Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > hra to ale nehra to pomoc

o Navštíveno 6633x o
o 26.03.2014, 21:23 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-26 21:27:07
Ahojte, tak dnes bol u mna skoki doniesol DLS A3.
Tak sme ho zapojili, pustili sme to aaa ? NIC!
moreli sa ledva hybali. na zosiku gain na polovicu potom na plno, stale nic. vsetky ostatne prvky vypnute a pustene full pasmo. radio je nastavene dobre skusali sme fakt vsetko aj rozne hudobne zanre. Po pripojeni ipaulu je vsetko ok, ale aj tak sa mi zda, ze to mozno nehra az tak. To sa mi vsak mozno zda. Ked skoki odisiel, skusal som este jednotlive rca kable..dosiel som nato ze vsetko je dobre nastavene a zapojene. Pustil som si to dal som to trosku nahlas a hra to v poriadku. No obom nam absolutne po 2 a pol hodinach nebolo jasne, preco DLS hralo, ale nehralo. Bolo to nemastne neslane nehralo to spodok dobre, proste pruser. Skuste niekto poradit, pripadne sa pytajte, takto z hlavy sa mi nechce vypisovat, co a ako mam vsetko zapojene. Skusali sme aj gain na denone ale nema to ziadny vplyv, takze vsetko ako ma byt. Dokonca sme skusali aj vymenit polaritu stredobasov na zosiku. Skusili sme jeden reprak opacne a jeden normalne. Hralo to rovnako !!!
tak "babo rad" :/

Pripadne ak ma niekto zaujem z okolia, kludne nech dobehne vypocut ci je to ok. Ja sam nemam vypocute nic, skoki je natom podobne, ale nezda sa nam to.
To DLS-ko hralo uplne nijako, a on sam mi hovoril, ze ked to ma pripojene na jeho focaly a vypne sub, tak to fakt hra od spodu a dobre, ako inak ved je to uz dost spickovy zosik minimalne o 3 triedy inde ako ipaul, no ipaul proste hra, aj ked si obaja myslime, ze to mozno nehra ako by malo aj tak.

o 27.03.2014, 00:52 | noclue
Vyhybka na A3 je vypnuta?
o 27.03.2014, 06:57 | skoki
na zosilovači bolo všetko vypnuté
o 27.03.2014, 08:41 | elektron
Zvlastne,ze pri vymene polarity stredobasov ziadna zmena.To vyzera na dost mizernu instalaciu.
o 27.03.2014, 09:45 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-27 09:47:21
co si predstavujes pod pojmom mizerna instalacia? ..ja neviem osobne si nemyslim, ze moja instalacia je mizerna... Netusim v com je chyba. Pri vymene polarity by to predsa malo hrat zle. Skusim este vymenit polaritu repro a zapojit to tak na ipaul dnes..som zvedavy co to urobi.
o 27.03.2014, 10:41 | fiction11
btw. fonty nebude chyba v HU ?? myslim že ty maš PIO80PRS ..........
o 27.03.2014, 10:50 | noclue
ak mas prehodenu polaritu na jednom stredobase a inak vsetko v poriadku, tak sa strati kick, lebo sa navzajom stredobasy neguju. Dalsim otocenim polarity sa kick vrati. Ked otocis polaritu na jedom stredobase a nic sa nestane, tak mas bud akusticky skrat jak svet, alebo tcr a fazu uplne mimo (otocenu o 90°), teda asi to bude instalaciou alebo nastavenim....
o 27.03.2014, 12:11 | TommyDS
Podla mna chyba install ako aj nastavenia. Zbytocne komplikujes veci, bez toho aby ste v prvom rade riesil koncepciu, az nasledne montaz. Mam Virtus 2pasmo v pasive + 12 palec sub, vsetko pohanane z jedneho 4kanalu a mozes sa kludne opytat Skoki-ho ake to bolo ...
o 27.03.2014, 12:58 | Fonfy
TommyDS: ty si mi napr. odporucal to DLSko A3 tak som ho vyskusal a vysvetlite mi niekto preco to nehralo??? nechapem to...melete tu nieco o instalacii a akustickom skrate..ten nemozem mat sak mam dvere uzatvorene :-O asi hodim uz konecne na forum par foto..

