Navštíveno 3852x

25.04.2014, 10:40 |
skoki ahojte, chcem sa spýtať skúsenejších s výberom stredových reproduktorov. aktuálna zostava je radio alpine 9887r, stredobasy a vyšky sú focal krx2 na dls a3, basak morel ultimo 10sc na dls a6. Chcel by som ešte dokúpiť dls a4 a prejsť na aktív, čiže potrebujem kúpiť stredy. Najprv som chcel focal 3krx3 ale kedže som sa rozhodol trosku zmenu v instalácii tak potrebujem čo najmenšie stredy (ideál okolo 50mm)
Budú hrať tak malé stredové reproduktory rovnako dobre ako väčšie? našiel som na nete niekoľko kandidátov no nikdy som ich nepočul tak by som bol rád keby niekto skúsenejší poradil, prípadne odporučil niečo iné:
[ Link ] [ Link ]
Problemom bude, ze sa jedna o kalotove stredaky, maju vyssiu Fs, ja skor uprednostnujem klasicke repraky...
Na tvojom mieste by som najprv urobil upravy dveri, pohral sa s nastavenim, a vyladil ten pasiv co mas ...
Kedze by si isiel do 4pasma aktiv, potreboval by si ja procak (A9887 nezvlada 4pasmo) ...

25.04.2014, 11:00 |
Fonfy | Upraveno: 2014-04-25 11:03:01
Prave som chcel napisat to co TommyDS, ze predsa pri 4 way aktive uz potrebujes procak :)
Alebo pio :)
[ Link ]

25.04.2014, 11:20 |
skoki ano ratam aj s procesorom a 4way bude až pre sezónu 2015, pre tento rok bude pasiv 2 pásmo. Len to začínam pomaly chystať pretože to čo som si vymyslel bude trochu na dlhšie zrealizovať.
A uprava dverí sa už realizuje :-)

25.04.2014, 12:14 |
ivls jako TommyDS,
v klidu pracovat na tom, co máš ted v autě
no a mezitím se dívat, co, kde a za kolik jde kolem
- čas od času jdou za dobrou cenu focal beryllium středy, měl jsem a mohu doporučit
to mě napadlo, jako první, abys držel značku
jinak myslím zrovna TommyDS prodavá kvalitní středy v bazaru, pokud tam ještě jsou
skoki: ty Morely mají přes 100mm, 54mm je jen cívka, ten náběh na WG ale sám zabere docela dost prostoru... ty Helixy mají stejný problém, ač jsou pochopitelně o něco menší, ale zase je potřeba je dělit dost vysoko, někde kolem 1kHz, což podle mě postrádá smysl, když se dá s trochou snahy sehnat nízkodělitelný 1" - 1 1/4" výskáč...
pokud to má být opravdu malý, tak mě napadá jen něco jako
[ Link ]

25.04.2014, 15:32 |
Fonfy
vyborny zaklad pre 4pasmo aktiv :)
polovičatý 4Way pujde udělat i s A9887r...řezat středobas a SW na zesu, ale stojí to za prd...pod 3" bych se středem nešel...50mm je hezký ale pochybuju, že to zahraje
ono by k tomu šlo nějak domastit i "miniDSP" kde nejzákladnější varianta 2x4 (IN/OUT) stojí asi okolo 100€, umí to TA,crossover,EQ a za ty peníze je do docela zajímací, eventuálně třeba dát dva vedle sebe, jeden na levou půlku a druhej na pravou půlku

26.04.2014, 14:49 |
skoki Dakujem za rady. Procesor pojde s najvacsou pravdepodobnostou mosconi. No nic, zostanem pri tych focal stredoch a nejak to budem musiet vyriesit :-)