Navštíveno 6016x

Co za stredy do auta by ste si vybrali ?Audio development, Scandinavia 3, Brax, Hertz Helix alebo focal ?
mozna by neskodilo napsat do jakyho auta, co poslouchas za hudbu a zbytek sestavy treba... na cem to bude hrat a tak... vzdyt je to tu porad dokola a porad ty samy dotazy
Scanspeak 10F. jedno na aku hudbu, jedno do akeho auta :) cca 150€
MARWIN : Ved ja to myslim vseobecne. Nepytam sa co mam s cim skombinovat. Pocuvam vsetko a niekedy vypnem radio a pocuvam len motor ;) Mna zaujima co sa da vybrat.
Noclue : presne tak, nech su aj do traktora :) No nieco som o nich uz pocul, vraj su velmi dobre. Kde by som ich dokazal kupit ? Predava to niekto u nas?
Noclue : presne tak, nech su aj do traktora :) No nieco som o nich uz pocul, vraj su velmi dobre. Kde by som ich dokazal kupit ? Predava to niekto u nas?
sak nechas poslat... z teho internetu, ci jak sa to nazyva...
No, ja som ich nikde nenasiel asi jedine z ybey alebo amazonu.
dufam, ze to nebude brane ako reklama, nemam od nich nic. Uz som v oboch nieco kupil..
[ Link ] [ Link ]
noclue : diky moc, dnes určite niečo objednám. Dám ti to potom počuvnut,, hadam sa mi niečo podarí vykuzlit .
noclue : ten Scanspeak 10F je 8 Ohm. Nevadí to ?

25.01.2014, 20:04 |
ivls to hovado,
pokud chces vybirat stredy podle nejakyho videa, tak se do toho ani nepoustej
to, co neslysis na vastni kuzi, jako by nebylo
No ,ved v tom je ten problém, ze nemám ako vypočut.
8ohmov nevadi, praveze je lepsia kontrola... mal som 8-ohmove vysky aj stredy, len stredobasy boli 6-ohmove.
Ale 10F sa robi tusim v 3 verziach, aj 4-ohmovy
Měl jsem tu čest s Scandinavii, s AD, s Focaly a Braxem. Co se týká objemu a zábavnosti, tak se mě nejvíce líbí AD (přesně M40). Aktuálně mám nachystáno na MM4, tak jsem zvědav. S Scanspeaky bohužel jsem neměl tu čest, tak nedokážu ohodnotit. Podle mě by to ale fakt chtělo vědět, co máš hlavně za středobas a do kolika je chceš hrát. Některým středům prostě dělá problém hrát spodnější frekvence, což u AD M40 nebyl problém ani s 130 Hz..
No tie scanspeaky by všli aj s postovným z Nemecka za 150 eur, samozrejme platí sa predom, čoho sa trošku bojím.
Revilohifi: tie focal boli 3W2 Be a Brax matrix 3.1 ?
O tie AD M40 som sa tiez dost zaujímal, ale nič som sa o nich poriadne nedozvedel, ako keby všetci preferovali len DLS a Focal .
Inak ma to ist do bmw e 90 a mali by ist do dvier.Mam doma dva staré stredobasy od gz GZHC 165 x ,mal som ich volakedy v aute a basovalo to pekne , maju hlinikovu membranu a pojdu pod sedadlá. Keby to nehralo tak to vymením.
Scan Speak 10f-8424g00
[ Link ] na speakerworld.nl obcas něco beru...platba přes paypal ok a nebo jak psal noclue www.europe-audio.com

Pokial sa neponahlas, tak by som pockal sezonu a pochodil zopar EASCA stretnuti v SR a CR - chlapci maju toho v autach dost, takze mozes popocuvat a rozhodnut sa... Ja som mal napriklad Udimension ProX M3 a bol som snimi velice spokojny za tu cenu. Uvidime co prinesie tento rok, ale ja by som sa napriklad pozrel aj po takych menicoch ako:
- Eton - dost vela novych stredakov pre tento rok (PFC80, RSE80, RSR80, 3-401)
- ProAudio MDA87HE (nastupnicke po Udim ProX M3) - nad tymito spekulujem ja pre tento rok
Neviem aky bude zvysok montaze a ci uz mas vybrate aj vyskace, ale v BMW su tie stredaky dost vysoko, tak by si mohol pripadne pouzit aj nejake 2pasmo, napriklad nieco na sposob Morel Hybrid Integra kde mas v jednom stredak aj vyskac
Ano, přesně tak, Matrix a 3W2 Be. Já proti M40kám nemohu říct nic špatného, ba naopak..
Díky moc chalani. Kedy sa koná prvá EASCA ?:/
Asi somarina skušat tam dat morel maximo 4 koax,či ?
první srazy EASCA byly tuším v dubnu? a jinak, co by byla somarina zkoušet koax? však ti Tommy psal "pripadne pouzit aj nejake 2pasmo, napriklad nieco na sposob Morel Hybrid Integra kde mas v jednom stredak aj vyskac"
a dokonce jsme už i o tomhle uvažovali a asi by to vyřešilo dost problémů stávajících 2pásem kdy nemáš středy prostě
No, ja tiez myslím že by tam mohlo byt v pohode dvojpasmo. To bola otazka , či by nebola zbytočnost, keby som tam skusil dat morel maximo 4 . Predsa len ten vyškač by hral kolmo,, jedine ze by som ho vyoperoval a premiestnil .
Počul niekto tie morel maxima4 ?

