Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Napájanie zosilňovača

o Navštíveno 4987x o
o 13.06.2014, 17:34 | kegyno
Čaute ,

potreboval by som si ujasniť pár vecí čo sa týka inštalácie, hlavne mi ide o napájanie zosilňovačov. Na obrázku je náčrt ako by som to chcel zapojiť a moje otázky sú :

- Akú hodnotu poistky dať na baterku ? 150/200A ANL prípadne môžem použiť aj MIDIVAL poistku 125A ?

- Je nutné použiť kapacitátor ? Ak áno aký k tejto zostave ..

- Mínus pól z baterky uzemniť na kostru ako v náčrte alebo netreba ?

Prípadne vaše ďalšie postrehy...

foto k příspěvku  od kegyno

o 13.06.2014, 21:04 | 323Marty
krátce popořadě...
- pojistku v hodnotě součtu pojistek zesilovačů
- kapacitor potřeba rozhodně není
- při těhdle výkonech zesů přikostření asi nebude životně důležitý, ale nic tim nezkazíš. Spíš bych zvážil, zda netáhnout i mínus od baterky k zesilovačům - uvidíš, jestli Ti to bude pískat nebo ne...
- kabely od distribučních bloků k zesilovačům bych volil s větším průřezem, aspoň 20qmm.
Jinak naprosto v pohodě.
o 13.06.2014, 21:51 | kegyno
no super , dík za radu. Ešte by som chcel teda zistiť či môžem použiť namiesto ANL poistky MidiVal poistku ... u mňa na + póle baterky to vyzerá ako na foto ktorú prikladám. Zapojil by som ju na ten volný slot..

o 14.06.2014, 07:33 | Pavel 528
jak ti pise Martin...pojistku muzes dat tu jak pises,ale aby sla primo od plusu a ne pres jeste nejakou jinou pojistku...na te fotce to presne nevidim,zda tam neni nejaka hlavni...
o 14.06.2014, 08:07 | Petr TP
Pokud je ta midival pojistka součást orig. elektroinstalace tak asi něco jistí a je dimenzovaná na určitý odběr, když ji zatížíš navíc nějakými 80A tak pravděpodobně nevydrží
o 14.06.2014, 09:48 | diki
kegyno,podľa mňa určite nie na tie voľné terminály,zarobil by si si možno na skutočne veľké problémy,lebo auto može zhorieť ako fakla,a to asi nechceš.Elektro inštaláciu auta nechaj na pokoji a nenapájaj na ňu audio so zosíkmi,ako píše Pavel,ale priamo z kontaktov baterky.Na tej fotke to je blbo vidieť,ale to odkiaľ by si ťahal plus je už za poistkou.Je jedna dobrá stránka pre ľudí ktorý nie sú elektrikári ako ja,a odporúčam ti ju preštudovať ak chceš robiť inštaláciu audia,hoci aj s google translatorom.Na prvej strane nájdeš č.16 Wire a nižšie System Power Design Assistent,a do nej si dosadíš svoje hodnoty,a vieš si navrhnúť svoju inštaláciu.Distro blok pre plus vetvu ti určite odporúčam kúpiť s poistkami,kde si dáš poistky pre každý zosík,t.j.80A a 20A,a potom či zosík má,alebo nemá interné poistky,ale použi tú tabuľku podľa dĺžky káblov.Pozor dĺžku dosadzuj v stopách,1feet=0,3048m.A takisto rôzne typy poistiek majú rôzny čas otvorenia,preštuduj časť 14 Fuses.A mimochodom,čítal si super články od Milhauzza o napájaní? ;-)

[ Link ]

foto k příspěvku  od diki

o 14.06.2014, 13:10 | kegyno
dobre takže vzhľadom na toto info som to prehodnotil a podľa článku ktorý mi dal diki by to malo vyzerať nasledovne ...

krátky vodič na baterku rovno na + pól. Poistkové púzdro a poistka o veľkosti cca 100 - 150A na ochranu vodiča (50mm2,5m). Ďalej distribučný blok s poistkami (vstup 50mm2, výstupy 2x10mm2) a poistky dimenzovať podľa odberu jednotlivých vetiev, to znamená jeden zosik ma poistka 80A a druhý 20A . Kapacitátor nepotrebujem... správne ?

o 15.06.2014, 10:54 | Pavel 528
na 100A pojistku,nepotrebujes 50mm2 kabel,jedine,ze by si casem upgradoval zesiky na vic...na to co tam planujes ti v pohode staci 20mm2
kapacitator neexistuje,je to kapacitor,neboli kondenzator a opravdu ho na tento vykon nepotrebujes...
o 15.06.2014, 10:57 | kegyno
kabel je predimenzovaný práve kvôli výmenezosiku najmä toho menšieho za nejaký monoblok, nechce sa mi to na 3krát prerábať
o 15.06.2014, 11:00 | Pavel 528
jj,tak pak jo...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3453 sekund.