Navštíveno 4516x

10.03.2014, 08:45 |
jury_se | Upraveno: 2014-03-10 08:46:43
Zdravím, omrzela ma už sériová hudba v aute a chcel by som ju trocha vylepšiť :D
Chcel by som do predných a zadných dverí repro Powerbass S-6C na zosík GLADEN M-LINE 75.4
[ Link ] + subwoofer a zosik
[ Link ] Kedže budem prvý raz zapájať chcel by som poradiť aké káble a čo všetko bude treba
Jedná sa o vw golf III

10.03.2014, 21:06 |
Fonfy kup si 20qmm z cistej medi ..alebo rovno 50qmm ak si priplatis a mas v plane do buducna upgrade.
a co potrebujem aby som prepojil tie dva zosiky? plus aky kapacitor treba a este ci davat aj dozadu alebo by stacili len do predu repra?

11.03.2014, 11:58 |
Fonfy na kapacitor sa vykasli..kup poriadne kable radsej tie 50qmm...odporucam za celkom dobru cenu hollywood PRO ..13 eur/1m ..a kup aj ochranny oplet na kabel je to dobra vec, ked to kvalitne spravis, nepotrebujes kapacitor, radsej si nasetri neskor na nejaku malu baterku do kufra
[ Link ]
Fonfy má pravdu. Na kapacitor a zadné repro sa vykašli. Nezabúdaj tiež na poriadne tlmenie. Pokiaľ si to ešte nerobil odporúčam preliezť celé fórum, dobrých príkladov ako poriadne zapojiť je tu kopec.
Ešte otázočka, tie repro máš už nakúpené? Niektorý z miestnych guru by ti mohol poradiť aj iné alternatívy vhodné pre teba.
Hej repro uz su len trochu ine:
2x PHD CF 6.1 Kit, zosik ESX SE480, zosik In Phase PIX1200, subwoofer Gladen M-Line 12. Kable mam 35 mm2. Len chcem este poradit so zapojenim, rad by som zosilovace prepojil cez distribucny blok, ale neviem aky a ten kapacitor nebude treba? lebo nerad by som aby mi to hned vystavilo baterku
Kapacitor nie je na to, aby ti dlhsie vydrzala baterka, sam z nej zije.
Pokiaľ máš normálnu baterku a nebudeš sa s "db drag ticom" pretekať kto viac zatlačí na parkovisku hore pri kauflande, malo by to byť v pohode. Distribučných blokov je kopec, vyber si taký, ktorý ti vyhovuje vzhľadom na priemery káblov.
baterku mam 74ah, a vobec netuzim po nejakom db dragu ani sa pretekat so senickou tuzerskou scenou, no ide mi o to ze ci treba tahat vsade ten kabel 35 alebo staci od baterky do distribucneho bloku a odtial trebars 2x 20 mm2
Posledných pár desiatok cm od distribučného by ti určite malo stačiť aj 20 mm.
Napr. tu je v diskusii tabuľka:
[ Link ]
a da sa to tak isto aj s - kablom ? alebo musim tahat z kazdeho zosika zvlast -
Dalo by sa, ale pokiaľ nebudeš ťahať mínus od baterky, tak je to podľa mňa zbytočné, akurát utratíš za blok navyše. Ak budeš kostriť v kufri, natiahni od každého mínus zvlášť a prichyť obidva na jeden zo šroubov ktorými sú uchytené sedadlá.