26.01.2014, 21:29 |
Fonfy preco maximo 4 ? preco zakladnu triedu...
Tak keby dobre hrali, prečo nie. Niekedy aj motyka vystrelí :D Ja viem ked ,uz tak morel Dotech,Hybrid sa mi zda uz vysoka cena.

26.01.2014, 21:58 |
Fonfy | Upraveno: 2014-01-26 21:59:11
tak aspon tempo coax... aj to si myslim ze lepsie ked poriesis stredy nejake kvalitne + vysky zvlast hore
AD M40 som nepocul, len M35, v malych kelimkoch napriamo a celkom fajn.
MM4 som mal v ramci 3-pasma v palubovke a velmi fajn... zvuk je prijemny, troska makksi, objemny, detailov este stale dost. Mal som ich na zapco Z600C2-SL, velmi rychlom zosiku s vynimocnou kontrolou...
AD40 na 130Hz sa mi zda troska krute, ved maju Fs zo 90-100Hz.... teda aspon MM4, co je najvyssi model firmy sa dalo pustit spokojne do 250Hz/12dB alebo este lepsie od 315Hz/12dB...
Okrem toho vacsinou nie je dovod hnat stred tak nizko, ved stredobas musi tiez nieco zahrat ;)

miso im spravil taketo ozvucnice

Měl jsem k nim W600. A pokud jsem s nimi chtěl jít výš, tak se zahuhlávaly. Možná to bylo i tím, že jsem je hrál taky dost nízko a čekal jsem od nich tvrdé kopáky. Což ve spojení se středy prostě nešlo dohromady. Sedělo u mě v autě mnoho lidí, vč. Erix7, tak ti můžou poreferovat, že M40tkám 130 Hz nedělalo problém a kruté se jim to vůbec nezdálo.. :-)
No pekné ozvučnice, to je tuším čistá pryskyrica :P
Chalani vidím to takto: Myslím ze tie Scan Speak by neboli od veci , tak isto ako focal be alebo ten development AD 40. Mám jeden 4 kan. zosik, značku radčšej nebudem menovat . Prvá moznost je že by som zapojil stredy spolu s vyskou do jedného kanalu s tým ze vyska by isla ešte cez pasivnu vyhybku.Druhá možnost:vyšky na jeden kanal a stredy na druhy, ale musel by som dokupit ešte jeden zosík na bass. Tretia moznost zobrat 2 pasmo a nebol by mozno taký problém s ladením.
ty opravdu nevis co chces ze?
jenom te musim upozornit ze pokud by te napadlo davat vysky na "libovolnou" vyhybku tak to nemusi skoncit dobre...potrebujes idealne 3pasmovou vyhybku nepriklad od focalu, ale stoji tak 30litru, takze byt tebou koupim radeji nejaky pekny 3pasmo nebo 2 pasmo a na stredy se vykaslat...a nejak tu nevidim zesik pro subwoofer
Inak výšky mám Carpower DT-284, bol som s nimi velmi spokojný.
revilo> moze byt, ked si to tak mal... asi mas inu akustiku na palubovke ako ja... u mna bolo nadvihnutych cca 250-800Hz, teda ked som pustil stred pod 250Hz, tak som to musel ladit zasa na ekvalizeri a bud tam bola diera alebo sa ten stred mechanicky namahal a nebolo to take pohodove ako pri 250-315/12dB
takisto je rozdiel, ak si to orezal strmym filtrom ala 24-36dB..., potom sa to da pustit samozrejme nizsie
ale pre tych co sa moc nevyznaju (ako napr. ja ;) je dobra formulka, ze pri -12dB filtri nastavit delicku na 2.5-nasobok rezonancnej frekvencie menica...
h*vad*:
polyester zivica + polyester tkanina a hlavneta vrstva dreva a silikonu zvnutra...
po vyroku "značku radčšej nebudem menovat" som skoro spadol a uz do tohto vlakna nevkrocim
hovado to zabil :-D ikdyz ty DTcka nejsou zlý...
Zosik je mac Z 4100 . Ja som si skorej uvedomil ze som napisal blbost s tou vyskou a stredom na jednom kanali. :P
Hovado: teoreticky by si mohol mat zapojene stredaky aj vyskace na jednom kanaly, samozrejme by tam musela byt medzi tym vyhybka...
Co mas za radio? Zvlada to vobec 3pasmo front? Budes vediet nastavit casovky, delicky, atd?
Pokial nemas s 3pasmom skusenosti a nechces do toho investovat vela penazi, tak radsej chod do kvalitneho 2pasma - dnes sa daju uz za dobre penaize zohnat dobre repraky ...
uplne nejvic me u seas a scan speak sere cena v evrope vse nahozeny v eckach v usa stejna cifra ale v dolarech kolikrat to tady stoji v eurech i o 75% vic jen proto ze se vse pise v eckach.
GZPM 100SQ mam je a mohu vřele doporučit :)
Objednal som nakoniec Morel Dotech 4, uz cestuju .
a ted mi rekni, proc si vlastne zakladal tohle tema, kdyz si objednal co si objednal? :)
Lebo ešte nejsom určite jediný, čo budú riešit stredy do auta a toto vlákno mozno niekomu pomoze pri rozhodovaní ;)Temu ,aky 10 palcový subwoofer račšej zakladat nebudem :D