a tomuto som vobec nepochopil:
Zbytocne komplikujes veci, bez toho aby ste v prvom rade riesil koncepciu, az nasledne montaz

to s tou polaritou, neviem veru, radio nie je moc naladene, ale je nastavene vsetko preto, aby to proste hralo. Na ipaule to hra normalne, mozno to este chyba nieco doladit, ale DLS nehralo skoro vobec, nechapem to vysvetlite mi to niekto cim to moze byt, to sa neda podla mna.
o 27.03.2014, 13:06 | Fonfy
dojdite niekto z okolia BA kuknut ked tak, ja som z toho hotovy doteraz tomu nechapem
o 27.03.2014, 13:09 | Fonfy
noclue: keby to bolo ako pises, tak preco ipaul pri tych istych nastaveniach radia hra normalne v porovnani s DLS?
o 27.03.2014, 18:37 | Toxxx
Tiež to vidím na chybu v instal. Mal som DLS 3 a niečo ten zes dokáže. A byť tebou tak už niekoho navštívim kto tomu rozumie.
Inak Tommy má pravdu. Tak si to prečítaj ešte raz a možno to pochopíš.
o 27.03.2014, 19:07 | domimezo
Fonfy ked dojdes do stvrtku ostrove tak sa ti nato mozem pozriet
o 27.03.2014, 22:02 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-27 22:03:40
no skuste definovat nejaky problem v install.
dnes som uzavrel dvere uplne, aj dierky kde ide cuplik ako sa nasadzuje tapacir, vnutri okolo mdf medzikruzia som to obabral silikonom, proste nikde uz nefuci, vytlmene to je slusne a repro som pekne na fest nasroboval a hra to fakt slusne, basaky sa trasu pekne to hra. Zda sa mi ze som dnes spravil dobre co som spravil a hra to o trosku lepsie sa mi zda, no DLS nehralo NIC. Bolo to vlemi cudne. Probelm v install neviem aky by mal byt fakt, zapojene je vsetko dobre aj nastavene na 100%. Neotech kable k basakom pekne v prahoch, napajanie pri prahu cista med 50ka. kostra v kufri, kable na vysky hollywood tahane vrchom, 3 signaly spolu mimo napajania a vsetkeho atd.. proste vsetko hotovo pekne porobene, dobre zapojene a hra tu super, len citit ze by to chcelo kvalitnejsi zosik s vacsim vykonom aby bola lepsia dynamika a kontrola hlavne pri nizsej hlasitosti. Preto som zavolal skokiho nech teda donese DLSko. No neviem preco to proste nehralo, som z toho fakt chory :D
v sobotu by mohol teoreticky uz dorazit ten Eton 4 kanal, tak uvidime myslim ze uz to bude mat konecne stavu :) aj ked stava tomu uz teraz rozhodne nechyba.
o 27.03.2014, 22:06 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-27 22:08:15
to domimezo: viem sa zastavit v sobotu okolo 14:00. Od teba idem potom do majcichova za Vaskom do dielne, ide mi robit upravu tapecov.
o 27.03.2014, 22:31 | skoki
v nedelu ho dám naspäť do auta, som zvedavý, dúfam že bude hrať normálne lebo u mňa nebol problem žiadny. Ale v porovnaní s tým čo mám ja to bolo nemastne neslane aj s tým ipaulom aj keď lepšie ako na a3
