Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Audi 80 cabrio

o Navštíveno 7460x o
o 22.01.2014, 15:51 | carsten
Tak jsem se po dlouhé době rozhodl moji starou krásku trochu zrenovovat.
Odstrojeno a teď se pustím do přípravy odtlumení.
Dveře půjdou dobře,horší budou zd.boky kde je pohyblivý mechanizmus skl. střechy.

foto k příspěvku  od carsten

o 22.01.2014, 15:51 | carsten

o 22.01.2014, 15:52 | carsten

o 22.01.2014, 15:52 | carsten

o 22.01.2014, 22:45 | dr.marty
Auto jako takový je moc pěkný,ale co nechápu je ten ošklivej volant z globusu :(
o 23.01.2014, 07:33 | carsten
to je škoda že jsem nevěděl dříve že volant momo millenium evo nemají v globusu, třeba jak bych si kupoval k sváče housku a gothaj tak bych ho možná měl šanci koupit ve slevě.
o 23.01.2014, 13:48 | trueno
Volant je v pohodě ,sériovej je hnusnej :o) .
jinak s těma dveřma bude víc práce než se zdá , aby to mělo smysl je nutný je uzavřít z vnitřní stany , třeba hliníkovym plechem a ten ještě polepit tlumenim ale je to problém protože ty kapsy na tapecu zasahujou až dovnitř dveří takže ten plech musí mít prolisy .Pak budeš muset stvořit nějaký podložky pod repra .Ty boky bych neřešil , nedá se tam dostat přes stahování a stejně je to uzavřený z vnitřní strany takže bych polepil a utěsnil jen ty dekly co to zevnitř uzavíraj.
jestli by si chtěl nějakou inspiraci , můžu ti sem hodit pár fotek jak to mám udělaný já :o)
o 23.01.2014, 14:03 | M.a.R.i
carsten: Pěkně s tím Globusem :D! Na 1.pohled jsem myslel, že je to taky nějakej china volant, protože snad všichni levný výrobci ho napodobovali a byl všude, že ve finále jsem zapomněl jaký byl originál :)
o 23.01.2014, 14:39 | carsten
truno- díky za radu fotky se určitě budou hodit inspirace není nikdy dost.
o 23.01.2014, 15:28 | trueno
s mřížkou

foto k příspěvku  od trueno

o 23.01.2014, 15:29 | trueno
pod mřížkou

o 23.01.2014, 15:30 | trueno
rádio a procesor (taky mám MOMO :-D )

o 23.01.2014, 15:31 | trueno
kufr

o 23.01.2014, 15:32 | trueno
vejšky a středy

o 23.01.2014, 19:07 | dr.marty
ok sorry,jestli jsem tě nějak urazil,tak se omlouvám.Ale jako to napsal M.a.R.i,taky jsem myslel,že je to nějaká napodobenina
o 24.01.2014, 08:52 | carsten
Děkuji za foto , máš to moc pěkný hlavně ti závidím ten kufr. Já si původně dělal taky zástavbu na basák, ale nebylo to ono tak jsem ho dal zase do origo bedny a hraje to podstatně lépe vadí mi ale že je to nevzhledné a kufr narvanej.
Jinak matroš už mi dorazil tak v pondělí dodám nějaký fotky jak postupuji.
o 24.01.2014, 10:26 | trueno
Ten kufr je dílem dlouhodobýho vývoje , zkoušel jsem basák do skivaku,pak bednu do skivaku , bednu na míru do kufru (to hrálo dobře ale kufr byl plnej jak říkáš a vždycky to monstrum vyndavat .... mám video z přechodnýho období [ Link ] ) a ještě malej basák za sedačkou řidiče což bylo dobrý na poslech ale zase za jízdy to bylo málo slyšet ........ takže jsem se pustil do výroby bedny z lamina do boku s basreflexem a postupně jsem se dopracoval k tomu že nejlíp to hraje když basreflex ústí do skivaku. Sice to nejni žádnej audiofilní zázrak ale hraje to po tom všem co jsem zkusil nejlíp (stejně už mě žádný jiný řešení nenapadalo kromě basáku v kastlíku ale zrušit si jedinou uzamykatelnou schránku u cabria je blbost,to by pak musel auto člověk pořád hlídat ....)
o 24.01.2014, 10:56 | carsten
Takhle to nějak mám, na dně kufru ekvalizér,tv tuner, příčka na ní basák na něm zesilovač na repro s jedný strany kondik a zesik na basák a na druhé straně vhs video což je dnes usměvné , ale v době montáže 1998 ještě dvd nenabízeli a snad na 12v ani nebylo. Dnes to tam budu vracet spíše s nostalgie.
o 28.01.2014, 09:41 | carsten

