio procesor,s rádia dostáva konstantní signál a řízení hlasitosti je řešen přes can bus.nejhorší natom je že je to aktivní systém a v tom zesilovac jsou nastavené delicky přímo pro ty komponenty které tam. jsou osazeny.pokud do přestavby tak vše a nebo nic.tolik mě zkušenosti a postřehy.ten zesilovac jsem viděl i zevnitř a vím čím je osazen.:-)
o 14.11.2014, 21:21 | Hoblik
s nejakym rozpoctem pocitam a jsem smirem s tim ze za 10tis kc se nikam neposunu, kazdopadne na 100k za materiál taky dostat nechci. Spise by me zajímalo jakou kombinaci komponent je potřeba namíchat.
o 14.11.2014, 23:05 | durkeh
Volba Gladen165 V2 do zadních dveří dobrá volba,alespoň podle mne,do předních dveří nějakej slušnější 3 pasmovej systém,v tlumení problém nevidím a jak nakopat nějakej jinej zesilovac na tento systém?předpokládám že požadavek je zachovat Columbuse a všechny jeho funkce.zde je jediná možnost a to oblékat can bus,vytáhnout regulovány signál celé frekvencne pásmo a nakopat tam odpovídající zesilovače.jestli se můžeme nějak kontaktovat pokusím se popsat jak to celé provést.kontakt na mě v profilů.
o 15.11.2014, 11:22 | clown
do soud systemu se nesaha .., pokud neni mrtvej, nebo to nechces vykopat cely ven .. :)

mam pocit, ze origo, to co mas pod sedackou ma totiz na stredobas 20-25W .., coz je kurwa malo na nejaky jiny nenazrance.

obdobny problem je ten, kdyz si vemes takovy ty plug & play systemy s basakem .., origo repra maj vysokou citlivost a ten basacek vzadu lehce prervou :)
o 16.11.2014, 17:46 | Hoblik
no tak jsem nahodil zpatky origo repro a svete div se ono to fakt hraje lepe :) to sem z toho jelen :) no ale zadna extra kvalita se teda nekona, dveře vytlumeny ale stejne se nekde najdou rezonance a zvuk je takovy tupy nemá vůbec stavu.

Otazka je jestli by pomol externi subwoofer přes prevodník napojeny na repro dvojlinku, otázka je jestli toto je to spravne reseni, ubrat na repro ve dveřích a nechat je ječet ve vyskach.
o 17.11.2014, 18:30 | kasko | Upraveno: 2014-11-17 18:31:03
to Hoblik:: řešil jsem něco podobného.
Nakonec jsem provedl pouze kompletní vytlumení včech dveří - tzn. dveře, plech, a tapecáky.
Středové repro v předních dveřích jsem vytlumil tak, že jsem z nich udělal uzavřenku /polepil jsem je tak, že mají svoji ozvučnici/.
A zatím max. spokojenost. jak se tu píše. Pokud chceš více, pak musíš vyměnit zesík. Výměna jenom repro nestačí, originální zesík to nezvládne.

Já mám navíc motor V6, takže je tam relativně ticho :)

A co je možná hlavní důvod, mám auto po tomhle pánovi :D:D:D:D
[ Link ]

foto k příspěvku  od kasko

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.