o 27.03.2014, 22:36 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-27 22:39:30
neviem preco sa mi zda ze dnes to s ipaulom po tej finalej uprave hralo fakt dobre. ono ti to mozno hra lepsie preto lebo to mas na 2ohm, neviem. podla mna vsak ipaul neni ten co by dobre vybudil tie moreli, ten eton nebude tiez ten pravy no som zvedavy co to zahra lebo fakt dnes to zahralo velmi dobre, mam taky pocit ze lepsie ako pred tym..ide to od spodku uz pri relativne nizkej hlasitosti, tak asi pomohlo to ze som dvere zavrel co najviac sa dalo. predtym som myslel, ze je to ok ale bolo tam par malych dier kade sa tlacil vzduch von.
o 27.03.2014, 22:43 | Respo
dúfam že si tam nejaké dierky nechal :D inak ti nebude odtekať voda :D a aj tak ti prefukuje cez okno ;-)
o 27.03.2014, 22:52 | Fonfy
no cez okno kazdemu a samozrejme odtokove kanaliky dolu som nechal 3 na kazdych dverach :))
o 28.03.2014, 12:49 | clown
podle navodu uzivatela Pepa689 bych zkusil jina kompa .. :)) zeptej se jeho, kolikery kompa dokazes mit ve dverich behem mesice :))
o 28.03.2014, 13:39 | Fonfy
:D
o 30.03.2014, 19:15 | skoki
Dnes som dal zosik naspäť do auta, zapojil a hrá ako má, tak problém v zosiku asi nebude
o 30.03.2014, 19:23 | Fonfy
no pytal som sa Peta Vaska povedal mi citujem : to je DLS-ko...vraj to proste na moreloch nehra nemam sa cudovat, vraj to iste je aj steg. inak mne to hra teraz neviem preco zda sa mi ze lepsie fakt dobre. No ipaul uz je vonku zajtra pride Eton tak uvidime. A stlpiky su vo vyrobe, no tapaciri aj ked su uz naspat rezonuju takze pojdu na celkovu prerabku ale az tak o par tyzdnov bude to financne narocnejsie ako som/sme planoval/li.
o 30.03.2014, 20:09 | BMWE30
Fonfy: jestli se nepletu máš dotechy které jsem měl i já právě na DLSA3 ( navíc ten co má SKOKI je ode mne, takže to máš z první ruky) a věř že hrál přesně to co mněl to ti tady může potvrdit spousty lidí co mé auto v té době slyšely. Takže řeči typu dls si neumí s morely poradit jsou prostě hovadiny. Pokud navíc skoki vrátil zesík k sobě do vozu a jemu to hrálo zase tak jak mělo tak je prostě chybu buďto při samotném zapojení zesáku a nebo prostě někde v autě.
o 30.03.2014, 20:52 | TommyDS
ja by som v prvom rade resetol radio - ked treba aj 2krat za sebou, a pocuval bez nastavenia ekvalizeru a casoviek, ci to je aspon tonalne spravne. Ak ano, tak je problem v nastaveni, ak nie, tak je problem s instalaciou...
o 30.03.2014, 21:10 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-30 21:11:54
skoki ma 2 ohmove focaly, takze neviem o com hovoris.
ak si mal dotehcy a dls a3 a hralo to normalne tak nechapem.
skoki potvrdi, ze to nehralo normalne.