o 28.01.2014, 09:43 | carsten

o 28.01.2014, 09:44 | carsten

o 28.01.2014, 09:45 | carsten

o 28.01.2014, 09:45 | carsten
tak jsme zase trochu pokročili

o 28.01.2014, 10:48 | trueno
Tlumení dobrý ,a ty na těch zadních reprákách trváš? Nestálo by za úvahu raději je vynechat uplně a za ušetřenou kačku koupit lepší kompíčka dopředu ? když už je v palubce otvor na desítku ,tak třeba třípásma?
Taky by stálo za úvahu jestli vracet zpátky věci jako video který už stejně máš jen z nostalgie když zrovna v tomhle autě nejni prostoru nazbyt ..... já například vyhodil i ten ofuk na okno jak je vidět na posledních třech fotkách a raději tam schoval audiokomponenty který jsem už neměl kam dát .
o 28.01.2014, 11:22 | carsten
Vzadu byli původně 13cm repro a byl problém že nezvládali výkon zesilovače a když jsem zkoušel je odpojit tak to nebylo nic moc. Proto jsem se rozhodl že to upravim na 16 cm. Vzadu budu mít koaxiální a ve předu kompa + výšky zvlášť ve dveřích a v palubce je mám také.
Ty desítky bych odkouřil hned, jelikož ty jsem měl původně vzadu poté 13 cm a teď tam narvu 16 cm. Místo videa nejspíš pořídím DVD o prostor mi moc nejde tak i tak to zrovna rodiný auto není. Nemáte nějaký tip na dvd vhodné pro Clarion VRX8370R.
o 28.01.2014, 14:48 | trueno
Taky jsem zkoušel vylepit zadní kapsy a dát tam šestnáctky , to bylo ještě před tím než jsem měl repra ve dveřích a bylo to nic moc i s 16 cm , tak jsem je vyndal a přemístil do dveří a zázrak se stal konečně to hrálo .S dvěma páry vejšek taky opatrně ,víc neznamená že to bude hrát líp nehledě na to že u komponentních reproduktorů jsou vzájemně se středobasy sladěné a je k tomu i navržená vhodná výhybka.
Pokud ti třináctky nezvládaj výkon jsou budto určené jen na rádio nebo máš špatně nastavenou děličku.
o 28.01.2014, 15:27 | carsten
Uvidíme původně jsem měl vzádu HERTZ HCX 130, ale po čase odešli jednou je mi i prodejce uznal na reklamaci jelikož jim opravdu důvěřoval. Teď mi radili hlavně utlumit dát větší a uvidí se.Mám rád být ve středu muziky a ne jen slyšet hudbu zepředu a ze zadu basák.
S výkonem jsem víc než spokojený na repro mam 4x100w RMS a na basák 1x500w RMS. Normálně to na max. ani nedávám, problém je ,což jistě ty znáš moc dobře když je stáhlá střecha a jedeš rychleji tak to dáš pochopitelně na víc. Dvoje výšky mám jen proto že jsem měl původně repro JBL a k tomu byli tak jsem je hodil do palubky a jsou dost utlumené jelikož jsou s plastu a už jsem zažil že se mi zkroutili, hlavní vejšky používám alpine a ty mám ve dveřích a na to co už mají za sebou jsem spokojený. Jinak co se týče nastavení tak na to si netroufám a chodim za známým co se montáží auto-hifi živý.
o 28.01.2014, 15:58 | MARWiN
pěknej projekt, ale ty zadní repra bych určitě vyhodil a dopředu dal něco pořádnýho a pokud se to dobře naladí a samo vytlumené dveře atp, tak určo uslyšíš rozdíl... spousta z nás tu má repra pouze vepředu a taky jsme řekl bych v centru muziky jak píšeš, důvod toho že máš repro ve předu je asi jasnej (na koncertu taky nestojíš zádama k podiu že?) zkus to promyslet...pokud bys dal jen přední repra tak zesíkem co máš můžeš živit i aktiv (asi bych vyhodil i ten ekvalizér) nějak nevidim HU ale teď je tu za pár kaček stará dobrá 9855ka alpina, která umí řídit 2way aktiv a SUB, časovky, děličky, všechno
o 28.01.2014, 16:22 | carsten
ten clarion co mám to umí taky jestli se nepletu. Ovládání basáku má určitě a s ekvalizérem jsem spokojený . Nevím co je HU, ale něco mi narvali ještě pod kastlik v palubce. Opravdu nejsem moc náročný, původní montáž hifi byla spíše ovlivněna mým věkem v době montáže. Dnes bych rozhodně 200tis do auto hifi nevrazil. Samozřejmě souhlasím že hudba má jít hlavně zepředu, ale doma máme domácí kino taky s repro i za sebou pro lepší prostorový zvuk. Teď to již nechám a uvidím. Každopádně si vážím vašich názorů a díky za ně.
o 28.01.2014, 16:27 | michal_smsmsm (A)
HU=head unit=radio
o 28.01.2014, 16:38 | MARWiN
ekvalizer ma vetsina slusnejsich radii co umi aktiv jiz v sobe. jaky byl tvuj vek v dobe montaze jen tak ze zvedavosti?
a abych ti oponoval, tak u kina je naopak vyzadovan prostorovy zvuk, cili efektove repra i vzadu, nicmene v aute kde se clovek snazi o nejaky rozumny audio (mineno stereo) by mel zpevak zpivat pokud mozno z jednoho mista a nikoliv zezadu...vydrz s tim tak 2-3 mesice a prijed se za nama podivat na nejakou soutez EASCA...urcite tam najdes dost lidi co ti budou ochotni poradit nebo se o tom minimalne pobavit a muzes poslechnout i nejaky poradny auta.
kdyz nechces vrazet penize, tak vyndej zadky, tim usetris a zbyde ti na poradny kompa dopredu :-)
o 28.01.2014, 17:12 | carsten
V létě určitě rád přijedu na nějakou akci. Teď už to nechám tak jak jsem začal jinak v roce 1998 kdy jsem nechal dělat první montáž mi bylo 23.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3129 sekund.