tak mi vysvetli preco mi ipaul hra normalne tak ako ma hrat? skokimu sa aj ipaul zdal trosku bez stavy, ale podla mna to je dane tym, ze nie je moc kvalitny a vykonny na dotechy.
Peto Vasko ma dlhorocne skusenosti a robi instalacie kazdy den. Tak asi vie o com hovori, sam som tomu nechcel verit, ale ma skusenosti. Nevravel to iba tak.
V instalacii nema byt co zle, vsetko je spravene podstivo a tak ako ma byt a radio je v pohode...vsetky nastavenia som kontroloval nespocetne velakrat.
Ako hovorim ipaul hra normalne zdravo, uvidim zajtra vecer ked nainstalujem Eton.
o 31.03.2014, 11:32 | Jozvan1
skoki bral A3 odomna, neviem ci ma dve :) ja som mal na nom zavesene hybridy a bol som spokojny... Ked som si zadovazil eton PA 2802 tak som konecne videl co dokazu... Bol to velky rozdiel, ale nepovedal by som ze to nehralo...

Uvidis co s dotechmi porobi ten eton co si kupil... Ak to bude na prd mozes skusit vyskusat PA 2802, cez vikend som jeden vyberal z auta, no momentalne je v Trnave
o 31.03.2014, 13:08 | Fonfy
uvidime :)
o 31.03.2014, 18:21 | BMWE30
Tak že bych jsi Skokiho z někým spletl? i to je možné ovšem to nic nemění na tom že kombinace dotech a A3 je podle mne velmi dobrá
o 31.03.2014, 19:13 | skoki
splietol si si iba zosilovač, od teba mám a6 a a3 mám od Jozvana :-)
o 31.03.2014, 20:13 | Fonfy
tak Eton je doma zajtra ho zapojim skusim stredobasy a uvidi sa, nie je to nic extra ale vyzera zeby to mohlo hrat vcelku dobre :) je v krasnom stave tymto chcem aj zaroven podakovat Pavlovi Fairaislovi :)
o 31.03.2014, 22:51 | Fonfy
AAAA preco ja? kur***** uz som na prasky :( nad*** dotoho milion eur a vkuse nejaky problem.
Zapojil som Eton gain zatial na plne (teraz som skoncil, tak som to uz neskusal nijak inak) a bzucia mi pri nastartovanom aute stredobasy a dost to je pocut :((
ja uz fakt neviem, nikde to nejde popri napajani kostra je dobra aspon myslim proste neviem kde hladat problem.
Nechcem si ani predstavit ked skusim zapojit len tak vysky (kedze nie su este stlpiky) co to bude robit, sak to bude piiiiskat ako blazon asi.
Pls help, aj ked to sa asi neda, dovodov moze byt milion ale ja proste nemam miliony aby som to mohol dat niekomu spravit.
Inak co sa tyka zvuku, hra to neskutocne dobre.
Konecne to ma dynamiku a hra to krasne stavnato zospodu, uplne cvicia ako blaznive, paradny spodok.
Len preco to musi rusit, mna uz porazi....
o 31.03.2014, 23:34 | Jozvan1
neodpajal si RCAcka pri zapnutom radiu? ja som si takto odpalil poistky na RCA ked som prvy krat zapajal moj Pio (tie su nato nejake citlive)
o 31.03.2014, 23:46 | Fonfy | Upraveno: 2014-03-31 23:48:06
nie davam si nato velky pozor

uvidim zajtra skusim stym nieco spravit, nahodim ipaul ked bude vsetko ok, nahodim spat eton ked to bude bzucat, skusim kostru atd..pomalicky sa stym *****. Ale uz ma to prestava bavit, nocna mora..snad sa z toho niekedy budem tesit aj..najprv problem tapaciri, na ktore sa cez vikend chystam, trosku do nich rezat, lebo vibruju ako blanzon..no a teraz najnovsie rusenie...
o 01.04.2014, 08:52 | TommyDS
na toto sa uz neda pozerat :D odkial si?
o 01.04.2014, 09:29 | noclue
Teraz nechapem, lebo na zaverecnu otazku z 31.03.2014, 22:51 "Len preco to musi rusit" si si odpovedal hned v druhej vete 31.03.2014, 22:51 "gain zatial na plne" Jasne, ze to potom bzuci, kuwa uz si konecne precitaj ako sa ma nastavit gain... citanie je zadarmo.
o 01.04.2014, 19:41 | Fonfy | Upraveno: 2014-04-01 19:41:19
TommyDS: chorvatsky grob cierna voda..vlemi by som prijal niekoho pomoc aspon aby prisiel a zhodnotil co moze byt za problem..skusim par pokusov podla navodou ale dostanem sa k tomu asi az cez vikend.
noclue: viem ako sa ma nastavit gain ale piskat to bude aj s gainom na polovicu podla mna.. a ipaul bol gain na plne a nerobilo to vobec na tych stredobasoch
o 01.04.2014, 19:57 | TommyDS
mozeme dat buduci tyzden niektory vecer meet niekde na parkovisku v BA, a mozem sa na to kuknut ... pisni mi mail ...
o 01.04.2014, 20:38 | Fonfy
bohuzial nemam vodicak este stale ale nejak by som vybavil niekoho kto by ma odviezol :D

btw skusal som teda signaly a mam zaujimavy poznatok.
na front mam pripojene zatial dotechy a ked zapojim RCA na front aj na rear (pripravene pre vysky) tak to pri starte vydava divne zvuky, no ked RCA rear odpojim a necham pripojeny iba front tak to uz nerobi ! tak neviem no v com je problem.
Priznavam ze som blbec, radsej som si mal kupit kvalitne RCA, no na druhu stranu stymi hollywood robi viac ludi co som pocul a bez problemov. Tak neviem no.

Keby sme sa niekde stretli by to bolo asi fajn, by si to pozrel a zhodnotil teda, no asi nam to nempomoze, kedze v tomto pripade pomoze skusat proste niekolko veci v ktorych moze byt problem.
o 01.04.2014, 20:45 | kubiik
covece mne hlavne nejde do hlavy ten full gain. ja mam 1504 na AS Phase a gain mam ani ne na pulku, na procesoru stahly o 10dB a hlasitost na 9835 max. 20 a je toho tam az az.
o 01.04.2014, 20:48 | Fonfy
neviem co ho mam na plno, lebo som tam zosik dal velmi zle vsetko pripojil a su kratke niektore kable tak som gain horko tazko nejak pridal, ale neviem ci naozaj na plno, ale asi hej, ked budem mat cas ulozim si zosik tak aby som mal plny pristup ku vsetkemu a budem hladat aj pricinu piskania. Nevie niekto teda preco ked pripojim signaly iba na stredobasy to nepiska no akonahle pripojim signaly aj na vysky (ktore tam nie su zatial) tak to piska??
o 01.04.2014, 21:32 | skoki
neviem ako je to presne na tom radiu ale nemajú byť výšky na front, stredobas na rear pri aktíve?
o 01.04.2014, 21:39 | Fonfy | Upraveno: 2014-04-01 21:40:05
pozor! nie na radiu! to citam (a aj skusam vypajat-zapajat) zo zosiku!
o 02.04.2014, 19:40 | Fonfy
tak skusil som napojit jendu vysku v aute nastartovat a robi to neskutocne pazvuky, takze niekde je problem.
kedze v najblizsej dobe nebudem mat peniaze na auto, tak sa budem pokusat co najlacnejsie prist na pricinu a odstranit ju. Takze cez vikend budem makat.
No ten eton sa mi zda ze bude brutaalne dobry, ma to neskutocnu stavu oproti kombinacii ipaul+denon ! tak sa nato velmi tesim, nebude treba ani sw zatial. takze budem intenzivne hladat pricinu rusenia a musim nieco spravit aj s tapacirmi, asi ich zatial iba vyrezem a necham to tak, neskor sa to upravy. Na A stlpiky musim este vyse tyzden pockat :)
o 03.04.2014, 19:51 | Fonfy
vsimol som si, ze na signaloch su sipky ktorym smerom ma tiect signal odkial-kam...ale to je asi nejaka blbost nie? nedava mi to zmysel a jeden signal mam "opacne".
o 03.04.2014, 19:54 | TommyDS
smerove RCA je iba voodoo, realny vplyv to nema ... over si kostru RCA, ci nemas v konektore nalomeny kontakt ...
o 03.04.2014, 19:55 | Fonfy
hej ale neviem ako to zmerat to fakt netusim
o 05.04.2014, 20:33 | Fonfy
JE-TO-TAM! :) stastny ako blcha :)) pazvuky zmizli uplneee :) len eton na vyskach strasne sumi aj ked je gain na 10%. Takze zajtra otestujem a zapojim denon na vysky a mozno si ho necham na vysky, bude to take provizorne riesenie, ale na lepsie zosiky teraz nejsu prostriedky :)
A co som urobil? sam neviem ako sa to stalo. Hlavne som ukostril - na inom ovela lepsom mieste, mozno to bolo aj tym a hlavne som stiahol gain na stredobasy cca na 40%, ktory bol predtym naozaj na plne :)
Takze paradicka vsetko slape a dufam, ze na denone bude menej sumu tak ako predtym a bude to ciste :)
o 05.04.2014, 21:04 | skoki
čo je ovela lepšie miesto na kostru? Skús kostru priamo na baterku, ked ti to šumí a je to zrejme kostrou spôsobené
o 06.04.2014, 13:42 | Fonfy
sum je sposobeny zosikom..to je jasne a rusenie zmizlo :) dal som kostru pri sedacke na miesto kde su prisrobovane zasuvky na pas :)
o 06.04.2014, 13:42 | Fonfy | Upraveno: 2014-04-06 13:43:42
.
o 06.04.2014, 20:45 | Fonfy
teraz som dosiel na fantasticku vec :) Mam prehodene vykony, logicky som si myslel, ze front je 2x145 (udavanych) a rear 2x75 ale nie je to tak :) Je to opacne, takze stredobasy dostanu 2 nasobny vykon teraz paradicka :DD :) idem to prehodit, podla toho co som aspon cital a podla foto vnutra by mal byt tych 2x145 prave rear :)
o 06.04.2014, 21:19 | jura.j
bože ....
o 06.04.2014, 22:15 | Fonfy
co boze? jak som to mal vediet, som si myslel, ze silnejsi je front.. a je to naopak :)
teraz uz to je ok, sa mi to nezdalo lebo ked som vcera pocuval, tak stredobasy stracali dych a vysky boli nejak moc vybudene :D aj ked bol gain stiahnuty skoro na min.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3071 sekund.